pontosnews.gr
Παρασκευή, 16/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η μητέρα και η αδερφή του ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης

Η Παναγιώτα και η Λίτσα Καραϊβάζ εκτιμούν ότι το ΜΟΔ έσφαλε και ζητούν η υπόθεση να κριθεί στο Εφετείο

6/09/2024 - 11:04μμ
Μπάνερ στη πρόσοψη του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Καραϊβάζ (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Μπάνερ στη πρόσοψη του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Καραϊβάζ (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αθώωσε τους δύο αδελφούς που κατηγορούνται ως οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ζητούν να ασκήσει η Εισαγγελία Εφετών, με αίτηση τους η μητέρα και η αδελφή του θύματος.

Οι συνήγοροι των δύο γυναικών Ρόη Παυλέα, Σπύρος Χαριτάτος και Αντώνιος Ξυλοργίδης κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών αίτηση ώστε να κριθεί από το Εφετείο η υπόθεση, θεωρώντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν αξιολόγησε επαρκώς το υλικό της δικογραφίας σε βάρος των δύο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών της δολοφονίας υπόθεσης. Οι συνήγοροι της μητέρας και της αδελφής του δημοσιογράφου αναφέρουν ότι η άσκηση έφεσης είναι απαραίτητη καθώς εκτιμούν ότι το ΜΟΔ έσφαλε με την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε, πριν λίγο καιρό, δεν εκτίμησε ή εκτίμησε λανθασμένα πλούσιο αποδεικτικό υλικό και δεν αιτιολογεί τη κρίση του. Τονίζουν δε, ότι η Εισαγγελέας της Έδρας του ΜΟΔ είχε προτείνει να καταδικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι και στην δευτερολογία της.

Στην αίτηση προς την Εισαγγελία Εφετών επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο αδελφοί αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, ως οι δράστες της επίθεσης, ενώ οι αστυνομικοί που εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό αλλά και ο μάρτυρας οδηγός που τους είδε να παραβιάζουν το στοπ, κατέθεσαν ότι σωματομετρικά οι 2 κατηγορούμενοι ταιριάζουν με τους δράστες.

Σε δήλωση τους οι δύο εκ των συνηγόρων Ροή Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος αναφέρουν: «Καταθέσαμε αίτηση για άσκηση έφεσης κατά της υπ΄αριθμ. 1328/31-07-2024 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για λογαριασμό της μητέρας του Γιώργου Καραιβάζ Παναγιώτας Καραιβάζ και της αδελφής του Ανατολής (Λίτσας) Καραιβάζ γιατί εκείνες όπως κι εμείς πειστήκαμε για την ενοχή των κατηγορουμένων. Η όποια ενοχή προέκυψε ακράδαντα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, τα ψεύτικα άλλοθι των κατηγορουμένων καθώς και τις ψευδείς καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Όμως έγινε εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού και λήφθηκε μια απόφαση άνευ επαρκούς κι εμπεριστατωμένης αιτιολογίας η οποία πάσχει στο εσωτερικό της από αντιφάσεις.

Ζητήσαμε λοιπόν να ασκηθεί έφεση κατά της υπ΄ αριθμ. 1328/2024 απόφασης του ΜΟΔ Αθηνών και να εκδικασθεί εκ νέου η υπόθεση και να διερευνηθεί εις βάθος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και να επιβληθεί στους κατηγορούμενους η αρμόζουσα ποινή για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο Γιώργος Καραιβάζ δολοφονήθηκε γιατί ήταν σταθερά ανένταχτος κι αδιαπραγμάτευτος. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν Δημοσιογράφος μέχρι το μεδούλι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 61.460 ευρώ και μεγάλος αριθμός υπολογιστών, καμερών και κινητών τηλεφώνων (φωτ.: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομος τζόγος: Επέλεγαν ποιοι θα κερδίσουν – 20 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

16/10/2026 - 5:17μμ
Μεταγωγή του Φίλιππου Καμπούρη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Φίλιππος Καμπούρης: Δέσμευση περιουσίας για την υπόθεση απάτης στον ΕΦΚΑ

16/10/2026 - 2:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας που παρασύρθηκε από το τραμ

16/10/2026 - 1:51μμ
Στο προαύλιο του νοσοκομείου Κορίνθου, συνάδελφοι των δύο ανδρών που τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Motor Oil στην Κόρινθο. Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Motor Oil: Έξι συλλήψεις για το νέο εργατικό ατύχημα – Αναζητείται ακόμη ένας

16/10/2026 - 1:49μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τηλεφωνική απάτη από δήθεν λογιστές – Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ από 67χρονη

16/10/2026 - 11:38πμ
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Motor Oil: Τρεις συλλήψεις μετά τη νέα έκρηξη – Στην Εντατική ένας από τους τραυματίες

16/10/2026 - 10:45πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χειμωνιάτικο θα είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού – Πιθανή χιονόπτωση στην Πάρνηθα

16/10/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: «Μπλόκο» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο – Πότε ισχύει

15/10/2026 - 11:59μμ
Ασθενοφόρο κινείται προς τις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ατύχημα στη Motor Oil: Δύο τραυματίες σε εργασίες συντήρησης στο διυλιστήριο Κορίνθου

15/10/2026 - 9:38μμ
Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας από ψηλά (φωτ.: gnkerkyras.gr/)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Βρέφος οκτώ μηνών μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

15/10/2026 - 9:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σύνθημα «Κάψτε το Παρίσι» σε τοίχο της γαλλικής πρωτεύουσας, στη διάρκεια επεισοδίων μετά από μαθητική και συνδικαλιστική διαδήλωση για τις συνθήκες εκπαίδευσης, στις 13 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: «Κίτρινα Γιλέκα» και μαθητές δίνουν ραντεβού στους δρόμους το Σάββατο

16 λεπτά πριν
Από την έκθεση στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: rusgreek.ru)

Καποδίστριας: Ο κυβερνήτης που παραμένει παρών στη ζωή των Ελλήνων της Ρωσίας

40 λεπτά πριν
Διαδηλωτής με πέτρες στα χέρια απέναντι από «Αύρα», κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 15 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra)

Αλβανία: Μέρες ξεσηκωμού κατά της διαφθοράς – Συγκρούσεις, φωτιές και 160 συλλήψεις

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Τι ώρα είναι στη Σελήνη; Οι επιστήμονες σχεδιάζουν ένα κοινό σύστημα μέτρησης του χρόνου με τη Γη

1 ώρα πριν
Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 61.460 ευρώ και μεγάλος αριθμός υπολογιστών, καμερών και κινητών τηλεφώνων (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Παράνομος τζόγος: Επέλεγαν ποιοι θα κερδίσουν – 20 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Παλιό ελληνικό σπίτι στη Λιβερά (φωτ.: Θωμαις Κιζιρίδου)

Λιβερά του Πόντου: «Δεν ξέραμε σε ποιους ανήκαν τα σπίτια»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV