Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρουσία τοπικών Αρχών, φορέων και συλλόγων.Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του εφημερίου π. Παναγιώτη Κιντή· έψαλε ο πρωτοψάλτης της Μητρόπολης Αργολίδος Δημήτριος Καρκαλάτος.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, εφεδροπολεμικών οργανώσεων και του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά».
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός.
Μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το Σύλλογο «Η Παναγία Σουμελά», με ποντιακούς χορούς και αναφορές στην ιστορική διαδρομή και την πολιτιστική παράδοση του ποντιακού ελληνισμού.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή και μεταφέρεται στις νεότερες γενιές.
Δείτε φωτογραφίες του Ευάγγελου Μπουγιώτη (ΑΠΕ-ΜΠΕ):






















