Αν ζούσε ο Φρανκ Σινάτρα, σίγουρα θα ενθουσιαζόταν με αυτήν την εκτέλεση! Την είχαμε προαναγγείλει στις 20 Νοεμβρίου, και μόλις χθες ο Ματθαίος Τσαχουρίδης την κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με τις ευχές του για τις επερχόμενες γιορτές.
Ο λόγος φυσικά για την ηχογράφηση του θρυλικού τραγουδιού «Strangers in the night» με ποντιακή λύρα, που πραγματοποιήθηκε στα εξίσου θρυλικά Abbey Road Studios του Λονδίνου, εκεί δηλαδή όπου έγραψαν την ιστορία τους οι Beatles.
Με αυτήν τη δουλειά του ο μεγάλος λυράρης πηγαίνει τις δυνατότητες του εμβληματικού οργάνου της ποντιακής παράδοσης ακόμη ένα βήμα παραπέρα, καθώς πριν από τρεις μήνες είχε ηχογραφήσει και το «Bohemian Rhapsody» των Queen.
Και σε άλλα με υγεία!





![Απρίλιος. Μικρογραφία του μήνα από το χειρόγραφο Τυπικό της Μονής του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας [1346]. Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου, «Η Εκκλησία Τραπεζούντος». Από το Αρχείον Πόντου, του 1933 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/03/aprilios-cvr-360x180.jpg)










