Το 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας έχει περάσει πια στην ιστορία, γεμάτο υποσχέσεις για το 9ο, άφησε πίσω του ωστόσο (όπως όλες οι σχετικές διοργανώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς») γερή παρακαταθήκη και πλήθος συνταγών που έρχονται κατευθείαν από την κουζίνα των γυναικών της αλησμόνητης πατρίδας.
Ποντιακοί σύλλογοι από όλη τη βόρεια Ελλάδα (και όχι μόνο) συμμετέχουν κάθε χρόνο στο διαγωνισμό που έχει γίνει πλέον θεσμός, καθώς αναβιώνει –και εξελίσσει– μνήμες χαραγμένες στο υποσυνείδητο κάθε Πόντιου.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νίψας εκπροσώπησαν οι Ευθυμία Παντελίδου, Δέσποινα Σαργιαννίδου, Γεωργία Ουσταμπασίδου, Κυριακή Βασιλειάδου και Σοφία Τσαταλμπασίδου, με νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα.
Με αυτό το πιάτο κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρεβίθια |
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα |
1 ξερό κρεμμύδι |
1 αυγό |
μαϊντανός |
δυόσμος |
λίγο αλεύρι (αν χρειαστεί) |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ.
- Τα αλέθουμε και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
- Ζυμώνουμε και τα αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά και οι μυρωδιές.
- Έπειτα ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα πλάθουμε και τα τηγανίζουμε (αν θέλουμε γίνονται και στο φούρνο)