pontosnews.gr
Τρίτη, 15/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Την σχετική απόφαση υπέγραψε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά – Το πάρκο επισκέφθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

19/06/2025 - 2:33μμ
Αρχιτεκτονική πρόταση για το κτήριο Β4 που θα στεγάσει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Δεξιά ο ανδριάντας του Νίκου Καπετανίδη (φωτ.: υπουργείο Πολιτισμού)

Αρχιτεκτονική πρόταση για το κτήριο Β4 που θα στεγάσει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Δεξιά ο ανδριάντας του Νίκου Καπετανίδη (φωτ.: υπουργείο Πολιτισμού)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ένταξη του έργου διαμόρφωσης των χώρων στέγασης του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αθηνά Αηδονά.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.673.000 ευρώ και αφορά στην αποκατάσταση, ανακαίνιση και διαμόρφωση των κτηρίων Β4 και Δ που υπάρχουν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, προκειμένου να στεγάσουν το νέο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Για την αποκατάσταση και επανάχρηση των κτηρίων θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, ώστε στο μεν κτήριο Β4 να στεγαστεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο δε κτίριο Δ να δημιουργηθούν εκθεσιακοί χώροι και υποστηρικτικές χρήσεις του Μουσείου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναλυτικά για το έργο του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού:

  • Το κτήριο Β4 ανακατασκευάζεται διατηρώντας τον όγκο και τη βάση του παλαιού κτιρίου, αλλά και στοιχεία της αρχικής κατασκευής.
  • Το κτήριο Δ, δεδομένης της καλής κατάστασης διατήρησής του, αποκαθίσταται διατηρώντας τη μορφή και τη φυσιογνωμία των κτιρίων του πρώην στρατοπέδου.
  • Το κτήριο Β4 θα στεγάσει εκθεσιακούς χώρους και χώρους εξυπηρέτησης κοινού. Για την έκθεση επιλέχθηκαν 413 αντικείμενα, τα οποία κατανεμήθηκαν σε έξι θεματικές ενότητες, ενώ έχει ληφθεί υπόψη ότι η συλλογή εκθεμάτων θα εμπλουτιστεί στο μέλλον με αντικείμενα που θα ενσωματωθούν στις υπάρχουσες ενότητες.
  • Το κτήριο Δ περιλαμβάνει χώρο μόνιμης έκθεσης, χώρο περιοδικών εκθέσεων και χώρο συντήρησης εκθεμάτων. Για την έκθεση στο κτίριο Δ επιλέχθηκαν 30 αντικείμενα, τα οποία κατανεμήθηκαν σε τρεις θεματικές ενότητες. Επίσης, περιλαμβάνεται φωτογραφικό και αρχειακό υλικό. Ως προς τις ψηφιακές πολυμεσικές εφαρμογές προβλέπονται: οθόνες με διάδραση και ηχητικές, χαρτογραφημένες πολλαπλές προβολές, ηχητικές αφηγήσεις κτλ.

Επιθεώρηση έργων από τον Κ. Μητσοτάκη

Για την πορεία των εργασιών του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά και ειδικότερα για την πρόοδο του Μουσείου Ευρημάτων του Μετρό και την κατασκευή του νέου δημαρχείου Παύλου Μελά, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης του στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών (φωτ.: Eurokinissi/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του, τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη, την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, περιηγήθηκε στα υπό κατασκευή κτίρια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πριν από την έναρξη του τουρνουά «Χρυσοστόμεια 2026», στη Ραφήνα. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Μιχαλάκης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ραφήνα: Τέσσερις προσφυγικές φανέλες τίμησαν τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης

14/09/2026 - 9:36μμ
Για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, στο στο ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μενεμένη: Τιμήθηκαν τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής – Μήνυμα ενότητας από τον Λάζαρο Κυρίζογλου

14/09/2026 - 8:55μμ
Με άδεια έδρανα τίμησε η Βουλή τη 14η Σεπτεμβρίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Βουλή: Επετειακή συνεδρίαση για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14/09/2026 - 5:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

ΥΠΕΞ: Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί χρέος απέναντι σε εκείνους που χάθηκαν ή εκτοπίστηκαν

14/09/2026 - 3:27μμ
(Φωτ.: Δήμος Χαλανδρίου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Χαλάνδρι: Η σημαία της ΟΠΣΕ κυματίζει στο δημαρχείο – Φόρος τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/2026 - 2:32μμ
Το έργο του Φώτη Κόντογλου κοσμεί την πρόσκληση του σωματείου
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας: Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/2026 - 1:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Χαρακόπουλος: Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την Τουρκία, μελανή σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας

14/09/2026 - 1:07μμ
Ένθετη φωτό: Ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζορτζ Γουόρντ Πράις, ανταποκριτής της Daily Mail, το 1919 (φωτ.: Lieut. Strohmeyer, U.S. Army Signal Corps / Wikimedia Commons, Public Domain) – Φόντο η Καταστροφή της Σμύρνης το 1922 (φωτ. Public domain).
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Τζορτζ Γουόρντ Πράις: Ο Βρετανός δημοσιογράφος που κατέγραψε την καταστροφή της Σμύρνης

13/09/2026 - 9:42μμ
Στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο Ελευθέριο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως / Μαρία Χαραλαμπίδου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μικρασιατική Καταστροφή: Στο Ελευθέριο η μνήμη του ξεριζωμού

13/09/2026 - 9:16μμ
Από την εκδήλωση μνήμης στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, στις 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Αγρίνιο: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χαθεί η μνήμη» λέει ο προσφυγικός Άγιος Κωνσταντίνος

13/09/2026 - 7:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: The Greek Herald)

Μελβούρνη: «Escape Room» με ελληνική μυθολογία και γλώσσα για παιδιά

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την τηλεοπτική σειρά (φωτ.: facebook / KurtlarVadisi.PLT)

Τουρκία: Προφυλακίσεις και ανακρίσεις για την πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της χώρας – Στο επίκεντρο το «πραξικόπημα» του 2016

6 ώρες πριν
Πρόσφυγες στο κατάστρωμα του USS Edsall, στα ανοιχτά της Σμύρνης, τον Σεπτέμβριο του 1922. Στη σύνθεση, απόσπασμα της επιστολής της Μέιμπελ Έλιοτ, όπως δημοσιεύεται στο «Certain Samaritans», σ. 175 (φωτ.: Naval History and Heritage Command / NH 85298 · σελίδα: State Library of Pennsylvania / Internet Archive)

Μετά τη φωτιά στη Σμύρνη: Ένα κομμάτι ψωμί, ένα δωμάτιο και μια ζωή από την αρχή

7 ώρες πριν
(Φωτ.: greekorthodox.org.au)

Αυστραλίας Μακάριος: «Υπάρχει πολλή ομορφιά στον κόσμο, αλλά για να τη δούμε, πρέπει να έχουμε ειρήνη μέσα μας»

7 ώρες πριν
Το δικαστήριο Minshull Street στο Μάντσεστερ, όπου εκδικάζεται η υπόθεση (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Βρετανία: Υπόθεση που θυμίζει Πελικό – Νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του επί δύο δεκαετίες

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Χαλκιδική: Άγριο ζώο επιτέθηκε σε 5χρονο – Εξετάζεται αν ήταν τσακάλι

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV