pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπογράφεται η σύμβαση για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά: «Ανάσα» για 100.000 οδηγούς στη Δυτική Αττική

Tο έργο των 40,8 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί χωρίς διόδια μέσα σε 36 μήνες

13/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφέρεια Αττικής)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφέρεια Αττικής)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σημαντική ημέρα για τις υποδομές της Αττικής είναι η σημερινή, καθώς υπογράφεται στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύμβαση για την κατασκευή του τριπλού κόμβου Σκαραμαγκά.

Το έργο, προϋπολογισμού 40,8 εκατομμυρίων ευρώ (με ΦΠΑ), θα κατασκευαστεί από την ανάδοχο κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ και αναμένεται να παραδοθεί σε 36 μήνες από την υπογραφή.

Πρόκειται για μια παρέμβαση στρατηγικής σημασίας που θα δώσει μόνιμη λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο της Δυτικής Αττικής και του Λεκανοπεδίου, εξυπηρετώντας καθημερινά περίπου 100.000 οχήματα, εκ των οποίων τα 20.000 είναι βαρέα φορτηγά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η μέση ταχύτητα των οχημάτων στην περιοχή θα διπλασιαστεί σχεδόν, αυξανόμενη από τα 28 χλμ./ώρα στα 47 χλμ./ώρα, προσφέροντας οικονομικό όφελος ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τους χρήστες λόγω μείωσης του χρόνου μετακίνησης και του κόστους καυσίμων.

Οι 4 βασικές παρεμβάσεις

Το φυσικό αντικείμενο του έργου στοχεύει στην πλήρη αναδιαμόρφωση των οδικών αξόνων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και της Λεωφόρου Σχιστού. Οι βασικές εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω (Δ.Π.Λ.Α.): Κατασκευάζεται το τελευταίο εκκρεμές τμήμα, μήκους 1,515 χλμ., μέχρι τη σύνδεσή του με την Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου.
  • Κατασκευή του Ανισόπεδου Ημικόμβου Σκαραμαγκά: Θα εξασφαλίσει τη مستقیم σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό.
  • Αναβάθμιση του Ανισόπεδου Κόμβου Σχιστού: Αξιοποιείται η υφιστάμενη γέφυρα για την κίνηση Σχιστό – Κόρινθος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και κατασκευάζεται νέα, δεύτερη γέφυρα άνω διάβασης για την κίνηση Αθήνα – Σχιστό. Παράλληλα, θα αναδιαμορφωθούν οι λωρίδες κυκλοφορίας στο ενδιάμεσο τμήμα.
  • Κατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου Ναυπηγείων: Ο νέος κόμβος επί της Λεωφόρου Σχιστού θα αντικαταστήσει τον σημερινό ισόπεδο σηματοδοτούμενο κόμβο στη διασταύρωση με την οδό Παλάσκα.

Στο πλαίσιο των εργασιών θα κατασκευαστεί επίσης και το απαραίτητο δίκτυο συλλεκτήρων ομβρίων υδάτων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Κοινωνικό έργο χωρίς διόδια – Οι τρεις προαιρέσεις

Όπως τόνισε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας πρόκειται για ένα έργο υψηλής κοινωνικής και οικονομικής αξίας, το οποίο θα λειτουργήσει χωρίς την επιβολή διοδίων, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι στη σύμβαση προβλέπονται επιπλέον τρεις προαιρέσεις, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν για την περαιτέρω αναβάθμιση του δικτύου. Αυτές αφορούν την κατασκευή πρόσθετων κλάδων στους κόμβους Σχιστού και Ναυπηγείων, την πλήρη καθαίρεση και ανακατασκευή της παλιάς γέφυρας στο Σχιστό, καθώς και τη διαμόρφωση του Ανισόπεδου Ημικόμβου Ασπροπύργου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: «Θυμάμαι την κατάρρευσή μου… Την αγωνία στα πρόσωπά τους» – Οι 26 μέρες στην εντατική και η εξομολόγηση μετά τη μάχη για τη ζωή του

12/07/2026 - 9:45μμ
(Φωτ.: facebook / Sevi Voloudaki)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Απειλητικά μηνύματα έξω από το σπίτι και το γραφείο της Σέβης Βολουδάκη – Καταδικάζει και η αντιπολίτευση

12/07/2026 - 3:25μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Τουρκία και ΝΑΤΟ: Το casus belli είναι βαρίδι που δεν μπορεί να αγνοηθεί

12/07/2026 - 10:49πμ
Ο Παύλος Πολάκης μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πράσινο φως» για την επιστροφή Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

11/07/2026 - 5:04μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το κόστος ζωής, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.  Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για τα καύσιμα – «Η ακρίβεια είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα»

10/07/2026 - 1:39μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τρίτη 23 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση επόμενης ημέρας μετά την παραίτηση Φάμελλου – Στο επίκεντρο η Κεντρική Επιτροπή

10/07/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

9/07/2026 - 11:55μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παραιτήθηκε από την προεδρία ο Σωκράτης Φάμελλος – «Δεν θέλω και δεν μπορώ να γίνω μέρος αυτού του διχασμού»

9/07/2026 - 8:02μμ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχονται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς Άγκυρα: Όσο υπάρχει casus belli, δεν υπάρχει SAFE – Τι λένε διπλωματικές πηγές για F-35 και Τουρκία

9/07/2026 - 3:26μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναθεώρηση Συντάγματος: Επανέρχεται η συζήτηση για το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή

9/07/2026 - 1:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφέρεια Αττικής)

Υπογράφεται η σύμβαση για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά: «Ανάσα» για 100.000 οδηγούς στη Δυτική Αττική

2 λεπτά πριν
Ο Picoğlu Osman και ένας (δυσεύρετος, πλέον) δίσκος του (εικ.: ΧΚ)

Piçoğlu Osman: Ένας διακεκριμένος λυράρης του Πόντου που κυνηγήθηκε από τη λογοκρισία

27 λεπτά πριν
Αντίτυπο της ιρανικής καθημερινής εφημερίδας «Jame-Jam» σε περίπτερο στην Τεχεράνη. Στο πρωτοσέλιδο υπάρχουν φωτογραφίες από την κηδεία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, καθώς και μια φωτογραφία του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ. Ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έρχεται σύντομα εκδίκηση» (φωτ.: Abedin Taherkenareh / EPA)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράν και αντίποινα κατά βάσεων των ΗΠΑ

54 λεπτά πριν
Το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των θερινών εκπτώσεων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/ EUROKINISSI)

Καιρός: Ζέστη έως 36 βαθμούς, αλλά και τοπικές μπόρες – Επιμένουν οι ισχυροί βοριάδες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign