pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε διπλωματικό πόκερ το μέλλον της Ουκρανίας: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, που ίσως γίνει τριμερής

Από τον Λευκό Οίκο αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσκληθεί και ο Ζελένσκι, οι Ευρωπαίοι ζητούν να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα

10/08/2025 - 10:36πμ
Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Διπλωματικό πόκερ στην Αλάσκα, με το μέλλον της Ουκρανίας να βρίσκεται στο τραπέζι. Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ανοιχτός στο ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση στην αμερικανική πολιτεία, με τους ομολόγους του Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως δήλωσε χθες αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει επί του παρόντος διμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο στις 15 Αυγούστου.

Στην αμερικανική Προεδρία «συζητείται» το ενδεχόμενο να προσκληθεί και ο Ουκρανός πρόεδρος στην Αλάσκα, σύμφωνα με το NBC News. Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο και άλλα τρία πρόσωπα ενήμερα σχετικά, χωρίς να κατονομάσει καμιά από τις πηγές του.

Το ίδιο δίκτυο διευκρίνισε πως τίποτε δεν είναι οριστικό, και «είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να πάει στη σύνοδο κορυφής.

Πάντως, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε πως «κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε βάρος μας, κάθε απόφαση που λαμβάνεται χωρίς την Ουκρανία, θα είναι μια απόφαση ενάντια στην ειρήνη», διαμηνύοντας ότι «οι Ουκρανοί δεν θα παραδώσουν τη γη τους στους κατακτητές».

«Πρέπει να υπάρξει αληθινό τέλος σε αυτό τον πόλεμο και εξαρτάται από τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο που εκείνη ξεκίνησε», τόνισε στο χθεσινό διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό.

Οι Ευρωπαίοι ζητούν να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα

Ενόψει της διμερούς Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, Ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ότι «μόνο μια προσέγγιση που συνδυάζει ενεργή διπλωματία, υποστήριξη στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία» μπορεί να φέρει επιτυχία στις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Χαιρετίζουμε το έργο του προέδρου Τραμπ για να σταματήσει η σφαγή στην Ουκρανία» και «είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε το έργο αυτό σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς και συνεχίζοντας την ουσιαστική στρατιωτική και οικονομική υποστήριξή μας στην Ουκρανία, […] διατηρώντας και επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα στη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρει κοινή ανακοίνωση Eυρωπαίων ηγετών.

Το κείμενο προσυπογράφουν συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Άλεξ Στουμπ.

«Ο δρόμος προς την ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να χαραχθεί χωρίς την Ουκρανία», πρόσθεσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή τους στην «αρχή σύμφωνα με την οποία τα διεθνή σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν διά της βίας», και διευκρινίζοντας ότι η «γραμμή επαφής [σ.σ. η γραμμή του μετώπου] πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Η έκκληση του Μπρους Σπρίνγκστιν

3/11/2026 - 10:14μμ
Γιγαντοαφίσα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Λικούντ, στην οποία απεικονίζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (αριστερά) μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μαχητικά αεροσκάφη, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Τέλος η ετήσια στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ έως το τέλος του 2026

3/11/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Έφυγε από την Αθήνα πριν από την αυγή – Παραμένει άδεια η πρεσβευτική κατοικία

3/11/2026 - 3:36μμ
Ένας «σκοτεινός» Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας στη γαλλική λουτρόπολη Εβιάν-λε-Μπαιν όπου φιλοξενήθηκε η σύνοδος των G7, στις 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ χωρίς Κογκρέσο: Τι θα σήμαινε μια διπλή ήττα – Και ποιος (δεν) μπορεί να πανηγυρίζει

3/11/2026 - 2:46μμ
(Φωτ.: EPA/LAURA BRETT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για το Κογκρέσο κρίνει την επόμενη διετία του Τραμπ – Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι και οι κρίσιμες αναμετρήσεις

3/11/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

2/11/2026 - 10:25μμ
Η νέα πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα μιλά σε δημοσιογράφους, στη Σόφια. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος η Ιλιάνα Γιότοβα

2/11/2026 - 6:32μμ
Καταψύκτες σε κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας ICA, μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη χώρα (πηγή: X / @InsiderGeo)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάκαραν και τα… ψυγεία: Κυβερνοεπιθέσεις σε ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ

2/11/2026 - 6:08μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

2/11/2026 - 11:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

2/11/2026 - 11:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

EuroCup: Ο Μουρ υπέγραψε τη σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ

2 ώρες πριν
Ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε (φωτ.: EPA / Javier Lizon)

Ισπανία: Παραιτήθηκε τελικά ο υπουργός Μεταφορών μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕUROKINISSI)

Σύρος: Εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris» – Συνεχίζονται οι έρευνες

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σέρρες: Συνελήφθη ο γιος του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Κεραμεικός: Κατέρρευσε τμήμα τοιχοποιίας σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Η έκκληση του Μπρους Σπρίνγκστιν

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV