pontosnews.gr
Δευτέρα, 21/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Ψήφισμα της Εθνοσυνέλευσης κατά του Ισραήλ – Καλεί όλες τις χώρες να διακόψουν τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις τους

Το ψήφισμα προτάθηκε λόγω «της ισραηλινής κατοχής στη Γάζα και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού»

29/08/2025 - 11:57μμ
Τούρκοι βουλευτές στη διάρκεια παλιότερης ψηφοφορίας στην Εθνοσυνέλευση, στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Τούρκοι βουλευτές στη διάρκεια παλιότερης ψηφοφορίας στην Εθνοσυνέλευση, στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ψήφισμα σχετικά με την επέκταση, όπως αναφέρει, «της ισραηλινής κατοχής στη Γάζα και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού» υιοθέτησε απόψε η Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Με το ψήφισμα καλούνται όλα τα κοινοβούλια των χωρών να διακόψουν τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις τους με το Ισραήλ και να αναλάβουν δράση για την άρση του εμπάργκο κατά των Παλαιστινίων.

Στο ψήφισμα, το οποίο προτάθηκε από τον πρόεδρο του Σώματος, Νούμαν Κουρτουλμούς, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«1. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις πρακτικές κατοχής, καταστροφής και προσάρτησης που επιβάλλει το Ισραήλ στον λαό της Παλαιστίνης εδώ και δεκαετίες.

2. Τονίζουμε ότι οι σφαγές εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και, πιο πρόσφατα, η χρήση του λιμού στη Γάζα ως όπλο εξόντωσης συνιστούν έγκλημα γενοκτονίας.

3. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να αναγκάσει το Ισραήλ να αποδεχτεί μια μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα, να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις του από την περιοχή και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

4. Καταδικάζουμε τις παράνομες δραστηριότητες εποικισμού στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, καθώς και τη βία κατά του λαού της Παλαιστίνης.

5. Καλούμε να διασφαλιστεί ότι όσοι διαπράττουν εγκλήματα γενοκτονίας και αποικιοκρατίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη θα λογοδοτήσουν ενώπιον των δικαστηρίων.

6. Καταγράφουμε ότι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, γεωγραφικά ενιαίου, με βάση τα σύνορα του 1967, είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.

7. Τονίζουμε ότι οι επιθέσεις και οι προκλήσεις του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των ιερών τόπων των μουσουλμάνων, με πρώτο το τέμενος Αλ-Ακσά, πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

8. Καλούμε να ανασταλεί η συμμετοχή της κυβέρνησης του Ισραήλ στον ΟΗΕ και σε διεθνείς οργανισμούς έως ότου εγκαταλείψει τις πολιτικές γενοκτονίας.

9. Καλούμε όλα τα Κοινοβούλια των χωρών:

– Να τερματίσουν όλες τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ και να αναλάβουν επειγόντως δράση για την άρση του εμπάργκο που επιβάλλεται στον λαό της Παλαιστίνης.

– Να απορρίψουν και να καταδικάσουν τις πολιτικές γενοκτονίας και αποικιοκρατίας που εφαρμόζει το Ισραήλ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

– Να προασπίσουν τα νόμιμα δικαιώματα του λαού της Παλαιστίνης, να συντηρήσουν την προοπτική της λύσης των δύο κρατών και να καλέσουν τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης να το αναγνωρίσουν.

– Να συμμετάσχουν στην «Ομάδα Κοινοβουλίων που Υποστηρίζουν την Παλαιστίνη», η οποία ιδρύθηκε στις 18 Απριλίου 2025 στην Κωνσταντινούπολη υπό την ηγεσία της Μεγάλης Τούρκικης Εθνοσυνέλευσης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για το Ιράν: «Εξετάζω αν και πότε θα ανατινάξω ολόκληρη τη χώρα» – Σε «φάση λήψης αποφάσεων» ο Αμερικανός πρόεδρος

20/09/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διπλή ανατροπή στις κάλπες – Πρωτιά της Αριστεράς στο Βερολίνο, πρώτη η AfD στο Μεκλεμβούργο

20/09/2026 - 8:34μμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον διευθυντή της CIA (φωτ.: presidency.eg)
ΚΟΣΜΟΣ

CIA: Εκτάκτως στο Κάιρο ο Τζον Ράτκλιφ – Συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι

20/09/2026 - 8:10μμ
Πολίτες ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα στη Μαριούπολη της περιφέρειας Ντονέτσκ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2026. Η Ρωσία εκλέγει τη νέα Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της ενιαίας ημέρας ψηφοφορίας από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.:  EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πάνω από 1.000 κυβερνοεπιθέσεις στις βουλευτικές εκλογές καταγγέλλει η Εκλογική Επιτροπή

20/09/2026 - 6:01μμ
Νοτιοκορεάτες στη Σεούλ βλέπουν τηλεοπτικά πλάνα που φέρονται να δείχνουν στιγμές από την εκτόξευση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων (φωτ. αρχείου: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας – Συναγερμός σε Σεούλ και Τόκιο

20/09/2026 - 11:07πμ
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΟΗΕ: Η διπλωματία σε τεντωμένο σχοινί με Ιράν, Ουκρανία και Μέση Ανατολή

20/09/2026 - 9:16πμ
Πλακάτ με τη φράση «Φρίντριχ, ο μεγάλος ψεύτης», με αναφορά στον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ (BSW)» στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διπλές κάλπες, δύο διαφορετικοί κόσμοι – Γιατί όλοι κοιτούν το Βερολίνο και το Μεκλεμβούργο

20/09/2026 - 8:31πμ
Καρέ από τα αποχαρακτηρισμένα ντοκουμέντα (πηγή: US Department of War))
ΚΟΣΜΟΣ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανοίγει ξανά τους φακέλους των UFO – Οι φωτεινοί «δίσκοι» του 1952 και τα έξι άγνωστα αντικείμενα στη Μέση Ανατολή

19/09/2026 - 11:46μμ
Καπνογόνο κατά των αστυνομικών δυνάμεων, στα επεισόδια που έγιναν στη Χάγη. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάγη: Ναζιστικοί χαιρετισμοί, βία και 24 συλλήψεις – Η ακροδεξιά διαδήλωση κατέληξε σε συγκρούσεις

19/09/2026 - 11:20μμ
Άνδρας παρακολουθεί στη Σαναά τηλεοπτική μετάδοση για τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας - Χούθι, μετά την ανάληψη ευθύνης από το υεμενίτικο κίνημα για επιθέσεις στο Ριάντ και σε εγκατάσταση της Aramco στο Γιανμπού (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη: «Χτυπήσαμε» Ριάντ και Aramco με πυραύλους και drones

19/09/2026 - 9:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Istiklalden/instagram)

Όταν ο Ερντογάν τραγούδησε παραδοσιακό τραγούδι από τον Πόντο – Η μελωδία από τη Ριζούντα που ακούστηκε στη Σαμψούντα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Το 5Χ5 ο Παναθηναϊκός – Νίκες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Τραμπ για το Ιράν: «Εξετάζω αν και πότε θα ανατινάξω ολόκληρη τη χώρα» – Σε «φάση λήψης αποφάσεων» ο Αμερικανός πρόεδρος

5 ώρες πριν
(Φωτ.: xanthinews.gr)

Κομοτηνή: Για τις πατρίδες που χάθηκαν και τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν – Ημέρα μνήμης για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Σητεία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Μηνύματα 112 σε γύρω περιοχές

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Κώστας Γιουτίκας: Στηρίζουμε τη διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV