pontosnews.gr
Παρασκευή, 5/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Υπερήφανα νιάτα παρέλασαν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή

Παρέμειναν ακόμα και παιδιά του Δημοτικού παρόλο που τους είπαν ότι μπορούν ν΄αποχωρήσουν

27/10/2025 - 3:14μμ
Αψηφώντας τη βροχή παρέλασαν, σήμερα, μαθήτριες και μαθητές στη Θεσσαλονίκη τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940  (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)

Αψηφώντας τη βροχή παρέλασαν, σήμερα, μαθήτριες και μαθητές στη Θεσσαλονίκη τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όσο κι αν δυνάμωσε η βροχή, εκείνες κι εκείνοι παρέμειναν στη θέση τους. Ούτε και οι μικρότεροι της «παρέας» αποχώρησαν. Εξάλλου η τιμή είναι μεγάλη για τους Θεσσαλονικείς να μπορούν να παρελάσουν για τις επετείους της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πώς να τους σταματήσει μια καταρρακτώδης βροχή;

Μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσσαλονικης έδωσαν σήμερα βροντερό παρών στο κέντρο της πόλης, παρελάζοντας ενώ δυνάμωνε η βροχή.

Η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην οδό Τσιμισκή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης και οι μαθητές, που δεν πτοήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση –ακόμη κι εκείνοι των δημοτικών σχολείων στους οποίους προτάθηκε να μην παρελάσουν– κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Μαθητές και μαθήτριες, από όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, παρελαύνουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Αρβανιτίδης)

Πριν από την παρέλαση αντιπροσωπείες μαθητών κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ μετά την παρέλαση κατέθεσαν στεφάνια στα μνημεία των Ηρώων, στις προτομές και στους ανδριάντες.

«Βλέποντας τα παιδιά να παρελαύνουν σήμερα κάτω από την καταρρακτώδη βροχή θυμήθηκα τους Αγίους που γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία, τους συναθλητές του Αγίου Δημητρίου, τον Νέστορα και τον Λούπο. Νέοι άνθρωποι κι εκείνοι αγωνίστηκαν και τα παιδιά είναι εκείνα που με το ίδιο αγωνιστικό φρόνημα διαδηλώνουν την πίστη τους στις αξίες του Γένους μας», δήλωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

«Σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες εδώ στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας έστειλαν το δικό τους μήνυμα κόντρα σε αυτούς που λένε διάφορα αρνητικά για τη νέα γενιά. Παρήλασαν κάτω από καταρρακτώδη βροχή τιμώντας τα εθνικά σύμβολα, παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς, μούσκεμα, δείχνοντας όμως ότι έτσι συμβάλλουν και γιορτάζουν τις εθνικές μας επετείους», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας.

«Μέσα σε αντίξοες συνθήκες παρήλασαν τα παιδιά και μας δείχνουν ότι το αύριο μπορεί να είναι αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος μας», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Νίκος Παπαϊωάννου.

«Τα παιδιά έδωσαν το δικό τους μήνυμα, ότι είναι εδώ για να παλέψουν στο μέλλον για την πατρίδα με όλες τους τις δυνάμεις, είναι τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης.

«Τιμούμε σήμερα δύο από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας, το 1912 και το ηρωικό ΟΧΙ του 40. Δύο σημαντικά γεγονότα που μπορεί να απέχουν τρεις δεκαετίες, τα ενώνει όμως το νήμα της αγάπης στην πατρίδα, της δύναμης, της ενότητας του ελληνικού λαού και της πίστης στις αρχές της ελευθερίας», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Τα παιδιά σήμερα κατάφεραν να μας συγκινήσουν, απέδειξαν ότι έχουν και θάρρος και δύναμη και πολλές ελπίδες για το μέλλον», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

«Πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι η επένδυση στην παιδεία δεν είναι κόστος, είναι επένδυση στο μέλλον και είναι ο μόνος δρόμος για δημοκρατία, για δικαιοσύνη και είναι ο μόνος ανοιχτός δρόμος για το μέλλον», δήλωσε εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η βουλευτής Ράνια Θρασκιά, ενώ ο βουλευτής Πέτρος Παππάς συνεχάρη τους μαθητές τονίζοντας ότι «όλοι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας δικαιούνται να σηκώνουν την ελληνική σημαία».

Με τις ομπρέλες παρέλασαν κάποιοι από τους μαθητές (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελπιδοφόρο από τη νέα γενιά που τιμά με τέτοιο τρόπο τις αξίες αλλά και τους αγώνες των προγόνων μας», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Νεφέλη Χατζηϊωαννίδου, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας ευχήθηκε «το παράδειγμα των ηρώων του ένδοξου έπους του 40 να εμπνεύσει τους ηγέτες του μέλλοντος, τα παιδιά μας».

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη νέα γενιά που παρέλασε σήμερα. Παίρνουμε παράδειγμα από αυτήν», δήλωσε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατίας Μιχάλης Χουρδάκης. Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Έλενα Ράπτη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η αντιπεριφερειάρχης Μελίνα Δερμεντζόπουλου και στελέχη της εκπαίδευσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική. Πολλά οχήματα και οδηγοί παγιδεύτηκαν στους δρόμους (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Συναγερμός σε όλη τη χώρα – Δύσκολη νύχτα για την Αττική

5/12/2025 - 12:01πμ
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εσωτερικών: Λόγω «Byron» οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν από τις υπηρεσίες τους

4/12/2025 - 7:31μμ
Σφοδρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, από την κακοκαιρία Byron. Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρες, κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι και σχολεία

4/12/2025 - 6:03μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 29χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα

4/12/2025 - 5:13μμ
To 2021 σε αυτό το σχολικό συγκρότημα στη Ν. Φιλαδέλφεια τα παιδιά βγήκαν από τις πλημμυρισμένες ισόγειες αίθουσες φτιάχνοντας «γέφυρα» με θρανία (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron

4/12/2025 - 4:24μμ
Στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης (φωτ.: Facebook / Ελισάβετ Τρανάκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία Byron «χτυπά» τη Λακωνία – Μηνύματα από το 112

4/12/2025 - 2:47μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Μία ευχή γίνεται δύο εφέτος τα Χριστούγεννα με τα Ευχοστολίδια

4/12/2025 - 1:59μμ
Ιδιοκτήτες γραφείων τελετών στο μπλόκο στα Μάλγαρα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παρά την κακοκαιρία Byron, οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα – Στο πλευρό τους και άλλοι επαγγελματίες

4/12/2025 - 1:35μμ
Βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Με έντονες βροχές, καταιγίδες και κόκκινη προειδοποίηση μπαίνει η χώρα σε 48ωρη δοκιμασία

4/12/2025 - 1:11μμ
Περιπολικό δίπλα στο μοιραίο λεωφορείο (φωτ.: kozan.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου έπαθε ανακοπή και πέθανε πάνω στο τιμόνι

4/12/2025 - 11:25πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική. Πολλά οχήματα και οδηγοί παγιδεύτηκαν στους δρόμους (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Κακοκαιρία «Byron»: Συναγερμός σε όλη τη χώρα – Δύσκολη νύχτα για την Αττική

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)

Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής: Αυξάνονται οι υβριδικές απειλές και το ΝΑΤΟ πρέπει να ανταποκριθεί

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Κω - ο Ξενιτέας)

Ποντιακό γλέντι με ατελείωτο κέφι από τον «Ξενιτέα» της Κω

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

EuroCup: Του έλειψε η διάρκεια και έχασε από την Κλουζ ο Άρης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ελ. Μ.)

Στο «Ιωνικό Κέντρο» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

6 ώρες πριν
Η Yuval Raphael,  υποψήφια του Ισραήλ στον 69ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στη Βασιλεία της Ελβετίας (φωτ.: EPA/ GEORGIOS KEFALAS)

Το Ισραήλ θα συμμετέχει στη Eurovision – Ποιες χώρες θα απέχουν μετά την απόφαση της EBU

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign