Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε σήμερα την επίσημη διαδικασία για να αφαιρέσει τους τίτλους και τις τιμές από τον αδελφό του, πρίγκιπα Άντριου, καθώς και να του κάνει έξωση από την κατοικία του, δίπλα στο Κάστρο του Γουίντσορ, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Ο 65χρονος αδελφός του βασιλιά, και δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, δεχόταν πιέσεις λόγω της συμπεριφοράς του και της σχέσης του με τον Αμερικανό παιδεραστή χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα αναγκάστηκε να απαρνηθεί τον τίτλο του «Δούκα της Υόρκης».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων, «ο πρίγκιπας Άντριου θα αποκαλείται στο εξής με το όνομα Άντριου Μαουντμπάντεν Γουίντσορ». Επιπλέον, του έχει ήδη επιδοθεί επίσημο αίτημα προκειμένου να παραδώσει την έπαυλη Ρόγιαλ Λοτζ, στο δυτικό Λονδίνο, και να μετακομίσει σε ιδιωτικό κατάλυμα στην ανατολική Αγγλία.
Τα μέτρα αυτά «κρίνονται απαραίτητα, μολονότι ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς εναντίον του», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι Μεγαλειότητές τους θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι οι σκέψεις τους και η μέγιστη συμπαράστασή τους είναι και θα παραμείνει με τα θύματα και τους επιζώντες οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης».
Πηγή των ανακτόρων είπε ότι αν και ο Άντριου αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του, ήταν σαφές ότι διέπραξε σοβαρά λάθη κρίσης.
Η απόφαση ελήφθη από τον βασιλιά Κάρολο με τη στήριξη της ευρύτερης οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του διαδόχου, πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι βρετανικές εφημερίδες επικεντρώθηκαν στα οικονομικά του Άντριου, αφού η εφημερίδα The Times έγραψε ότι δεν έχει πληρώσει ενοίκιο για την έπαυλη των 30 δωματίων όπου κατοικεί εδώ και δύο δεκαετίες. Ωστόσο, κατέβαλε τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια λίρες για ανακαινίσεις όταν εγκαταστάθηκε εκεί. Σε μια σπάνια πολιτική παρέμβαση, μια κοινοβουλευτική επιτροπή διερωτήθηκε την Τετάρτη αν ο Άντριου θα έπρεπε να κατοικεί ακόμη σε αυτό το σπίτι.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που …τιμωρείται ο δευτερότοκος γιος της Ελισάβετ.
 
			















