pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση χωρίς προηγούμενο – Χτύπημα του Ιράν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ, βομβαρδισμοί στη Βηρυτό

Αλυσιδωτές επιθέσεις, πυραυλικά πλήγματα και επιδρομές με drones – Η εμπλοκή της Χεσπολάχ και οι νέες δηλώσεις Τραμπ και Νετανιάχου

3/03/2026 - 9:02πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο πόλεμος μεταξύ Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ και Ιράν μπαίνει σε ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση, με αλυσιδωτές επιθέσεις, πυραυλικά πλήγματα και επιδρομές με drones να εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών στην Τεχεράνη

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν χθες, 2 Μαρτίου, το βράδυ την Τεχεράνη έπειτα από νέο κύμα ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε και κατέστρεψε την έδρα της ιρανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης IRIB, κάνοντας λόγο για «κέντρο επικοινωνιών του ιρανικού καθεστώτος». Είχε προηγηθεί εντολή εκκένωσης περιοχών της ιρανικής πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένης της συνοικίας όπου βρίσκεται το κτίριο της IRIB.

Παράλληλα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε αναχαιτίσεις πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς την ισραηλινή επικράτεια.

Οι αμερικανικές απώλειες και η διεύρυνση του μετώπου

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι οι απώλειες Αμερικανών στρατιωτικών ανέρχονται πλέον σε έξι. Δύο στρατιώτες που αγνοούνταν εντοπίστηκαν νεκροί έπειτα από πλήγμα σε εγκατάσταση κατά τις αρχικές ιρανικές επιθέσεις σε κράτη του Κόλπου.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι κατέστρεψαν «κέντρα διοίκησης» των Φρουρών της Επανάστασης, εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων και drones, καθώς και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν.

Η Ουάσιγκτον απηύθυνε σύσταση στους Αμερικανούς πολίτες σε σχεδόν όλη τη Μέση Ανατολή να «φύγουν τώρα», επικαλούμενη σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας.

Επιθέσεις σε Λίβανο και Ισραήλ – Η εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι η επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ ήταν «αμυντική ενέργεια». Το Ισραήλ απάντησε με βομβαρδισμούς «κέντρων διοίκησης και εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων» της οργάνωσης στη Βηρυτό, ενώ επλήγη και κτίριο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μανάρ.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες διαταγές εσπευσμένης απομάκρυνσης κατοίκων από δεκάδες κοινότητες στον Λίβανο και συνοικίες της νότιας Βηρυτού, ενόψει περαιτέρω πληγμάτων.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «πραγματοποιεί ταυτόχρονα πλήγματα» στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό, στοχοποιώντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Telegram, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε στοχευμένες επιδρομές εναντίον «στρατιωτικών στόχων του ιρανικού καθεστώτος και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ».

Εικόνες που μετέδωσε το AFPTV έδειξαν μεγάλο σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από τη Βηρυτό.

Την ίδια ώρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή αναχώρησης του μη απολύτως απαραίτητου προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης και των οικογενειών τους από το Μπαχρέιν, το Ιράκ και την Ιορδανία, ενώ η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεοτέρας, εν μέσω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας.

Επιθέσεις σε βάσεις και πρεσβείες στον Κόλπο

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ δέχθηκε επίθεση με drones, προκαλώντας πυρκαγιά περιορισμένης έκτασης και μικρές φθορές. Παράλληλα, αναχαιτίστηκαν drones που στόχευαν τη διπλωματική συνοικία.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας με drones και πυραύλους κατά αμερικανικής βάσης στο Μπαχρέιν, ενώ στο Κατάρ αναχαιτίστηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Αυστραλίας γνωστοποίησε ότι το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεών της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επλήγη από ιρανικά drones, χωρίς –ευτυχώς– τραυματισμούς.

Αποφασισμένοι Τραμπ και Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα ανταποδώσουν «σύντομα» την επίθεση στην πρεσβεία στο Ριάντ. Ερωτηθείς για τα αντίποινα, απάντησε: «θα μάθετε σύντομα».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η επιχείρηση δεν θα εξελιχθεί σε «πόλεμο χωρίς τέλος», αλλά αποτελεί «ταχεία και αποφασιστική δράση» που ανοίγει «πύλη προς την ειρήνη».

Η απειλή για τα Στενά του Ορμούζ

Ο Ιρανός στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης απείλησε ότι θα «κάψει οποιοδήποτε πλοίο» επιχειρήσει να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ και ότι δεν θα επιτραπεί να εξέλθει «ούτε σταγόνα πετρελαίου» από τον Κόλπο.

Δεδομένου ότι περίπου το 20% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου πετρελαίου διέρχεται από τη συγκεκριμένη θαλάσσια οδό, ενδεχόμενος αποκλεισμός θα είχε άμεσες και δραματικές επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της κοινής επιχείρησης ΗΠΑ–Ισραήλ, η σύγκρουση έχει επεκταθεί από την Τεχεράνη έως τον Λίβανο και από τον Κόλπο έως το Ισραήλ, με επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις, διπλωματικές αποστολές και κρίσιμες ενεργειακές οδούς.

Το ενδεχόμενο περαιτέρω περιφερειακής ανάφλεξης παραμένει ανοιχτό, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και οι απειλές κλιμακώνονται.

•Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Ο κυβερνήτης της πολιτείας μετατρέπει 548 θανατικές ποινές σε ισόβια χωρίς αποφυλάκιση

5/11/2026 - 11:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι εγκαταλείπουν τον Νετανιάχου – Κρίσιμος ο ρόλος των θρησκευτικών κομμάτων

5/11/2026 - 11:19μμ
(Φωτ. αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Η ρωσική οργάνωση «Μαχητές του Ανδρικού Κράτους» πίσω από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις

5/11/2026 - 10:27μμ
(Φωτ.: x.com/İhlas Haber Ajansı)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οκτώ νεκροί από ένοπλες επιθέσεις στο Αφιόν Καραχισάρ – Συνελήφθη ο δράστης

5/11/2026 - 10:00μμ
(Φωτ.: EPA/YURI GRIPAS / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πολιτικός σεισμός στους Ρεπουμπλικανούς μετά την ήττα – Τριγμοί στην κυβέρνηση Τραμπ

5/11/2026 - 8:16μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χιλιάδες στους δρόμους με αιτήματα για μισθούς και συντάξεις – Νέα δοκιμασία για την κυβέρνηση

5/11/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια από απειλές για βόμβες – Στο στόχαστρο και δύο πτήσεις της Aegean

5/11/2026 - 4:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Becher)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία: Βελόνες, καρφιά και βίδες βρέθηκαν μέσα σε γλυκά του Halloween

5/11/2026 - 10:20πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά στους δημοσιογράφους στο εργοτάξιο της νέας αίθουσας χορού του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, όπου υπέγραψε την τελευταία χαλύβδινη δοκό του έργου, παρουσία εργατών, στις 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Annabelle Gordon / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ήττα για τον Τραμπ, «βέλη» από τον Βανς – «Θα το ξανάκανα», λέει για το Ιράν

5/11/2026 - 9:15πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Dogukan Keskinkilic / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ανησυχία για F-35 μετά την ήττα Τραμπ στο Κογκρέσο

5/11/2026 - 8:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Europa League: Μπαλωθιές νίκης και στο Βουκουρέστι ο ΟΦΗ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης)

Μύκονος: Το αρχαίο νήμα της υφαντικής ξαναζωντανεύει μέσα από ένα νέο ντοκιμαντέρ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Conference League: Το 3Χ3 και με ΤΣΣΚΑ Σόφιας ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Καλιφόρνια: Ο κυβερνήτης της πολιτείας μετατρέπει 548 θανατικές ποινές σε ισόβια χωρίς αποφυλάκιση

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ισραήλ: Οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι εγκαταλείπουν τον Νετανιάχου – Κρίσιμος ο ρόλος των θρησκευτικών κομμάτων

3 ώρες πριν

Ποντιακός Σύλλογος Νέας Κερασούντας: Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV