pontosnews.gr
Τετάρτη, 28/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άγκαθα Κρίστι: Η κοσμοπολίτισσα «βασίλισσα του εγκλήματος»

Έφυγε σαν σήμερα το 1976, σε ηλικία 85 ετών. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

12/01/2025 - 6:10μμ
(Φωτ.: naftemporiki.gr)

(Φωτ.: naftemporiki.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μόλις… 66 μυθιστορήματα και 14 συλλογές διηγημάτων. Δύο αυτοβιογραφικά έργα, αισθηματικά μυθιστορήματα αλλά και θεατρικά, μεταξύ των οποίων το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, την Ποντικοπαγίδα (1952). Η δουλειά της στα έργα αυτά, στα οποία πρωταγωνιστούν οι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και Μις Μαρπλ, της έδωσε τον τίτλο της «βασίλισσας του εγκλήματος» και την έκανε από τους σημαντικότερους συγγραφείς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού αυτού ρεύματος!

Στην ουσία η Άγκαθα Κρίστι πήρε ένα είδος από τα υπόγεια και το έβαλε στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων.

Τα έργα της, συγκεκριμένα, στην πλειονότητά τους είναι διαχρονικά. Και μιλάμε για μια γυναίκα που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα (1890) και ήταν αστή.

(Φωτ.: naftemporiki.gr)

Τα παιχνίδια της ζωής

Κόρη του πλούσιου Αμερικανού επιχειρηματία Φρέντερικ Μίλερ και της Ιρλανδής Κλάρα, η Άγκαθα ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, ενώ η πρώτη της μεγάλη αγάπη αποδείχτηκε καθοριστική για τη ζωή της: Το διάβασμα. Όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι τα 11 της, όταν ο πατέρας της πέθανε και έμεινε μόνη με τη μητέρα της. Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της είχαν ήδη φύγει από το σπίτι.

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάστασή τους, η μητέρα της την έστειλε σε οικοτροφείο στο Παρίσι. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της επισκέφθηκε την Αίγυπτο, τόπο επιλογής πολλών εύπορων Βρετανών εκείνη την εποχή.

Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα διηγήματά της και το πρώτο της μυθιστόρημα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1912, γνώρισε τον Άρτσιμπαλντ «Άρτσι» Κρίστι, αξιωματικό του Βασιλικού Πυροβολικού. Παντρεύτηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914, πριν ο Κρίστι φύγει για το μέτωπο. Η Άγκαθα εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και αργότερα ως βοηθός φαρμακοποιού για την Αεροπορία, την περίοδο του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ίσως και γι’ αυτό σε πολλά μυθιστορήματά της, τα δηλητήρια είχαν εξέχουσα θέση στην πλοκή.

(Φωτ.: naftemporiki.gr)

Ο σύζυγός της επέστρεψε στο Λονδίνο το 1918 και μετακόμισαν στη συνοικία Σεντ Τζονς Γουντ, όπου άρχισε να εργάζεται στον οικονομικό τομέα, στο Σίτι. Ένα χρόνο αργότερα απέκτησε το μοναδικό της παιδί, τη Ρόζαλιντ Μάργκαρετ Κλαρίσα Κρίστι. Είχε αρχίσει να γράφει συστηματικά, και οι ιστορίες της δημοσιεύονταν σε περιοδικά.

Έχουμε πρόβλημα

Το 1922 έκανε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σύζυγό της σε Νότια Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χαβάη και Καναδά. Αγόρασαν ένα σπίτι στο Σάνινγκντεϊλ, στο Μπάρκσιρ, που το μεντονόμασε Στάιλς προς τιμήν του πρώτου της μυθιστορήματος. Όμως η σχέση τους δεν παρουσιάζει πια κανένα ενδιαφέρον, λόγω της αδυναμίας του Άρτσι προς το ωραίο φύλο. Τελικά χωρίζουν όταν εκείνος κάνει δεσμό με την καλύτερή της φίλη. Σε συνδυασμό με την απώλεια της μητέρας της, η Άγκαθα βιώνει έντονη κατάθλιψη.

(Φωτ.: naftemporiki.gr)

Τότε συνέβη το εξής περιστατικό: Μετά από μια φιλονικία, η Άγκαθα πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε από το σπίτι. Την επόμενη μέρα το αυτοκίνητο βρέθηκε πάνω από ένα λατομείο στο Νιούλαντς Κόρνερ του Σάρεϊ με δίπλωμα οδήγησης και ρούχα στο εσωτερικό του, αλλά χωρίς ίχνος της Κρίστι. Η εξαφάνισή της έγινε πρωτοσέλιδο στον εγχώριο και διεθνή Τύπο, και έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να βρεθεί.

Τελικά εμφανίστηκε 11 μέρες αργότερα και, παρότι η ίδια δήλωσε ότι δεν είχε καμία ανάμνηση από το διάστημα αυτό, θεωρείται ότι η κίνησή της ήταν σκόπιμη.

Ξέχωρα από τα παραπάνω, η Άγκαθα για να ξεφύγει το ρίχνει στο γράψιμο. Και αρχίζει η επιτυχία. Της έχει μείνει το επίθετο του πρώτου συζύγου, και με αυτό έγραψε ιστορία

Η επιτυχία και όχι μόνο

Τα ταξίδια και η συγγραφή είναι για την Άγκαθα διέξοδος από το τέλμα μιας βασανιστικής σχέσης. «Από το να κοπιάζω σκεπτόμενη την ιδιωτική… δραστηριότητα του συζύγου μου, προτιμώ να ξοδεύω το μυαλό μου εξιχνιάζοντας φόνους» θα εξομολογηθεί λίγο πριν από το χωρισμό τους.

Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε τον αρχαιολόγο Μαξ Μαλόουαν, με τον οποίο παντρεύτηκαν λίγους μήνες μετά στο Εδιμβούργο. Όπως φάνηκε, ο δεύτερος γάμος της βγήκε γουρλίδικος. Και η Άγκαθα γίνεται σταρ.

Δήλωνε ότι σιχαινόταν τα μεγάλα πλήθη, τους δυνατούς θορύβους, τον κινηματογράφο, το γραμμόφωνο, το κάπνισμα και το αλκοόλ, αλλά αγαπούσε τον ήλιο, τη θάλασσα, τα λουλούδια, την κηπουρική, τα ταξίδια, τα παράξενα φαγητά, τα αθλήματα, τις συναυλίες, το θέατρο, το πιάνο και το κέντημα.

Με τον δεύτερο συζυγό της (φωτ.: naftemporiki.gr)

Το 1955, δυσαρεστημένη που δεν είχε η ίδια τα δικαιώματα του έργου της, και για λόγους φορολόγησης, έστησε τη δική της ιδιωτική επιχείρηση (Agatha Christie Limited), η οποία έως και σήμερα διαχειρίζεται το έργο της, και το 1968 πούλησε το μεγαλύτερο μερίδιο της εταιρείας στην εταιρεία Booker Books. Το 1959 κληροδότησε το Γκρίνγουεϊ στην κόρη της, που το 2004 (μετά το θάνατο της Ρόζαλιντ) πέρασε στη National Trust. Το 1969 ιδρύθηκε το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Άγκαθα Κρίστι για ηλικιωμένους και παιδιά.

Η Άγκαθα και η Ελλάδα

Είχε γυρίσει σχεδόν τον μισό πλανήτη, καθώς λάτρευε και εμπνεόταν από τα ταξίδια και τους άλλους πολιτισμούς. Και μια από τις χώρες που αγάπησε ήταν η Ελλάδα. Στη χώρα μας ήρθε με τον δεύτερο συζυγό της. Ξεκίνησαν από τις Δαλματικές Ακτές, όπου επιβιβάστηκαν σε ένα πλοιάριο με προορισμό την Πάτρα. Από εκεί πήραν έναν συρμό «γεμάτο κόσμο και ψύλλους» –έτσι έγραψε στην αυτοβιογραφία της– και έφτασαν στην Αρχαία Ολυμπία. «Είναι τόσο μοναδική, όσο ακριβώς την περίμενα» εξομολογείται στον άνδρα της, ο οποίος έχει ήδη προγραμματίσει τον επόμενο προορισμό τους και είναι έτοιμος να υποστεί…ενδεχόμενες διαμαρτυρίες της γυναίκας του.

Για να φτάσουν στην Ανδρίτσαινα, από όπου ο Μαξ θέλει να μεταβούν στις Βάσσες για να δει από κοντά το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, χρειάζεται να κάνουν διαδρομή 14 ωρών πάνω σε μουλάρι!

«Δεν είχα καμμία… εκπαίδευση στο να καβαλάω μουλάρια! Όταν φτάσαμε, κατέρρευσα! Δεν ήξερα πότε πονούσα περισσότερο! Όταν καβαλούσα το μουλάρι ή όταν περπατούσα;» αφηγείται αργότερα στην αυτοβιογραφία της.

Ως εξαιρετικά συναρπαστικό κομμάτι από το ταξίδι τους στην Ελλάδα, η Άγκαθα περιγράφει την επίσκεψη στους Δελφούς. «Διάολε, η Ελλάδα δεν περιγράφεται!» θα πει, ενώ λίγο αργότερα θα περάσει και από την Ρόδο. Με το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, έρχεται για πρώτη φορά στην Ακρόπολη.

Φτάνουν στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου του 1958 και καταλύουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Η Ακρόπολη είναι ο πρώτος προορισμός τους. «Η Άγκαθα Κρίστι εις την Ακρόπολιν. Η διάσημος Αγγλίς συγγραφεύς αστυνομικών μυθιστορημάτων κυρία Άγκαθα Κρίστι, κατά την χθεσινήν επίσκεψίν της εις την Ακρόπολιν των Αθηνών» θα αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας στο φύλλο τής 30ής Αυγούστου της εφημερίδας Καθημερινή.

Η Άγκαθα χαμογελά στο φακό με φόντο τους κίονες του Παρθενώνα.

Επάνω στο βράχο, χτενίζοντας με την εξεταστική ματιά του το ναό, ο Μαξ ζει στιγμές έκστασης. Η Άγκαθα τον είδε για πρώτη φορά να δακρύζει μπροστά σε αρχαίο μνημείο.

(Φωτ.: naftemporiki.gr)

Η σπουδαία συγγραφέας πέθανε σαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου του 1976.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το έργο «Η είσοδος του ένδοξου Ελληνικού Στρατού στο Αργυρόκαστρο»  αποτυπώνει τη Μάχη  του Αργυροκάστρου στις 4 Δεκεμβρίου 1940. Είναι χρωμολιθογραφία του Μιχαήλ Σαλιβέρου, που φυλάσσεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (πηγή: searchculture.gr/ creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Έπος του ’40: Πόντιοι, Μικρασιάτες και Αρμένιοι στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας

28/10/2026 - 8:48πμ
Σύνθεση από το πορτρέτο του Λέστερ Τζέιμς Ράιτ και φωτογραφία πορείας ορφανών προς τη Συρία, δημοσιευμένα στο «Mid-Week Pictorial» στις 16 Νοεμβρίου 1922 (φωτ.: Near East Relief / Rockefeller Archive Center)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Λέστερ Ράιτ: Ο Αμερικανός που έσωζε τα Ελληνόπουλα της Μικρασίας και σκοτώθηκε σε ενέδρα

27/10/2026 - 4:17μμ
Πλήθος περιμένει την έναρξη της πώλησης νάιλον καλτσών, στις 15 Μαΐου 1940 (φωτ.: Hagley Museum and Library / DuPont Company External Affairs Department)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νάιλον: Το υλικό που προκάλεσε ουρές, για ένα ζευγάρι κάλτσες

27/10/2026 - 12:40μμ
Ο ναός του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Άγιος Δημήτριος ο Λουμπαρδιάρης και το θαύμα στην Τουρκοκρατία

26/10/2026 - 9:17πμ
(Φωτ.: facebook / ΣΚΗΝΗΣ & ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟΝΤΕΣ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νάκυ Αγάθου: Η παρουσιάστρια-φετίχ της ελληνικής τηλεόρασης και το διακριτικό φευγιό της

25/10/2026 - 5:16μμ
Ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος διά χειρός Κωνσταντίνου Δημητριάδη. Ο ανδριάντας βρίσκεται πίσω από τον μητροπολιτικό ναό Αθηνών (πηγή: Πολεμικό Μουσείο)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ο «αόρατος» ανδριάντας του Χρυσοστόμου Σμύρνης – Το μνημείο που χώρεσε τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη

25/10/2026 - 11:00πμ
Βουδαπέστη, 1956: Άρματα και στρατιωτικά οχήματα στην πλατεία Μάρτιους 15, με το Κάστρο της Βούδας στο βάθος (φωτ.: FORTEPAN / Nagy Gyula, αρ. 39952)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ουγγαρία, 1956: Έλληνες πρόσφυγες στα χέρια της KGB – Γεώργιος Τσαρουχίδης και Δαμιανός Λαζαρίδης

23/10/2026 - 3:21μμ
Πολεμαρχάκης, Σταυριδάκης και ο Καζαντζάκης λίγο πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τον Καύκασο. Δεξιά απόσπασμα του υπομνήματος που υπέγραψε ο Βασίλειος Ιωαννίδης (πηγές: Φωτογραφικό Αρχείο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ·Πολιτικό Αρχείο του Πόντου – Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Πόντιοι στη Ρωσία: Η έκκληση 100.000 εγκλωβισμένων που ζητούσαν μόνο άδεια εξόδου

22/10/2026 - 1:42μμ
Το αντιτορπιλικό «Αδρίας» (φωτ.: Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

«Αδρίας»: 730 ναυτικά μίλια χωρίς πλώρη – Ο άθλος του ελληνικού αντιτορπιλικού

22/10/2026 - 10:42πμ
Η ναυμαχία του Ναυαρίνου σε ελαιογραφία του Αμπρουάζ Λουί Γκαρνερέ, έργο του 1827-1830. Οι στόλοι της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας κατέστρεψαν τον οθωμανοαιγυπτιακό στόλο στις 20 Οκτωβρίου 1827 (πηγή: Συλλογές Βερσαλλιών / Wikimedia Commons)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ναυμαχία του Ναυαρίνου: Ποιος «χάρισε» την ελευθερία στους Έλληνες;

20/10/2026 - 10:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Θέρμανση και ρεύμα: Ακριβό το πρώτο… κρύο – Νέες ανατιμήσεις στα καύσιμα

11 λεπτά πριν
Ένα πύρινο ΟΧΙ στα Καρδάμυλα της Χίου, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Glomex)

Καρδάμυλα Χίου: Το ΟΧΙ φώτισε τους λόφους – Ένα έθιμο που κρατά από το 1948

37 λεπτά πριν
Aεροπορική επίδειξη της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.    Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

28η Οκτωβρίου: «Η ελευθερία δεν χαρίζεται» – Το μήνυμα του πιλότου του F-16 «ΖΕΥΣ»

59 λεπτά πριν
Μικρά και μεγάλα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Πρετόριας στη γιορτή για την εθνική επέτειο. 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in South Africa)

Νότια Αφρική: Δύο Κυριακές για το ΟΧΙ, με χορούς, φορεσιές και δοξολογία

1 ώρα πριν
Το σημείο της σύγκρουσης δύο τρένων υψηλής ταχύτητας, των εταιρειών Renfe και Iryo, στην Ούρντα της επαρχίας Τολέδο στην Ισπανία. Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ismael Herrero)

Ισπανία: Δεκάδες νεκροί στη σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην Ούρντα

2 ώρες πριν
Το Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου Drone Dome στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.  Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τα νέα συστήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – Τι παρουσιάστηκε

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV