pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λεωνίδας Κακούρης: Ηθοποιός με πλούσιο ρεπερτόριο, άνθρωπος που έχει ζήσει πολλά και έχει αντέξει

Πείτε του «Χρόνια πολλά», έχει γενέθλια σήμερα. Του Σπύρου Δευτεραίου

11/09/2024 - 12:57μμ
Ο Λεωνίδας Κακούρης (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Λεωνίδας Κακούρης (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πέρσι τέτοια εποχή ο Λεωνίδας Κακούρης ετοιμαζόταν για έναν ρόλο-σταθμό στην καριέρα του: Του βασιλιά Ληρ στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Όμως με την είσοδο του 2024 τα νέα που κυκλοφόρησαν έφεραν ταραχή, καθώς ο ηθοποιός αποχώρησε από την παράσταση.

Αρχικά υπήρξαν φήμες για καβγάδες και τα σχετικά, μέχρι που μαθεύτηκε ότι αποχώρησε για λόγους υγείας. Τόσο το Εθνικό όσο και ο ίδιος δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια και εξηγήσεις για το θέμα. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι κάποια στιγμή παρακολούθησε την παράσταση και φυσικά συνεχάρη τον Γιάννη Νταλιάνη που ερμήνευσε τελικά το ρόλο.

Αλλά και ο ίδιος απείχε από τα social ή και τις εμφανίσεις –που ούτως ή άλλως δεν ήταν και τα αγαπημένα του–, και μόλις λίγες μέρες πριν πόσταρε κάποιες φωτογραφίες από τις διακοπές του στην Κρήτη.

Δυσκολίες από την κούνια

«Δεν μεγάλωσα εύκολα. Ήμουν παιδί μεταναστών –οι γονείς μου δούλευαν σε εργοστάσιο στη Γερμανία–, στη Γερμανία γεννήθηκα [σ.σ. 11 Σεπτεμβρίου 1968]. Πολύ γρήγορα όμως, σε ηλικία 2 ετών, γύρισα στο χωριό. Είμαι από το Αγρίνιο – ο πατέρας μου από το Καινούργιο και η μητέρα μου από την Αβόρανη.

»Έμενα σε συγγενείς, κι αυτό ήταν δύσκολο στην αρχή. Με τους γονείς και την αδελφή μου ενωθήκαμε πολύ αργότερα, όταν ήρθαμε όλοι στην Αθήνα. Πήγαινα Ε’ Δημοτικού».

Με την Κατερίνα Μαραγκού στα ’90s (φωτ.: Facebook / Leonidas Kakouris)

Όπως καταλαβαίνετε, ο Λεωνίδας Κακούρης διηγείται τη ζωή του. Που μόνο εύκολη δεν ήταν. Γιατί στα 13 του ήρθε η πρώτη μεγάλη απώλεια:

«Η αδελφή μου πέθανε όταν εγώ ήμουν 13 ετών – ήταν 9. Την είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο στο χωριό, την είχαν πάει στο νοσοκομείο εκεί, δεν είχε γίνει σωστή αντιμετώπιση. Λίγο καιρό μετά άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα επιληψίας, σπασμούς, μέχρι που μπήκε στο “Αγία Σοφία” και δεν βγήκε ποτέ. Αργότερα σκοτώθηκε ο πατέρας μου σε τροχαίο.

»Έχω βιώσει κι άλλα, άγρια, πράγματα. Η θεία μου, με την οποία είχα μείνει μαζί όταν ήμουν μικρός, πέθανε μετά από λίγο καιρό.

»Επίσης ήταν δύσκολα στο σχολείο, οι αλλαγές. Μόλις γινόμουν μέλος μιας μικρής κοινωνίας, έφευγα για αλλού. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο σχεδόν με κρατούσε και άλλη θεία που έμενε σε άλλο χωριό, για να μοιραστεί λίγο όλο αυτό».

Ο θάνατος του πατέρα

«Στα 15 μου χώρισαν οι γονείς μου. Στα 18 μου σκοτώθηκε ο πατέρας μου. Την ημέρα που έμαθα ότι μπήκα στο πανεπιστήμιο πήγα να του το πω. Και πριν ανέβω στο σπίτι με έπιασε ο καφετζής από κάτω και μου το είπε», έχει δηλώσει.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι σαν μια ιστορία που την έζησε κάποιος άλλος πλέον. Τουλάχιστον δεν έχουν μείνει τα απόνερα αυτής της ιστορίας. Νομίζω τα έχω διώξει».

Λόγω αυτού του περιστατικού φοράει πάντα ζώνη. Μάλιστα, όπως έχει πει, και ο πατέρας του εάν φορούσε ζώνη θα είχε σωθεί, «οι υπόλοιποι σώθηκαν».

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

«Στην περίπτωση του δυστυχήματος, ας πούμε, του πατέρα μου συνέκλιναν κάποια πράγματα για να συμβεί. Δηλαδή, έβρεχε καταρρακτωδώς, τον έπιασε λάστιχο, έβαλε μία ρεζέρβα, η οποία ήταν για κοντινές αποστάσεις. Είχε πολύ μικρότερο πέλμα από τα υπόλοιπα λάστιχα, υπήρχε κακή ορατότητα. Και συνέβη ό,τι συνέβη», έχει πει.

Επίσης έχει τονίσει ότι από τότε που έκανε τη δική του οικογένεια είναι πολύ πιο προσεκτικός: «Έχεις ευθύνη. Δεν έχεις μόνο τον εαυτό σου, έχεις να σκεφτείς και μία καρδιά που χτυπάει έξω από το σώμα σου. Είναι δυο καρδιές που χτυπάνε έξω από το σώμα σου».

Από τη Λυμπεροπούλου στον Φώσκολο

Το θέατρο υπήρχε ερασιτεχνικά από το σχολείο. Την ίδια χρονιά έδωσε και για το πανεπιστήμιο και για το Εθνικό. Μπήκε και στα δύο. Το πανεπιστήμιο το κράτησε ως το 2ο έτος.

Η πρώτη δουλειά μετά τη σχολή ήταν στο Εθνικό. Ακολούθησε μια οντισιόν με τη Μάγια Λυμπεροπούλου. Πέρασε, κατέβηκε στην Πάτρα και δούλεψε με αυτή τη σπουδαία γυναίκα, κυρίως σε ρόλους ρεπερτορίου και απαιτητικούς.

Όμως υπάρχει και η επιβίωση και κάπου εκεί μπήκε η τηλεόραση – ανάμεσα στις σειρές που έπαιξε ήταν και η Λάμψη. Όπως είχε δηλώσει: «Έχω κάνει Φώσκολο, έχω περάσει από τη μεγάλη του σεναρίου σχολή με τους ατελείωτους επιθετικούς προσδιορισμούς. Κι όμως μου έκανε καλό αυτό. Αν μπορέσεις να πεις ένα τέτοιο κείμενο. Το μυαλό του γεννοβολούσε. Συντηρούσε δύο καθημερινά σίριαλ».

Τα χρόνια της Λάμψης (φωτ.: Facebook / Leonidas Kakouris)

Φυσικά έχει εισπράξει και απαξίωση για τη Λάμψη, αλλά ένας επαγγελματίας δεν στέκεται σε αυτά.

Μάλιστα και στη Λάμψη και στις Άγριες μέλισσες έπαιξε δίπλα στην Κάτια Δανδουλάκη. Στο πρώτο σίριαλ υποδυόταν τον γιο της, στο δεύτερο τον αδελφό της. «Στην επόμενη συνεργασία μας θα υποδυθώ τον πατέρα σου» της έχει πει με σαρκασμό.

Ο Δούκας, ο Λεωνίδας και οι οικογένειες

«Όταν έχεις να ζήσεις μια οικογένεια και έχεις καιρό να δουλέψεις δεν κοιτάς το ρόλο» έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Φυσικά, η μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική του ζωή έγινε το 2019 με τις Άγριες μέλισσες, έστω και αν ο ίδιος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων άργησε να το αντιληφθεί. Αλλά όταν στις γιορτές εκείνης της χρονιάς κατέβηκε με τα παιδιά του στο Σύνταγμα, κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Στα 56 του ο Λεωνίδας Κακούρης είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος που ζει με τη (δεύτερη) σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. Τώρα θεωρητικά είναι σε μια περίοδο ηρεμίας και ανασυγκρότησης, μετά τα περσινά προβλήματα. Με ηρεμία και όσο μπορεί μεγαλύτερη γαλήνη.

Πώς ήταν ο Δούκας Σεβαστός; Καμία σχέση.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook Irene Maradei)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ροζίτα Σώκου: Η καταγωγή από τη Σμύρνη, ο γάμος με Ιταλό, ο πλατωνικός έρωτας με τον Νουρέγιεφ και το τέλος στην εποχή του κορονοϊού

14/12/2025 - 7:20μμ
Από την απονομή του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος στον δημοσιογράφο Γιάννη Διακογιάννη, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιάννης Διακογιάννης: Ο δημοσιογράφος που έφερε την ευγένεια και τη φινέτσα στα αθλητικά

13/12/2025 - 6:45μμ
Σκηνή από την ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» (πηγή: ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

«Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο»: Μια ταινία γεννιέται μέσα από κόντρες, επιμονή και… πολλή λατέρνα

12/12/2025 - 12:12μμ
Η Ελένη Ουράνη το 1945, σε φωτογραφία ταυτότητας από το Στούντιο Ξανθάκη (πηγή: Αρχείο ΕΛΙΑ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ελένη Ουράνη: Συγγραφέας, κριτικός, φεμινίστρια – Μια γυναίκα (Άλκης) Θρύλος

9/12/2025 - 2:59μμ
Τορπιλοβόλο κλάσης V1 (πηγή: ΕΛΙΝΙΣ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, το 1912: Η άφιξη που σημάδεψε την ιστορία του Ελληνικού Ναυτικού

8/12/2025 - 10:09πμ
(Φωτ.: Facebook Παύλος Σιδηρόπουλος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ο πρίγκιπας της ροκ ήταν Πόντιος! Η ζωή και ο μύθος του Παύλου Σιδηρόπουλου

6/12/2025 - 3:18μμ
(Φωτ.: Facebook/ Νοσταλγία 80ς)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Λαζάνης: Ο «εργάτης του θεάτρου», το σπουδαίο έργο και ο Κάρολος Κουν

5/12/2025 - 1:01μμ
(Φωτ.: Facebook/ Νοσταλγἰα 80ς)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Βελέντζας: Ο ηθοποιός των ρεκόρ που αγάπησαν οι συνάδελφοί του και το κοινό

4/12/2025 - 4:00μμ
Η «Ναυμαχία της Έλλης», με ημερομηνία δημιουργίας του έργου στις 13 Δεκεμβρίου 1912,  από τον Βασίλειο Χατζή, από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, στον Πειραιά. Απεικονίζεται το θωρακισμένο καταδρομικό «Αβέρωφ» μπροστά, ενώ ακολουθούν τα τρία παλιά θωρηκτά «Ύδρα», «Σπέτσαι» και «Ψαρά», βάλλοντας εναντίον των οθωμανικών σκαφών (φωτ.: Β. Χατζής/ Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, στα νερά του Ελλήσποντου γράφτηκε ιστορία: Η ελληνική επικράτηση στη Ναυμαχία της Έλλης

3/12/2025 - 3:40μμ
Η Ρόζα Εσκενάζυ σε καρέ από βίντεο της ΕΡΤ (πηγή: Αρχείο της ΕΡΤ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ρόζα Εσκενάζυ: Η βασίλισσα του ρεμπέτικου, οι μεγάλες στιγμές και τα μυστικά της

2/12/2025 - 5:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Ο σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» τίμησε την Παναγία Σουμελά στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Super League: Μπλόκο του Άρη στον Ολυμπιακό – Πεντάρα η ΑΕΚ στο Αγρίνιο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Σωματείο «Παναγία Σουμελά δήμου Θέρμης»)

Οι Πόντιοι έφηβοι του σωματείου «Παναγία Σουμελά» στη Θέρμη αποθεώθηκαν με τους χορούς τους

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Χ Corriere TV)

Τραγωδία στη Βόρεια Κολομβία: Τουλάχιστον 10 μαθητές νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21: Χάλκινο μετάλλιο ο Γιαννουχίδης

7 ώρες πριν

Ουζάι Μπουλούτ: Η βράβευση της δημοσιογράφου από την Τραπεζούντα, η Γενοκτονία που αρνείται η Τουρκία και η σιωπή που βαραίνει

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign