pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η μητέρα και η αδερφή του ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης

Η Παναγιώτα και η Λίτσα Καραϊβάζ εκτιμούν ότι το ΜΟΔ έσφαλε και ζητούν η υπόθεση να κριθεί στο Εφετείο

6/09/2024 - 11:04μμ
Μπάνερ στη πρόσοψη του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Καραϊβάζ (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Μπάνερ στη πρόσοψη του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Καραϊβάζ (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αθώωσε τους δύο αδελφούς που κατηγορούνται ως οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ζητούν να ασκήσει η Εισαγγελία Εφετών, με αίτηση τους η μητέρα και η αδελφή του θύματος.

Οι συνήγοροι των δύο γυναικών Ρόη Παυλέα, Σπύρος Χαριτάτος και Αντώνιος Ξυλοργίδης κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών αίτηση ώστε να κριθεί από το Εφετείο η υπόθεση, θεωρώντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν αξιολόγησε επαρκώς το υλικό της δικογραφίας σε βάρος των δύο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών της δολοφονίας υπόθεσης. Οι συνήγοροι της μητέρας και της αδελφής του δημοσιογράφου αναφέρουν ότι η άσκηση έφεσης είναι απαραίτητη καθώς εκτιμούν ότι το ΜΟΔ έσφαλε με την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε, πριν λίγο καιρό, δεν εκτίμησε ή εκτίμησε λανθασμένα πλούσιο αποδεικτικό υλικό και δεν αιτιολογεί τη κρίση του. Τονίζουν δε, ότι η Εισαγγελέας της Έδρας του ΜΟΔ είχε προτείνει να καταδικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι και στην δευτερολογία της.

Στην αίτηση προς την Εισαγγελία Εφετών επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο αδελφοί αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, ως οι δράστες της επίθεσης, ενώ οι αστυνομικοί που εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό αλλά και ο μάρτυρας οδηγός που τους είδε να παραβιάζουν το στοπ, κατέθεσαν ότι σωματομετρικά οι 2 κατηγορούμενοι ταιριάζουν με τους δράστες.

Σε δήλωση τους οι δύο εκ των συνηγόρων Ροή Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος αναφέρουν: «Καταθέσαμε αίτηση για άσκηση έφεσης κατά της υπ΄αριθμ. 1328/31-07-2024 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για λογαριασμό της μητέρας του Γιώργου Καραιβάζ Παναγιώτας Καραιβάζ και της αδελφής του Ανατολής (Λίτσας) Καραιβάζ γιατί εκείνες όπως κι εμείς πειστήκαμε για την ενοχή των κατηγορουμένων. Η όποια ενοχή προέκυψε ακράδαντα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, τα ψεύτικα άλλοθι των κατηγορουμένων καθώς και τις ψευδείς καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Όμως έγινε εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού και λήφθηκε μια απόφαση άνευ επαρκούς κι εμπεριστατωμένης αιτιολογίας η οποία πάσχει στο εσωτερικό της από αντιφάσεις.

Ζητήσαμε λοιπόν να ασκηθεί έφεση κατά της υπ΄ αριθμ. 1328/2024 απόφασης του ΜΟΔ Αθηνών και να εκδικασθεί εκ νέου η υπόθεση και να διερευνηθεί εις βάθος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και να επιβληθεί στους κατηγορούμενους η αρμόζουσα ποινή για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο Γιώργος Καραιβάζ δολοφονήθηκε γιατί ήταν σταθερά ανένταχτος κι αδιαπραγμάτευτος. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν Δημοσιογράφος μέχρι το μεδούλι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Η Σιθωνία τίμησε την αστυνομικό Μαρία Ζαφείρη με μνημείο και μετονομασία δρόμου

18/06/2026 - 1:25μμ
(Φωτ.: pixabay / bingngu93)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικό: Μειώθηκαν κι άλλο οι γεννήσεις στη χώρα το 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

18/06/2026 - 12:56μμ
Μέτρα προστασίας για τη ζέστη στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά την Πέμπτη

18/06/2026 - 8:10πμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δίωξη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Στο «κάδρο» η έκπτωτη δήμαρχος και ακόμη έξι πρόσωπα

17/06/2026 - 10:04μμ
Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το λευκό φέρετρο 
της 45χρονης αστυνομικού που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Δράμα. Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Φοβόταν ότι θα της κάνει κακό» – Νέες μαρτυρίες για τις κινήσεις της 45χρονης πριν από το έγκλημα

17/06/2026 - 8:28μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων – Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Κάτω Πατήσια

17/06/2026 - 4:13μμ
(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Απολαυστικό νέο επεισόδιο «Out of the Box Stories» με καλεσμένο τον Δημήτρη Μωυσιάδη (vid.)

17/06/2026 - 3:32μμ
(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμική πρεμιέρα για το Release Athens Festival με τη σφραγίδα της Allwyn

17/06/2026 - 2:47μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες θέσεις ΤΕ από τον γραπτό διαγωνισμό

17/06/2026 - 2:31μμ
(Φωτ. αρχείου: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Ομόφωνα δεκτή η εισαγγελική έφεση – Ανοίγει ο δρόμος για αυστηρότερη ποινική αντιμετώπιση

17/06/2026 - 12:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το χωριό Μπόζχουγιούκ (Bozhüyük), στo όρος Ακ Νταγ, ανατολικά της πόλης Ακνταγμαντενί (πηγή: Wikipedia)

Τα μεταλλεία που γέννησαν μια πατρίδα: Η ιστορία του Ακ Νταγ Ματέν

17 λεπτά πριν
To Κατράκειο κατάμεστο (φωτ.: Facebook / Κατράκειο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας / Ορέστης Νικολαΐδης)

Η Αθήνα ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο ποντιακό γλέντι του καλοκαιριού – Αντίστροφη μέτρηση για το «Ο Πόντος ανταμώνει»

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Χαλκιδική: Η Σιθωνία τίμησε την αστυνομικό Μαρία Ζαφείρη με μνημείο και μετονομασία δρόμου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay / bingngu93)

Δημογραφικό: Μειώθηκαν κι άλλο οι γεννήσεις στη χώρα το 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

2 ώρες πριν
Μικροί ομογενείς επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στους παραδοσιακούς χορούς (φωτ.: facebook/ESTIA Greek Festival Hobart/ΑΡΧΕΙΟ)

Άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη: Δύο μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ ενώνουν την ομογένεια με γεύσεις, μουσική και παράδοση

2 ώρες πριν
Το κρανίο ενός κοριτσιού ηλικίας περίπου 10 ετών, που βρέθηκε στον ταφικό χώρο Ουστ-Ίντα, στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία. Από τα λείψανά της οι επιστήμονες εντόπισαν ίχνη του αρχαιότερου γνωστού στελέχους του βακτηρίου της πανώλης (φωτ.: Angela Lieverse)

Πριν από 5.500 χρόνια μια μυστηριώδης επιδημία σκότωνε παιδιά – Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι ήταν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign