pontosnews.gr
Σάββατο, 21/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο άρχοντας των κρίκων και οι ισορροπίες της ζωής του

Γεννημένος πρωταθλητής, σαν σήμερα το 1990, αλλά και άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Του Σπύρου Δευτεραίου

30/11/2024 - 2:57μμ
Από την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Από την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Λευτέρης Πετρούνιας γίνεται σήμερα 34 ετών. Φυσικά είναι πολύ νέος. Αλλά και πολύ βετεράνος. Και Έλληνας πρωταθλητής, που σημαίνει ότι ζει σε μια χώρα που τιμά τα μετάλλια, φωτογραφίζεται με αυτούς που τα κατέκτησαν, αλλά μέχρι να γίνει όλο αυτό αγνοούν και την ύπαρξή τους.

Ο Λευτέρης το γνώριζε και το γνωρίζει, το βίωσε και το βιώνει. Αλλά το χαίρεται. Όπως χαίρεται και την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα δύο κορίτσια τους. Μάλιστα δηλώνει περήφανος που έχει καταφέρει τις περισσότερες φορές να πηγαίνει ο ίδιος τις κόρες του στο σχολείο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε φωτογράφιση για εφημερίδα, το 2011 (φωτ.: ACTION IMAGES)

Βέβαια στην αρχή συνειδητοποίησε ότι ως γνήσιος πατέρας έχει αρχίσει τα «πρόσεχε» στις κόρες του, όταν ο ίδιος το είχε βιώσει από μικρός κατά κόρον. Κύκλος είναι η ζωή, τι να γίνει;

Διακοπή λόγω εφηβείας

Ήταν μόλις 5 ετών όταν βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη. Ο μικρός Λευτέρης ήταν ένα  πολύ ανήσυχο παιδί και κάπου έπρεπε να εκτονώσει την ενέργεια του. Πέρασε από πολλά αθλήματα, όπως η  κολύμβηση. Αλλά ήταν η μορφή του Δημοσθένη Ταμπάκου που τον έκανε να στραφεί προς την ενόργανη.

Μάλιστα μια μέρα σαν τη σημερινή, το 2001 που γινόταν 11 χρονών, δοκίμασε να κάνει την άσκηση του σταυρού. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο στο άθλημα των κρίκων, που αν μη τι άλλο δήλωνε άγνοια κινδύνου. Σήμερα βέβαια όταν το σκέφτεται τον πιάνει ετεροχρονισμένα ένας μίνι πανικός. Γιατί τώρα λόγω των κοριτσιών του προσπαθεί ό,τι κάνει να είναι εκ του ασφαλούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Petrounias (@eleftherios_petrounias)


Στην εφηβεία του, στα 14, σταμάτησε λόγω προβλημάτων στους αγκώνες. Και όχι μόνο: Έβλεπε τους φίλους του να χαίρονται τη ζωή τους και ζήλευε. Συν ότι ο τότε προπονητής του δεν ασχολούταν ιδιαιτέρως μαζί του. Για όλα αυτά, πάτησε το pause.

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, ο ίδιος ακόμα και σήμερα δηλώνει: «Θέλω να πιστεύουν σε μένα».

Παράλληλα, στο Λύκειο υπήρξε πολύ δημοφιλής, γεγονός που τον ανέδειξε σε πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του. Εκείνη την εποχή ανακάλυψε την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα όταν έχει χρόνο, καθώς τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητα όσο και ως εκτόνωση.

Το μετάλλιο της ζωής του

Στα 18 του επέστρεψε στον πρωταθλητισμό και την επόμενη χρονιά, το 2009 στις 12 Σεπτεμβρίου, κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Γάνδη, ενώ δύο μήνες περίπου αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου, κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γλασκόβη.

Και ξεκίνησε η νικηφόρα πορεία του, προσπαθώντας και να γίνεται καλύτερος στο άθλημά του και να επιβιώσει. Και σιγά-σιγά έρχονται οι πρωτιές .

Οι ολυμπιακοί κύκλοι στην πλάτη του Λευτέρη Πετρούνια (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, η ζωή του Λευτέρη Πετρούνια άλλαξε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015. Τότε έχασε τον αγαπημένο του πατέρα και δήλωσε πως από εκεί και πέρα ό,τι και να κάνει στην καριέρα του θα το αφιερώνει σε εκείνον.

Το πρώτο μετάλλιο –και φυσικά χρυσό– ήρθε μερικές ημέρες αργότερα. Για την ακρίβεια, στις 27 Σεπτεμβρίου κατέκτησε το χρυσό στο Γκράν Πρι του Σομπατέλι με 16.200 βαθμούς που αποτελεί και την κορυφαία επίδοση της καριέρας του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Petrounias (@eleftherios_petrounias)

Η γυναίκα της ζωής του

«Με τον Λευτέρη Πετρούνια ήμασταν πρώτα φίλοι και συναθλητές για πολλά χρόνια. Όταν μοιράζεσαι άγχος, κούραση και χαρά, αυτά σε φέρνουν πιο κοντά» έχει πει η Βασιλική Μιλλούση, η σύζυγος και μητέρα των παιδιών του.

Και συνέχισε: «Οι κόρες μας μεγαλώνουν σχεδόν όλη την ημέρα μέσα σε ένα γυμναστήριο. Είναι τα γνωρίσματα, τα ακούσματα και οι εικόνες τους. Βλέπουν τον μπαμπά τους να κάνει κατακόρυφο στο σπίτι και τη μαμά να παίζει στο γυμναστήριο με παιδιά».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Βασιλική Μιλλούση και τα παιδιά τους στην ετήσια εκδήλωση τιμητικών βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Η Βασιλική στάθηκε και στέκεται στο πλευρό του. Όπως σε μια ακόμη δύσκολη στιγμή: την 1η Οκτωβρίου 2021, λίγους μήνες μετά το δεύτερο ολυμπιακό του μετάλλιο, και λίγες μέρες μετά το θρησκευτικό τους γάμο, εκείνος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση ώμου. Μια επέμβαση που είχε ευτυχή κατάληξη, αλλά ο ίδιος δεν έκρυψε το άγχος του για την έκβαση της.

(Φωτ.: Facebook / Eleftherios Petrounias)

Σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας θα γιορτάσει τα γενέθλια του με τις γυναίκες της ζωής του. Χαρούμενος, ευτυχισμένος, χορτασμένος από επιτυχίες (μεταξύ άλλων είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος των κρίκων που κατέκτησε τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες). Ξέρει ότι είναι σε μια ηλικία που ετοιμάζεται να τελειώσει με το άθλημα που τον έκανε διάσημο, πετυχημένο και ευτυχισμένο.

Όμως η ευτυχία του πλέον είναι στο σπίτι, στην οικογένειά του. Και το άγχος για το τι θα κάνει στο μέλλον μπορεί να περιμένει μια μέρα.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κώστας Νεγρεπόντης: Η εμβληματική μορφή που συνέδεε την ΑΕΚ με το παρελθόν της στην Πόλη

19/02/2026 - 11:27πμ
Ο Αντώνης Τουρκογιώργης στη σκηνή (πηγή: Glomex)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αντώνης Τουρκογιώργης: Ο αυθεντικός ροκάς που δεν μένει πια εδώ

18/02/2026 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα η ΑΕΚ στην κορυφή του κόσμου: Κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο

18/02/2026 - 9:46πμ
Χαρακτηριστική φωτογραφία της επίσημης ανακήρυξης της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου, στο Αργυρόκαστρο. Η φωτογραφία είναι από τις Συλλογές του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου, αλλά με ημερομηνία 1η Μαρτίου 1914
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Η ημέρα που υψώθηκε η σημαία της Βορείου Ηπείρου – Τι έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1914 και πώς φτάσαμε στη «Νότια Αλβανία»

17/02/2026 - 9:30πμ
Η Σούλη Σαμπάχ στο Ηρώδειο, για την Ημέρα των Ηθοποιών. 4 Οκτωβρίου 2005 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σούλη Σαμπάχ: Από την Αλεξάνδρεια στο μουσικό σανίδι της Αθήνας, από τον μεγάλο έρωτα στον πόνο και στη μοναξιά

16/02/2026 - 12:28μμ
Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός προεδρεύει της Ησυχαστικής Συνόδου της Κωνσταντινούπολης, 1351. Ζωγραφική σε περγαμηνή, Ελληνικό Χειρόγραφο 1242 (Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας. Πηγή: Wikimedia Commons)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Βυζαντινός εμφύλιος πόλεμος (1341-1347): Η αρχή του τέλους για την Αυτοκρατορία

16/02/2026 - 9:40πμ
(Φωτ.: Facebook/ Kim Novak appreciation group)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κιμ Νόβακ: Η γυναίκα… ίλιγγος, γίνεται σήμερα 93 ετών

13/02/2026 - 2:02μμ
(Φωτ.: finosfilm.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Βρασιβανόπουλος: Ο «Γιαννάκης» (ο γρουσούζης) στην αληθινά δύσκολη ζωή του ήταν ιδιαίτερα αγαπητός

10/02/2026 - 5:50μμ
Πορτρέτο του Αλεξάντρ Πούσκιν σε ακαδημαϊκή έκδοση για το σύνολο του έργου του. Dmitry Makeev, Τόμος 4, 1937 (πηγή: Wikipedia)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αλεξάντρ Πούσκιν, ο μεγαλύτερος Ρώσος ποιητής και υμνητής της Ελληνικής Επανάστασης

10/02/2026 - 4:40μμ
(Εικ.: Χ.Κ/ picryl.com/ Journal of the British Astronomical Association)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ευγένιος Αντωνιάδης: Από την Κωνσταντινούπολη στον… πλανήτη Άρη – Ο φημισμένος αστρονόμος που κατέγραψε όσα η NASA διαπίστωσε μόλις τον 21ο αιώνα

10/02/2026 - 9:27πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: Facebook / The White House)

Παγκόσμια αμερικανική δικτατορία;

12 λεπτά πριν
Άποψη του κτηρίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στον Ταύρο (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

ΑΑΔΕ: Η νέα εποχή ελέγχων για εικονικές εταιρείες και «αυτοφωράκηδες» – Ειδικό λογισμικό και δείκτης Jaccard

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/TemeteronAmmochostou)

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμμοχώστου «Τεμέτερον» κάνει εκστρατεία αλληλεγγύης για τον Βλαδίμηρο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι

1 ώρα πριν
Γάλλοι αστυνομικοί στο Παρίσι (φωτ. αρχείου: . EPA/Mohammed Badra)

Γαλλία: Χειροπέδες σε δύο 16χρονους που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση – Ο ένας δήλωσε «γοητευμένος» από τον τζιχαντισμό

10 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομο ένα μεγάλο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στα εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/Shawn Thew)

Ντ. Τραμπ: Επιβάλλει δασμούς 10% σε όλες τις χώρες, μετά τη «βαθύτατα απογοητευτική» απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign