pontosnews.gr
Παρασκευή, 7/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

Μια πανεύκολη συνταγή για το λαχανικό που άλλοι μισούν και άλλοι λατρεύουν

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)

(Φωτ.: giorgostsoulis.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυτές οι κροκέτες από κουνουπίδι βουτηγμένο σε παρμεζάνα και τυλιγμένο με panko, δεν είναι μόνο υγιεινές και απολαυστικές, αλλά φτιάχνονται και πανεύκολα στο …μοδάτο air fryer.

Αν τις συνοδέψετε με το δροσερό dip γιαουρτιού, θα έχετε το πιο εύκολο και απολαυστικό ορεκτικό.

Η συνταγή είναι του chef Γιώργου Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

1 κουνουπίδι, μικρό (750 γρ.)
25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
80 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα
1 αυγό, medium
125 ml γάλα, πλήρες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο 
80 γρ. panko, για το πανάρισμα

για το dip γιαουρτιού με δυόσμο

400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
4 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. χυμό lime
2 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την παρμεζάνα, το αλεύρι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αυγό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε ένα παχύρρευστο χυλό.
  3. Βουτάμε ένα-ένα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στο χυλό και έπειτα τα περνάμε από το μπολ με το panko. Τα μεταφέρουμε στον κάδο του air fryer και ψήνουμε στους 200°C για 15-17′.
  4. Σερβίρουμε τις κροκέτες κουνουπιδιού, συνοδεύοντας με το dip γιαουρτιού.

για το dip γιαουρτιού με δυόσμο

  1. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το dip μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.

Πηγή: giorgostsoulis.com.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: giorgostsoulis.com)

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

11 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα ο ΟΑΣΘ λόγω της προσωρινής διακοπής του μετρό

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι τοπικές μαφίες στην Κρήτη – Τέρμα οι μπαλωθιές

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

O Θανάσης Πασσάς κάνει Sports Party στο ΟΠΑΠ Game Time

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κωνσταντινούπολη: Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας τίμησε τον «γεφυροποιό» Μίκη Θεοδωράκη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Ξεκίνημα με έξι μετάλλια η Ελλάδα στην Αθήνα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign