pontosnews.gr
Κυριακή, 21/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε διπλωματικό πόκερ το μέλλον της Ουκρανίας: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, που ίσως γίνει τριμερής

Από τον Λευκό Οίκο αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσκληθεί και ο Ζελένσκι, οι Ευρωπαίοι ζητούν να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα

10/08/2025 - 10:36πμ
Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Διπλωματικό πόκερ στην Αλάσκα, με το μέλλον της Ουκρανίας να βρίσκεται στο τραπέζι. Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ανοιχτός στο ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση στην αμερικανική πολιτεία, με τους ομολόγους του Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως δήλωσε χθες αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει επί του παρόντος διμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο στις 15 Αυγούστου.

Στην αμερικανική Προεδρία «συζητείται» το ενδεχόμενο να προσκληθεί και ο Ουκρανός πρόεδρος στην Αλάσκα, σύμφωνα με το NBC News. Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο και άλλα τρία πρόσωπα ενήμερα σχετικά, χωρίς να κατονομάσει καμιά από τις πηγές του.

Το ίδιο δίκτυο διευκρίνισε πως τίποτε δεν είναι οριστικό, και «είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να πάει στη σύνοδο κορυφής.

Πάντως, ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε πως «κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε βάρος μας, κάθε απόφαση που λαμβάνεται χωρίς την Ουκρανία, θα είναι μια απόφαση ενάντια στην ειρήνη», διαμηνύοντας ότι «οι Ουκρανοί δεν θα παραδώσουν τη γη τους στους κατακτητές».

«Πρέπει να υπάρξει αληθινό τέλος σε αυτό τον πόλεμο και εξαρτάται από τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο που εκείνη ξεκίνησε», τόνισε στο χθεσινό διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό.

Οι Ευρωπαίοι ζητούν να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα

Ενόψει της διμερούς Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, Ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ότι «μόνο μια προσέγγιση που συνδυάζει ενεργή διπλωματία, υποστήριξη στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία» μπορεί να φέρει επιτυχία στις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Χαιρετίζουμε το έργο του προέδρου Τραμπ για να σταματήσει η σφαγή στην Ουκρανία» και «είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε το έργο αυτό σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς και συνεχίζοντας την ουσιαστική στρατιωτική και οικονομική υποστήριξή μας στην Ουκρανία, […] διατηρώντας και επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα στη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρει κοινή ανακοίνωση Eυρωπαίων ηγετών.

Το κείμενο προσυπογράφουν συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Άλεξ Στουμπ.

«Ο δρόμος προς την ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να χαραχθεί χωρίς την Ουκρανία», πρόσθεσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή τους στην «αρχή σύμφωνα με την οποία τα διεθνή σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν διά της βίας», και διευκρινίζοντας ότι η «γραμμή επαφής [σ.σ. η γραμμή του μετώπου] πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λιβανέζοι διασώστες και πολίτες στο σημείο ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στην πόλη Καναρίτ, στην περιοχή της Σιδώνας του νοτίου Λιβάνου (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εντολή στον ισραηλινό στρατό για αμυντική στάση έναντι της Χεζμπολάχ

20/06/2026 - 11:47μμ
Αεροσκάφος E-2D Hawkeye της 117ης Μοίρας Αερομεταφερόμενου Ελέγχου και Διοίκησης (VAW 117), προετοιμάζεται για προσνήωση με χρήση ανάσχεσης στο κατάστρωμα πτήσεων του αεροπλανοφόρου κλάσης Nimitz, USS Abraham Lincoln (CVN 72) που βρίσκεται ανεπτυγμένο στην περιοχή επιχειρήσεων του 5ου Στόλου των ΗΠΑ, στη Μέση Ανατολή (φωτ. U.S. Navy/ NAVCENT Public Affairs)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Διαψεύδουν οι ΗΠΑ το κλείσιμο από το Ιράν

20/06/2026 - 8:45μμ
Αυτή σίγουρα δεν είναι η φωτογραφία για την οποία «ικέτευε» η Μελόνι (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιταλία: Φουντώνει ο πόλεμος μεταξύ Τραμπ και Μελόνι – «Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε τη δημοτικότητά μου» λέει η Ιταλίδα πρωθυπουργός

20/06/2026 - 6:40μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το εκ νέου κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση 

20/06/2026 - 5:16μμ
Καπνός υψώνεται από περιοχή του νότιου Λιβάνου μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, όπως διακρίνεται από την Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ. 19 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Το «τεστ» του Ιράν στον Ντόναλντ Τραμπ – Γιατί επιμένει στο ζήτημα του Λιβάνου

20/06/2026 - 3:15μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στο χωριό Κλαϊλέχ του νότιου Λιβάνου μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, στις 19 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκεχειρία στον Λίβανο υπό αμερικανική πίεση – Το Ισραήλ απειλεί να εκτροχιάσει τη συμφωνία Τραμπ με το Ιράν

20/06/2026 - 8:33πμ
(Φωτ. αρχείου: flickr / Mana Transport Photography)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σύγκρουση τρένων στα βόρεια του Λονδίνου, κοντά στο Μπέντφορντ

19/06/2026 - 10:28μμ
Κάτοικοι του Μονάχου αναζητούν δροσιά σε κοντινή λίμνη (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα καύσωνα ολόκληρη η Γηραιά Ήπειρος

19/06/2026 - 9:30μμ
(Φωτ.: EPA/Angelo Carconi)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρή διπλωματική ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ιταλίας μετά τη δήλωση Τραμπ κατά Μελόνι: «Με ικέτευε να βγάλω φωτογραφία μαζί της… Την λυπήθηκα»

19/06/2026 - 4:24μμ
Καταστηματάρχης δείχνει σημαίες του Ιράν και των ΗΠΑ σε κατάστημα στο Καράτσι του Πακιστάν (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρέουν οι διπλωματικές γέφυρες στη Μέση Ανατολή; Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν, νέες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο και αίτημα-μαμούθ 80 δισ. δολαρίων από το Πεντάγωνο

19/06/2026 - 3:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ειρήνη Μουρτζούκου: Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τις δολοφονίες των βρεφών

31 λεπτά πριν
Λιβανέζοι διασώστες και πολίτες στο σημείο ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στην πόλη Καναρίτ, στην περιοχή της Σιδώνας του νοτίου Λιβάνου (φωτ.: EPA/STRINGER)

Λίβανος: Εντολή στον ισραηλινό στρατό για αμυντική στάση έναντι της Χεζμπολάχ

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Πρώτος με ένα άλμα ο Τεντόγλου – Νίκη για Στεφανίδη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/pontiaki.estia)

Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης: Μεγάλο καλοκαιρινό γλέντι νεολαίας τον Ιούλιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Μουντιάλ 2026: Ολλανδική πανδαισία με 5άρα στη Σουηδία

2 ώρες πριν
Προχωρούν τα έργα του Flyover. Εικόνα από την κατεδάφιση του δεύτερου κλάδου της γέφυρας Πανοράματος (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης / MOTION TEAM)

Θεσσαλονίκη: Κλείνει ο Περιφερειακός λόγω Flyover – Τι ισχύει από το Σάββατο 20 Ιουνίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign