pontosnews.gr
Σάββατο, 31/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

Ο δρόμος για την απόλυτη νοστιμιά είναι πιο εύκολος και σύντομος από ό,τι νομίζουμε

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)

(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μόλις τρία βασικά υλικά (τον καλό παστουρμά, το κασέρι και την ντομάτα) κλεισμένα ανάμεσα σε φύλλα κρούστας του εμπορίου, μπορούμε να φτιάξουμε σε χρόνο μηδέν την πίτα που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της μικρασιατικής κουζίνας.

Είτε την πούμε παστουρμαδόπιτα, είτε πίτα Καισαρείας είτε παστουρμαλί, είτε την φτιάξουμε σε ταψί είτε σε ατομικά πιτάκια, η νοστιμιά της είναι θεϊκή!

Αυτό ισχύει φυσικά για όσους αγαπούν τον παστουρμά, γιατί υπάρχουν και οι φανατικοί εχθροί του, όχι τόσο για τη γεύση όσο για τη μυρωδιά που αφήνει στο σώμα. Και γι’ αυτούς όμως υπάρχει λύση, καθώς αν αφαιρέσουμε το τσιμένι, ο παστουρμάς χάνει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτήν την ιδιότητα.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας, παραδοσιακό
5 κουταλιές σούπας βούτυρο
30 φέτες παστουρμά
30 φέτες κασέρι
3 ντομάτες σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε 4 φύλλα κρούστας, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε.
  2. Βάζουμε σε μια στρώση τις φέτες κασέρι, μετά τις φέτες του παστουρμά και μετά τις ντομάτες. Ενδιάμεσα μπορούμε να βάλουμε κάποια βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και μετά εναλλάξ τη γέμιση.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε άλλα 3 φύλλα κρούστας, που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει καλά.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35’.

• Πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis (έκδ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς).
• Συνταγή & φωτογραφία: Στέλλα Σπανού.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Δημήτρης Βλάικος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς νηστίσιμος από το Άγιον Όρος, όπως τον έφτιαχνε ο μοναχός Επιφάνιος

14/03/2025 - 12:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Δημήτρης Βλάικος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάδα λευκή και απίθανα νόστιμη – Κατευθείαν από την Κύπρο

7/03/2025 - 12:18μμ
(Φωτ.: facebook / Dimitris Drougos Anna Danihlidou)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καριστιρμάς: Μια χειμωνιάτικη συνταγή από το Ανταβάλ της Καππαδοκίας

1/03/2025 - 2:46μμ
Ο στολισμός του δίσκου με τα κόλλυβα στο Άγιον Όρος είναι τέχνη (φωτ.: EUROKINISSI)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοναστηριακά κόλλυβα για το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου – Τι συμβολίζουν τα υλικά

21/02/2025 - 3:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού «Η Ανατολική Ρωμυλία» στη διάρκεια των εκδηλώσεων (φωτ.: facebook/Σύλλογος Σκεπαστού Η Ανατολική Ρωμυλία)

Ξεσήκωσαν τη Θάσο Πόντιοι και Μικρασιάτες στο 7ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στα Λιμενάρια

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο πόλο γυναικών η Βουλιαγμένη μετά από 12 χρόνια

40 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: freepik)

Τέλος στην πώληση καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Μόνο με ταυτότητα η αγορά

1 ώρα πριν
Οι εξοχές της Τραπεζούντας (φωτ.: wikipedia/Selehattin Sezeroglu)

«Βήματα Ψυχής-Από την Τραπεζούντα στην Καλαμαριά» του Αντέμ Εκίζ από την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς

2 ώρες πριν
Η περιοχή στην οποία κρυβόταν ο Τούρκος μαφιόζος (φωτ.: glomex)

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Τούρκο μαφιόζο

2 ώρες πριν
Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός στο βήμα της εκδήλωσης (φωτ.: facebook/Konstantinos Kalymnios)

Γενοκτονία των Ποντίων: «Οι δίκες της Κωνσταντινούπολης αποκάλυψαν το βάθος της κρατικά χρηματοδοτούμενης βίας»

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign