Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απέστειλε στον Σύλλογο Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες» το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» για τη δωρεά των 1.300 ευρώ που συγκέντρωσαν τα μέλη του σωματείου, πουλώντας καρτ ποστάλ με ποντιακό θέμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης των «Αργοναυτών», οι οποίοι, ενόψει των αγίων ημερών των περασμένων Χριστουγέννων, δημιούργησαν ευχετήριες κάρτες και τις διέθεσαν προς πώληση, με στόχο να διαθέσουν τα έσοδα στο ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη ευχετήρια κάρτα απεικόνιζε το έθιμο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Waiblingen, ενώ ή δεύτερη την κατάδυση του Σταυρού στην Τραπεζούντα.
Οι καρτ ποστάλ κόστιζαν 2 ευρώ έκαστη και οι «Αργοναύτες» κατάφεραν να συγκεντώσουν 1.300 ευρώ από τα μέλη, τους φίλους και τα αδελφά σωματεία που στήριξαν την προσπάθειά τους.
Το ποσό διατέθηκε στο ορφανοτροφείο, το οποίο τους ευχαρίστησε με μια επιστολή, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ενώ οι χορηγίες θα έπρεπε να λειτουργούν συμπληρωματικά, δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της βιωσιμότητας του χώρου στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτές. Συνεπώς, για όλους εμάς που παλεύουμε καθημερινά για τη σωστή λειτουργία της στέγης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον αγώνα μας και προσπαθούν να μας στηρίξουν με όποιο μέσο διαθέτει ο καθένας».