pontosnews.gr
Τρίτη, 18/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο άρχοντας των κρίκων και οι ισορροπίες της ζωής του

Γεννημένος πρωταθλητής, σαν σήμερα το 1990, αλλά και άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Του Σπύρου Δευτεραίου

30/11/2024 - 2:57μμ
Από την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Από την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Λευτέρης Πετρούνιας γίνεται σήμερα 34 ετών. Φυσικά είναι πολύ νέος. Αλλά και πολύ βετεράνος. Και Έλληνας πρωταθλητής, που σημαίνει ότι ζει σε μια χώρα που τιμά τα μετάλλια, φωτογραφίζεται με αυτούς που τα κατέκτησαν, αλλά μέχρι να γίνει όλο αυτό αγνοούν και την ύπαρξή τους.

Ο Λευτέρης το γνώριζε και το γνωρίζει, το βίωσε και το βιώνει. Αλλά το χαίρεται. Όπως χαίρεται και την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα δύο κορίτσια τους. Μάλιστα δηλώνει περήφανος που έχει καταφέρει τις περισσότερες φορές να πηγαίνει ο ίδιος τις κόρες του στο σχολείο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε φωτογράφιση για εφημερίδα, το 2011 (φωτ.: ACTION IMAGES)

Βέβαια στην αρχή συνειδητοποίησε ότι ως γνήσιος πατέρας έχει αρχίσει τα «πρόσεχε» στις κόρες του, όταν ο ίδιος το είχε βιώσει από μικρός κατά κόρον. Κύκλος είναι η ζωή, τι να γίνει;

Διακοπή λόγω εφηβείας

Ήταν μόλις 5 ετών όταν βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη. Ο μικρός Λευτέρης ήταν ένα  πολύ ανήσυχο παιδί και κάπου έπρεπε να εκτονώσει την ενέργεια του. Πέρασε από πολλά αθλήματα, όπως η  κολύμβηση. Αλλά ήταν η μορφή του Δημοσθένη Ταμπάκου που τον έκανε να στραφεί προς την ενόργανη.

Μάλιστα μια μέρα σαν τη σημερινή, το 2001 που γινόταν 11 χρονών, δοκίμασε να κάνει την άσκηση του σταυρού. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο στο άθλημα των κρίκων, που αν μη τι άλλο δήλωνε άγνοια κινδύνου. Σήμερα βέβαια όταν το σκέφτεται τον πιάνει ετεροχρονισμένα ένας μίνι πανικός. Γιατί τώρα λόγω των κοριτσιών του προσπαθεί ό,τι κάνει να είναι εκ του ασφαλούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Petrounias (@eleftherios_petrounias)


Στην εφηβεία του, στα 14, σταμάτησε λόγω προβλημάτων στους αγκώνες. Και όχι μόνο: Έβλεπε τους φίλους του να χαίρονται τη ζωή τους και ζήλευε. Συν ότι ο τότε προπονητής του δεν ασχολούταν ιδιαιτέρως μαζί του. Για όλα αυτά, πάτησε το pause.

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, ο ίδιος ακόμα και σήμερα δηλώνει: «Θέλω να πιστεύουν σε μένα».

Παράλληλα, στο Λύκειο υπήρξε πολύ δημοφιλής, γεγονός που τον ανέδειξε σε πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του. Εκείνη την εποχή ανακάλυψε την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα όταν έχει χρόνο, καθώς τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητα όσο και ως εκτόνωση.

Το μετάλλιο της ζωής του

Στα 18 του επέστρεψε στον πρωταθλητισμό και την επόμενη χρονιά, το 2009 στις 12 Σεπτεμβρίου, κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Γάνδη, ενώ δύο μήνες περίπου αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου, κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γλασκόβη.

Και ξεκίνησε η νικηφόρα πορεία του, προσπαθώντας και να γίνεται καλύτερος στο άθλημά του και να επιβιώσει. Και σιγά-σιγά έρχονται οι πρωτιές .

Οι ολυμπιακοί κύκλοι στην πλάτη του Λευτέρη Πετρούνια (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, η ζωή του Λευτέρη Πετρούνια άλλαξε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015. Τότε έχασε τον αγαπημένο του πατέρα και δήλωσε πως από εκεί και πέρα ό,τι και να κάνει στην καριέρα του θα το αφιερώνει σε εκείνον.

Το πρώτο μετάλλιο –και φυσικά χρυσό– ήρθε μερικές ημέρες αργότερα. Για την ακρίβεια, στις 27 Σεπτεμβρίου κατέκτησε το χρυσό στο Γκράν Πρι του Σομπατέλι με 16.200 βαθμούς που αποτελεί και την κορυφαία επίδοση της καριέρας του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Petrounias (@eleftherios_petrounias)

Η γυναίκα της ζωής του

«Με τον Λευτέρη Πετρούνια ήμασταν πρώτα φίλοι και συναθλητές για πολλά χρόνια. Όταν μοιράζεσαι άγχος, κούραση και χαρά, αυτά σε φέρνουν πιο κοντά» έχει πει η Βασιλική Μιλλούση, η σύζυγος και μητέρα των παιδιών του.

Και συνέχισε: «Οι κόρες μας μεγαλώνουν σχεδόν όλη την ημέρα μέσα σε ένα γυμναστήριο. Είναι τα γνωρίσματα, τα ακούσματα και οι εικόνες τους. Βλέπουν τον μπαμπά τους να κάνει κατακόρυφο στο σπίτι και τη μαμά να παίζει στο γυμναστήριο με παιδιά».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Βασιλική Μιλλούση και τα παιδιά τους στην ετήσια εκδήλωση τιμητικών βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Η Βασιλική στάθηκε και στέκεται στο πλευρό του. Όπως σε μια ακόμη δύσκολη στιγμή: την 1η Οκτωβρίου 2021, λίγους μήνες μετά το δεύτερο ολυμπιακό του μετάλλιο, και λίγες μέρες μετά το θρησκευτικό τους γάμο, εκείνος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση ώμου. Μια επέμβαση που είχε ευτυχή κατάληξη, αλλά ο ίδιος δεν έκρυψε το άγχος του για την έκβαση της.

(Φωτ.: Facebook / Eleftherios Petrounias)

Σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας θα γιορτάσει τα γενέθλια του με τις γυναίκες της ζωής του. Χαρούμενος, ευτυχισμένος, χορτασμένος από επιτυχίες (μεταξύ άλλων είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος των κρίκων που κατέκτησε τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες). Ξέρει ότι είναι σε μια ηλικία που ετοιμάζεται να τελειώσει με το άθλημα που τον έκανε διάσημο, πετυχημένο και ευτυχισμένο.

Όμως η ευτυχία του πλέον είναι στο σπίτι, στην οικογένειά του. Και το άγχος για το τι θα κάνει στο μέλλον μπορεί να περιμένει μια μέρα.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο καναπές «Mae West Lips Sofa» του Σαλβαντόρ Νταλί στη διεθνή έκθεσης τέχνης TEFAF, στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, στις 12 Μαρτίου 2015 (φωτ.: EPA / Marcel Van Hoorn)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Μέι Γουέστ, η «πιο επικίνδυνη γυναίκα των ΗΠΑ»

17/08/2026 - 6:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - ACTION IMAGES)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νίκος Γκούμας: Σαν σήμερα πέθανε ο εμβληματικός πρόεδρος της ΑΕΚ

17/08/2026 - 12:23μμ
Μικρασιατική εκστρατεία: τραυματίες στρατιώτες έξω από την Κιουτάχεια, στο Μποζ Τεκέ (πηγή: 
Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο - Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κιουτάχεια 1922: «Παντού λεηλασία και διαρπαγή» – Η μαρτυρία του Έλληνα που έμεινε πίσω

16/08/2026 - 1:44μμ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, 16 Αυγούστου 944: Το Άγιο Μανδήλιο μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη – Πού χάθηκε η αχειροποίητη εικόνα

16/08/2026 - 8:33πμ
Το καταδρομικό «Έλλη» που πυρπολήθηκε από τους Ιταλούς, πριν από 86 χρόνια (φωτ.: commons.wikimedia.org /wiki/ File:Cruiser_Elli.jpg)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τορπιλισμός της «Έλλης»: Το ιταλικό χτύπημα στην Τήνο το 1940

15/08/2026 - 6:48μμ
Ο Θεόδωρος Δημήτριεφ σε σκηνή από την ταινία «Ερωτικές ιστορίες» (πηγή: imdb.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Θεόδωρος Δημήτριεφ: Οι ρωσικές ρίζες, οι ρόλοι και το «Άξιον εστί»

15/08/2026 - 1:59μμ
( Φωτ.Instagram)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Άντζελα Δημητρίου: Η Lady του λαϊκού τραγουδιού έχει γενέθλια και είναι μια χαρά

14/08/2026 - 2:11μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κώστας Χατζής: 90 χρόνια με μια κιθάρα, μια βραχνή φωνή και τραγούδια που δεν έπαψαν να μιλούν στην καρδιά

13/08/2026 - 2:14μμ
Ο Τάσος Χαλκιάς στο εξώφυλλο του δίσκου  «Ο Τάσος Χαλκιάς και το κλαρίνο του», που κυκλοφόρησε το 1984 (πηγή: Μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τάσος Χαλκιάς: Ο μουσικός που άλλαξε την ελληνική παράδοση και την έβγαλε εκτός συνόρων

12/08/2026 - 5:24μμ
(Φωτ.: sport-express.net)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα το αεροπορικό δυστύχημα που ξεκλήρισε την Παχτακόρ

11/08/2026 - 7:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Γαστούνη Ηλείας: Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς με δύο τραυματίες – Απελευθέρωσαν 18χρονο συλληφθέντα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUEOKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ηρακλής, Άρης και ΑΕΛ τα πρώτα εισιτήρια της League Phase

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com)

Σίφνος: Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ θα διερευνήσει τα αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Χαλκιδική: Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο SEATRAC στα Νέα Φλογητά

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου ΠΣ / EUROKINISSI)

Τροιζήνα: Συνελήφθη 40χρονος για πυρκαγιά από πρόθεση – Εξετάζεται η εμπλοκή του σε 9 ακόμη εμπρησμούς

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Περιοδικόν «Φωτεινή Γραμμή»)

50 χρόνια αρχιερατείας για τον πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο – Η τιμητική Θεία Λειτουργία στο Αίγιο

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV