pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΠΣ: Περισσότεροι από 100 σκακιστές στο τουρνουά σκάκι στη μνήμη των θυμάτων της 19ης Μαΐου – «Οι λαοί δεν είναι πιόνια»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους – Τι δήλωσε η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου

18/05/2025 - 2:39μμ
Σκακιστές επί τo έργον στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Σκακιστές επί τo έργον στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το 3ο σκακιστικό τουρνουά στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου οργάνωσε σήμερα, το πρωί της Κυριακής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Εκτός από τους μικρούς και μεγάλους σκακιστές, πλήθος κόσμου έσπευσε στο σημείο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που περιελάμβαναν ποντιακούς χορούς και ανύψωση λευκών μπαλονιών στον ουρανό για τα θύματα της 19ης Μαΐου.

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, πρόκειται για μια προσπάθεια που άρχισε πριν από τρία χρόνια, καθώς το αθλητικό πνεύμα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στον Πόντο, προκειμένου τα παιδιά να ενημερωθούν για τα γεγονότα της 19ης Μαΐου. Μάλιστα, στη διάρκεια συνέντευξης της Χρ. Σαχινίδου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΟΡΕΝ, το τουρνουά παρομοιάστηκε με τη «σκακιέρα» των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων και οι λαοί με τα πιόνια.

Παρουσία Ανδρουλάκη

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μάλιστα αναμετρήθηκε στο σκάκι με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης (αριστερά) έπαιξε μια παρτίδα με τον Κώστα Γιουτίκα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Ο Ν. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου για την πρόσφατη επίσκεψη του σωματείου στις Βρυξέλλες, ενώ με μια πιο χαλαρή διάθεση συνομίλησε με νέους του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου.

«Η ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας ημέρα μνήμης για όλον τον ελληνισμό, τεράστιο εθνικό τραύμα και μια προσπάθεια που συνεχίζεται μια προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο τέλος της εκδήλωσης εκατοντάδες λευκά μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

«Για εμάς η συλλογική μνήμη η διεθνής μνήμη απέναντι σε αυτές τις τραγωδίες στις γενοκτονίες είναι η μνήμη φρουρός για όλη την ανθρωπότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου, όπως ανέφερε, «να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες όπως αυτή που υπέστη ο ελληνισμός του Πόντου όπως αυτή που υπέστη ο χριστιανικός πληθυσμός της ανατολικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Αρχείο «Θ»)
ΠΟΝΤΟΣ

Αλέξης Παρχαρίδης: Η ποντιακή μουσική μάς κράτησε ζωντανούς μέσα στους αιώνες

4/06/2026 - 5:22μμ
Ασσύριοι Χριστιανοί εκτοπισμένοι από το Βόρειο Ιράν, 1919 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress), ΗΠΑ – Underwood & Underwood, Νέα Υόρκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η κοινή μοίρα των Ελλήνων και των Ασσυρίων (1914-1923) – Μέσα από τα αρχεία του Seyfo Center και τη διεθνή βιβλιογραφία

4/06/2026 - 2:40μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Για 6η χρονιά αναβιώνει η δράση «Χορεύοντας στις γειτονιές της Νάουσας»

3/06/2026 - 11:58μμ
Ο Σάββας Κανταρτζής με τη σύζυγό του (πηγή: Φίλοι Μουσείου Πόλης Κατερίνης – kcm.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Σάββας Κανταρτζής: Ο Κοτυωρίτης που τίμησε την Πιερία όσο λίγοι

3/06/2026 - 9:42μμ
(Φωτ.: ΜΠΣ Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά»)
ΠΟΝΤΟΣ

ΜΠΣ Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά»: Οι λύρες και οι χοροί του Πόντου, της Θράκης, της Μακεδονίας και της Κρήτης δοξάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο

3/06/2026 - 4:11μμ
Τα γυαλιά του Αντώνιου Αθηνογένη από τις μουσειακές συλλογές της Εστίας Νέας Σμύρνης, και πορτρέτο του (φωτ.: Εστία Νέας Σμύρνης / Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών – ΕΙΕ)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Αντώνιος Αθηνογένης: Από τα δικαστήρια της Σμύρνης στα έδρανα της Βουλής

3/06/2026 - 10:58πμ
H εικόνα της Παναγίας Γουμερά μεταφέρεται στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον Σεπτέμβριο του 2018 (φωτ.: Flickr / Ι. Μ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ Ι.Μ.Μ.)
ΠΟΝΤΟΣ

Από την καρδιά του Πόντου στην Καλλιθέα: Η εικόνα και το Ευαγγέλιο της Παναγίας Γουμερά

3/06/2026 - 10:09πμ
Ο Ευάγγελος-Μάριος Γαβρής ποζάρει με κόσμο που πήγε να δει την παράσταση (φωτ.: Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας)
ΠΟΝΤΟΣ

Με τον Καραγκιόζη αφηγήθηκε τον ξεριζωμό από τον Πόντο – Συγκίνησε μαθητής της Ε΄ Δημοτικού

2/06/2026 - 11:41μμ
Ο Λάζαρος Καμπουρίδης μιλά στην εκδήλωση της 50ής Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Σουφλί. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Lazaros Kampouridis)
ΠΟΝΤΟΣ

Με την ιστορική μνήμη η 50ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία – Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Σουφλί

2/06/2026 - 10:53μμ
Καρτ-ποστάλ με θέμα το χάρτη του Μικρασιατικού Πόντου και τίτλο: Carte de la Republique du Pont (Euxin). Editee par la Ligue Nationale du Pont (Euxin). Από το αρχείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Στέλλας Μαρμαροπούλου: Οι Τούρκοι μάς μισούσαν, που θέλαμε να κάνουμε Ελεύθερο Πόντο

2/06/2026 - 10:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ισόπαλη η Eθνική με τη «μουντιαλική» Σουηδία

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/ Mikhail Metzel/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις» – Ζελένσκι: «Αρκετά με τον πόλεμο»

37 λεπτά πριν
Κηδεία του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοσιογράφου Νάσου Αθανασίου στον  Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Άνω Βριλήσσια, Πέμπτη 4 Ιουνίου (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον Νάσο Αθανασίου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες

1 ώρα πριν
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Σαν σήμερα: Η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου που συγκλόνισε την Ελλάδα και σημάδεψε για πάντα τον καλλιτεχνικό κόσμο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Ναύπακτος: Tο σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει μητέρα να σώζει το παιδί της πριν από σφοδρή σύγκρουση

2 ώρες πριν

Πρεμιέρα για το «Out of the Box Stories» του Pamestoixima.gr με πρώτο καλεσμένο τον Κώστα Κατσουράνη (vid.)

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign