pontosnews.gr
Τετάρτη, 11/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγρότες: Διπλή συνάντηση στο Μαξίμου, μπλόκα σε όλη τη χώρα και προειδοποιήσεις για εφαρμογή του νόμου

57 αγροτικά μπλόκα αρνούνται να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμη και με 48ωρο μπλακ άουτ

13/01/2026 - 11:45πμ
(Φωτ.: Αργύρης Μαντικός/ EUROKINISSI)

(Φωτ.: Αργύρης Μαντικός/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ορίστηκε για σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας δεν θα συμμετάσχουν, παρά το προγραμματισμένο ραντεβού, μετά από συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε η άρνηση συμμετοχής λόγω μη αποδοχής των όρων που θέτει η κυβέρνηση για τη σύνθεση της αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την άρνηση των αγροτών που εκπροσωπεί η Πανελλαδική Επιτροπή να προσέλθουν στον διάλογο, η στάση αυτή δείχνει πως οι προθέσεις ορισμένων εκπροσώπων των μπλόκων «δεν αφορούσαν την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου». Όπως σημειώνουν, «όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στον διάλογο», υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία πρόσκληση της κυβέρνησης απευθύνθηκε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, και περιλάμβανε δύο ξεχωριστά ραντεβού, καθώς δεν κατέστη δυνατή η συγκρότηση ενιαίας επιτροπής εκπροσώπησης.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο διάλογος «γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν προσωπικές επιλογές ή κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», προσθέτοντας ότι «κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν την επαναστατική γυμναστική». Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η όποια προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, που χρησιμοποιεί τον αγροτικό αγώνα ως άλλοθι για προσωπικές ή εξωθεσμικές επιδιώξεις και η οποία επιθυμούσε να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και πρόσωπα ελεγχόμενα από τις Αρχές για παράνομες επιδοτήσεις ή παραβατικές συμπεριφορές».

Από την πλευρά τους, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στη συνάντηση, μετά την ολοκλήρωση συσκέψεων στα μπλόκα της Νίκαιας, των Μαλγάρων και της Καρδίτσας, εκφράζοντας διαφωνίες για τη σύνθεση των επιτροπών εκπροσώπησης και προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η ένταση προκλήθηκε όταν η κυβέρνηση ζήτησε να κατατεθούν δύο διακριτές συνθέσεις εκπροσώπων, έως 20 άτομα η καθεμία, αντί της πρότασης της Πανελλαδικής για μία 25μελή επιτροπή αγροτών και μία 10μελή επιτροπή κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συνέχισε να εξαντλεί κάθε περιθώριο επιείκειας για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και αποδέχθηκε ο αριθμός των 20 ατόμων που είχε ζητηθεί και υπάρχει δυνατότητα να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, να ανέβει στα 25».

Την ίδια ώρα, η συνάντηση με τη δεύτερη επιτροπή, που αποτελείται από εκπροσώπους των Πράσινων Φαναριών και έξι ακόμη μπλόκων που συντάσσονται με αυτά, αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα περάσουν το κατώφλι του 20 εκπρόσωποι αγροτών από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια και από άλλα 17 από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο με τον πρωθυπουργό το Παγκρήτιο Συντονιστικό των αγροτών, το οποίο ανακοίνωσε ότι «είμαστε θετικοί στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη όλων των σοβαρών και διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο, τόσο ως παραγωγούς όσο και ως κατοίκους ενός νησιού με ιδιαίτερες και αυξημένες δυσκολίες. Μετά ωστόσο την τοποθέτηση παραγωγών που ανήκουν στο μπλόκο της Νίκαιας, πως η παρουσία Κρητικών στον διάλογο είναι λόγος για να μην παραβρεθούν οι ίδιοι και προκειμένου να μην υπάρχει καμία προσχηματική δικαιολογία, παραχωρούμε τον χώρο του διαλόγου σε αυτούς».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, στην Αιτωλοακαρνανία αγρότες αποφάσισαν μπλόκο επ’ αόριστον στα διόδια του Αγγελόκαστρου, επιτρέποντας τη διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εξετάζοντας περαιτέρω μορφές κινητοποιήσεων, όπως κλείσιμο παραδρόμων και μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο του Αγρινίου. Στη δυτική Μακεδονία, οι αγρότες του μπλόκου στην Μπάρα Σιάτιστας αποφάσισαν να μη μεταβούν στην Αθήνα και επανέλαβαν τον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού για όλα τα οχήματα από σήμερα στις 12:00, καθώς και κλείσιμο του παραδρόμου της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης-Καστοριάς για τα φορτηγά, από τις 13:00 έως τις 15:00. Στον Προμαχώνα αποφασίστηκε αποκλεισμός του μεθοριακού σταθμού για τα φορτηγά επ’ αόριστον, με περιοδικούς αποκλεισμούς και για ΙΧ, ενώ στη Μεσσηνία το τοπικό μπλόκο θα συνταχθεί με τα υπόλοιπα πανελλαδικά μπλόκα και δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι «θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν προαναγγελθεί προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων» και σε περίπτωση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αρμόδιες για τη διαχείριση της κατάστασης είναι οι Αρχές. Παράλληλα, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της, προειδοποιώντας με πρόστιμα και παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι «αν κλείσουν οι δρόμοι, θα εφαρμοστεί ο νόμος», χαρακτηρίζοντας «παράνομη πράξη το κλείσιμο των δρόμων» και υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος αν κλείσουν οι δρόμοι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνομιλεί με ανθρώπους που αναποδογυρίζουν περιπολικά, ούτε με αυτούς που ελέγχονται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους».

•Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θ. Παπ./cnn.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με νεφώσεις, βροχές και άνοδο θερμοκρασίας θα κυλήσει η Τετάρτη

11/02/2026 - 8:00πμ
Αστυνομικοί ελέγχουν τα κουτιά με τα λαθραία τσιγάρα (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δύο προφυλακίσεις, εννέα ελεύθεροι υπό όρους – Ανά μήνα έβγαζαν 8 εκατομμύρια τσιγάρα και 5 εκατ. ευρώ κέρδος

10/02/2026 - 11:29μμ
Ο σμήναρχος εξέρχεται από το αεροδικείο μετά τη μαραθώνια απολογία του (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος – «Ζητώ συγγνώμη από την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις»

10/02/2026 - 8:11μμ
Η κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Σπαρτιάτες» στο Εφετείο: Αθώοι και οι 13 για την κατηγορία εξαπάτησης εκλογέων

10/02/2026 - 5:16μμ
(Φωτ.: pixabay.com / valelopardo)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην «τσιμπίδα» των φορολογικών Αρχών αναισθησιολόγος από τη Θεσσαλονίκη – Δεν τον δικαίωσε ούτε το Διοικητικό Πρωτοδικείο

10/02/2026 - 4:06μμ
(Φωτ.: commons.wikimedia.org)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΦ: Νέα ανάκληση παρτίδων προϊόντων βρεφικού γάλακτος – Πώς σχετίζεται με την τοξίνη cereulide

10/02/2026 - 3:41μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτή συνάντηση μελών και φίλων της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

10/02/2026 - 3:10μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Μίσκος/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κάστανο Πάικου: Ένα προϊόν με ιστορία άνω των 2000 ετών ένα βήμα πριν γίνει ΠΟΠ ή ΠΓΕ

10/02/2026 - 2:34μμ
Γενική άποψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: thpa.gr/el/)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι

10/02/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος ο καιρός σήμερα, με βροχές, χιόνια και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

10/02/2026 - 8:07πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ορκωμοσία νέων Ικάρων (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)

Βουλή: Στην Ολομέλεια δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου στη στρατιωτική εκπαίδευση

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Ο Ελληνοαυστραλός πολιτικός Steve Georganas τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Αυστραλία

41 λεπτά πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα (φωτ. αρχείου: EPA/Necati Savas)

Τουρκία: Μίνι ανασχηματισμός τα μεσάνυχτα από τον Ερντογάν – Αντικατέστησε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Με νεφώσεις, βροχές και άνοδο θερμοκρασίας θα κυλήσει η Τετάρτη

2 ώρες πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί, ή πλέον Ελευθέριος Παρχαρίδης με φωτογραφία των Πόντιων προγόνων του (φωτ.: anixneuseis.gr)

Η Ελλάδα απελαύνει για δεύτερη φορά τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign