pontosnews.gr
Τρίτη, 30/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Σύνταγμα, 105 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων – Μνήμη και διεκδίκηση, για να σπάσει ο κύκλος της ατιμωρησίας

Το pontosnews.gr ήταν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην εκδήλωση μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

19/05/2024 - 1:31μμ
Έντονη ήταν η παρουσία των παιδιών στην κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στην Αθήνα για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Έντονη ήταν η παρουσία των παιδιών στην κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στην Αθήνα για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα κάνατε αν είχατε ελάχιστη ώρα για να μαζέψετε σε έναν μπόγο τα υπάρχοντα μιας ζωής και να πάρετε έναν άγνωστο δρόμο, χωρίς να γνωρίζετε ότι είναι της προσφυγιάς και ότι δεν θα ξαναδείτε (σύντομα ή και ποτέ) τον τόπο που αποκαλούσατε πατρίδα; Πριν από 50 χρόνια στην Κύπρο και πριν από 100 και πλέον χρόνια στον Πόντο οι Έλληνες χρειάστηκε να λάβουν αυτή την απόφαση – η μοίρα τους έχει έναν κοινό παρονομαστή, την Τουρκία.

Μια από τις πιο απλές και συνάμα βαθιά συγκινητικές ιστορίες που μπορεί να ακούσει κάποιος από απογόνους προσφύγων είναι αυτή για τα κλειδιά των σπιτιών που άφησαν, τα οποία είχαν τοποθετήσει ευλαβικά στο εικονοστάσι. «Έπειτα, λίγα πράγματα που δεν αναγνωρίζω, έπειτα, το σπιτάκι μας. Τα τζάμια του κάτω παραθύρου σπασμένα, η σιδερένια πόρτα φριχτά σκουριασμένη… Έχω ακόμα το κλειδί της στην Αθήνα…», έγραψε ο Μικρασιάτης Γιώργος Σεφέρης. Η φράση αυτή είναι σε έναν από τους τοίχους του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, μαζί με κλειδιά που κρέμονται από το ταβάνι.

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες, αλλά είναι σαν αυτά τα κλειδιά που δεν χρειάστηκαν ποτέ ξανά να βαραίνουν στις παλάμες όσων αισθάνονται το ιστορικό χρέος – γι’ αυτό και συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, για να διατρανώσουν ότι το έγκλημα δεν παραγράφεται και για να διεκδικήσουν δικαίωση και για την κομματιασμένη Κύπρο.

Η 19η Μαΐου, ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και ξεκίνησε τον «απελευθερωτικό πόλεμο», ημέρα που γιορτάζεται σήμερα στην Τουρκία, ημέρα που σηματοδότησε την έναρξη της πιο σκληρής φάσης της Γενοκτονίας των Ποντίων, είναι αφιερωμένη στη μνήμη των 353.000 θυμάτων. Είναι όμως αφιερωμένη και σε αυτούς που είχαν το σθένος να ξεκινήσουν από την αρχή, αλλά και σε όλους όσοι σήμερα κουβαλούν ένα κομμάτι της ιστορικής πατρίδας.

Όσοι και όσες βρέθηκαν στην καρδιά της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) δεν μπόρεσαν παρά να ενώσουν τις φωνές τους.

Πριν από 30 χρόνια, το 1994 (71 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης), η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης – «στην κεφαλαιώδους σημασίας πολιτική πράξη είναι αξιομνημόνευτη η συνεισφορά του πολιτικού, συγγραφέα και αγωνιστή Μιχάλη Χαραλαμπίδη που πριν από λίγο καιρό έφυγε από κοντά μας» αναφέρει η ΠΟΕ που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής και δράσης.

Με βάση αυτή την απόφαση, την πρώτη Κυριακή μετά την επέτειο η δήμοι και περιφέρειες διοργανώνουν εκδηλώσεις. Φέτος, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, η κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας στην Αθήνα έγινε πρωί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Το αίτημα για μια ακόμα χρονιά παραμένει προς την Τουρκία: να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει τη γενοκτονία που διέπραξε το κεμαλικό καθεστώς σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών. Παρέμεινε όμως και το αίτημα προς την Ελλάδα: να αναλάβει κάθε διπλωματική πρωτοβουλία ώστε να φέρει το θέμα σε διεθνή φόρα και οργανισμούς, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, να ολοκληρώσει τα Μουσεία Προσφυγικού Ελληνισμού που έχουν εξαγγελθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και να ιδρύσει Μουσείο και Κέντρο Μελέτης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.

Επιπλέον, το μήνυμα από το Σύνταγμα με κατεύθυνση προς την Άγκυρα ήταν και να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών που μάχονται για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, να αναστηλωθούν και να χρησιμοποιούνται με σεβασμό τα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, να ιδρυθούν μνημεία και κέντρα μελέτης της Γενοκτονίας στην περιοχή του Πόντου, να σταματήσει την επιθετική πολιτική ενάντια σε γειτονικές χώρες και την πολιτική persona non grata για όσους επισκέπτονται τον Πόντο ως πατρογονική πατρίδα.

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Τα παραπάνω τα συνυπέγραψαν αυτοί και αυτές που έδωσαν το παρών, με λάβαρα, πανό, ποντιακές φορεσιές, με μπλουζάκια με το G (από το genocide, δηλαδή γενοκτονία στα αγγλικά), με οποιονδήποτε τρόπο. Νωρίτερα, στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Στο λόγο που εκφώνησε ο Χρίστος Δημόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, έθεσε τέσσερα ερωτήματα:

• Γιατί ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας γίνεται απουσία του ελληνικού κράτους;
• Γιατί η εκμάθηση της ιστορικής αλήθειας αφήνεται στην τύχη της και δεν είναι ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου;
• Γιατί ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου για τις γενοκτονίες, η γενικότερη πολιτική του στάση είναι διαφορετική;
• Γιατί οι Πόντιοι αισθάνονται αμήχανα όταν δέχονται (από άγνοια) το ερώτημα αν είναι Έλληνες;

«Ό,τι ξεχνάμε και αγνοούμε σίγουρα θα επιστρέψει δριμύτερο. Στηρίξτε την αλήθεια, την ιστορική μνήμη, την ενότητα, την ειρήνη και τον πολιτισμό», κατέληξε.

Στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Το «σήμα» για να ξεκινήσουν οι επετειακές εκδηλώσεις στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη το έδωσαν το τσαρούχι και η μπότα των Ευζώνων που πάτησαν γερά. Στις 11 το πρωί οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς απέδωσαν τιμές κατά την καθιερωμένη παρέλαση της Κυριακής και αποχώρησαν συνοδεία μπάντας που παιάνιζε το «Μακεδονία ξακουστή».

Λόγω του ποδηλατικού γύρου, φέτος η λεωφόρος Αμαλίας ήταν κλειστή για τα οχήματα, ενώ σε αντίθεση με τα άλλα χρόνια η προσέλευση του κόσμου ήταν σχετικά χαμηλή. Δυναμική εντούτοις ήταν η παρουσία των παιδιών.

Όταν τα ρολόγια έδειξαν 12 το μεσημέρι από το στρατόπεδο της Ηρώδου Αττικού έφτασαν δύο Εύζωνες με την ποντιακή στολή και δύο με τα λευκά –την επίσημη στολή–, για την τιμητική φύλαξη. Η δεύτερη αλλαγή φρουράς, μία ώρα αργότερα, έφερε ακόμα δύο Εύζωνες με την ποντιακή στολή – συνολικά έξι απέδιδαν ταυτόχρονα τιμές, προκαλώντας για μια ακόμα φορά ρίγη συγκίνησης, αλλά και θαυμασμό.

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Φάτε πουλιά, φάτε πουλιά, τον ήρωα τον έρμο, γενναίο θαλασσόμαχο κι Ακρίτα τιμημένο, στον πόλεμο τραντέλλενας, στη μάχη σαν λιοντάρι» είναι η απόδοση στα νέα ελληνικά των στίχων του «Αητέντς επαραπέτανεν», του εμβληματικού ποντιακού τραγουδιού που ακούστηκε στο Σύνταγμα.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι περιλαμβάνεται στον Ακριτικό Κύκλο και αποτελεί μια ωδή στον άγνωστο στρατιώτη. Είναι το μοναδικό τραγούδι σε ολόκληρη την ελληνική μουσική λαογραφία που εξυμνεί τον άγνωστο στρατιώτη» εξήγησε στο pontosnews.gr ο Ηλίας Υφαντίδης.

«Γι’ αυτούς που δεν πρόλαβαν να μιλήσουν και κουβέντα να διεκδικήσουν» διάβασε η Άννα Καλαϊτζόγλου, αποδίδοντας το συγκινητικό κείμενο του Ηλία Υφαντίδη. Το «Μάνα μου» σε στίχους Νίκου Γκάτσου ακούστηκε, ένας φόρος τιμής στις Πόντιες μάνες που κράτησαν αγκαλιά τα νεκρά παιδιά τους.

Η λύρα και η φωνή του Ηλία Υφαντίδη μαζί με το νταούλι του Παναγιώτη Κοπαλίδη θρήνησαν και με το εμβληματικό «’Πάρθεν η Ρωμανία», συνοδεία της χορωδίας της «Κιβωτού του Πόντου». Στο μουσικό μέρος συμμετείχαν ακόμα ο Λεωνίδας Μιχαηλίδης στο βιολοντσέλο αλλά και παιδιά που είπαν το τροπάριο «Χριστός ανέστη εκ νεκρών».

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τιμή και περηφάνια όταν οι πυρριχιστές του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων απέδωσαν το χορό σέρρα κοιτώντας προς τον άγνωστο στρατιώτη που απεικονίζεται στο μνημείο, αλλά και προς τη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, στην τελετή τιμής και μνήμης παραβρέθηκαν οι: Γιώργος Κώτσηρας, Σοφία Ζαχαράκη, αρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Κωστίδης, Άγγελος Συρίγος, Θάνος Πλεύρης, Νίνα Κασιμάτη, Χρήστος Τσοκάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Στέλιος Φωτόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σπύρος Ζαχαρόπουλος, Χάρης Πασβαντίδης, Βασίλης Στίγκας, Κυριάκος Μπατσάρας, Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, Κοσμάς Χατόγλου, Λένα Νίτσου-Ψαθά, Νίκος Ουζούνογλου.

Γιώργος Βαρυθυμιάδης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης έστειλε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο οποίος τόνισε: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση».

Πρόσθεσε ότι επιθυμία είναι η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να τιμούν τον ποντιακό ελληνισμό κάθε μέρα, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στην επιστολή που εστάλη λίγο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας. «Είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης» υπενθύμισε.

Κλέαρχος Κυριακίδης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δρ Κλέαρχος Κυριακίδης, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. «Αμέτρητα και αναρίθμητα τα εγκλήματα της Τουρκίας που έμειναν χωρίς τιμωρία» είπε, σημειώνοντας ότι Κύπριοι και Πόντιοι είναι θύματα της αποκρουστικής ανηθικότητας και της συνεχιζόμενης αδικίας.

Όπως εξήγησε, συμφωνεί με τους ακαδημαϊκούς που δείχνουν την Τουρκία ως θύτη γενοκτονικών εγκλημάτων ήδη από το 1821. «Το 1923-24 ξεκίνησε το πιο ύπουλο στάδιο, το κλίμα ατιμωρησίας» είπε.

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τον εθνικό ύμνο απέδωσε μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά τελικά αυτή την αλυσίδα της μνήμης, στην οποία κάθε χρόνο προστίθεται και ένας κρίκος, την έκανε πιο ισχυρή η εκκωφαντική σιωπή στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας, στο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 νεκρών.

Λίγο μετά τις 13:30  ξεκίνησε η πομπή προς την πρεσβεία της Τουρκίας, για την επίδοση ενός ακόμα ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Γεωργία Βορύλλα

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το δημαρχείο του Βολουβέ-Σεν-Λαμπέρ, στην περιοχή των Βρυξελλών (πηγή: Wikipedia)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Πρώτη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από δήμο του Βελγίου

30/06/2026 - 8:29μμ
Ερειπωμένο σπίτι στον Πόντο σήμερα (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης· εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Ελευθεριάδη, Χατζησαββίδη, Ασλανίδη: Μέσα σε μια μέρα 36 χωριά κάψανε

24/06/2026 - 8:52μμ
Το πλοίο «Ionia» στον Πειραιά, τον Φεβρουάριο του 1923. Είχε αποπλεύσει από την Τραπεζούντα μεταφέροντας χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων πέθαναν εν πλω από τύφο και ευλογιά. Το ταξίδι, που έγινε με ευθύνη της Near East Relief, ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή των πληθυσμών (πηγή: Flickr Commons project, 2021)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η «γέφυρα σωτηρίας» για τους πρόσφυγες – Το έργο των ξένων ανθρωπιστικών αποστολών (1915-1923)

20/06/2026 - 12:04μμ
Ο έμπορος βαφών Ναζάρ Αγά Μανούσαγκιαν με την οικογένειά του στην Αντέπ, το 1912 (φωτ.: Hraztan Tokmadjian, Ayntabi Aseghnakordzoutyunu [The Embroidery of Ayntab], τ. 1, Χαλέπι-Ερεβάν, 2015)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ποιοι κέρδισαν από τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων;

19/06/2026 - 10:20πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Κυριακής Τσάπα: 159 άτομα πήγαμε στην εξορία. Εννιά άτομα γυρίσαμε στο χωριό

18/06/2026 - 8:22μμ
(Πηγή: Near East Foundation archives, 1923)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δημήτριου Ξενίδη: Στο βουνό έφτανε ώρα που κόβανε αγκάθια, τα βράζανε και τα τρώγανε

17/06/2026 - 9:16μμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

14 Ιουνίου 1921: Ο Τοπάλ Οσμάν μπαίνει στην Έρπαα – Η περιγραφή του οπλαρχηγού Σάββα Κ. Ασλανίδη συγκλονίζει

14/06/2026 - 10:00πμ
Οικογένεια προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής σε φωτογραφία της Nelly's (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δημήτριου Τσαπακίδη: Πολλές φορές πέθαινε η μάνα και κρατούσε ακόμη το βρέφος της αγκαλιά

13/06/2026 - 8:26μμ
Σε πρώτο πλάνο ένας έφιππος τσέτης, Τούρκος άτακτος στρατιώτης, μέλος αντάρτικων
μονάδων, και τρεις άλλοι με λάφυρα στα χέρια τον ακολουθούν. Πίσω τους, Έλληνες κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στο σπίτι του Σαρτιό, με τη γαλλική σημαία
υψωμένη για να τους προστατεύει, κάνοντας απεγνωσμένα νόημα στα πλοιάρια για να
προσεγγίσουν. 13 Ιουνίου 1914 (πηγή: Χάρης Γιακουμής / Kallimages, Paris)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ο πρώτος διωγμός των Ελλήνων από τα παράλια τον Ιούνιο του 1914

12/06/2026 - 12:04μμ
(Φωτ.: Facebook/Caitlin Tough MLA)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων: Βουλευτής στην Αυστραλία εισηγήθηκε στο Κοινοβούλιο της Καμπέρας τη διδασκαλία των γεγονότων στα σχολεία

11/06/2026 - 6:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το δημαρχείο του Βολουβέ-Σεν-Λαμπέρ, στην περιοχή των Βρυξελλών (πηγή: Wikipedia)

Πρώτη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από δήμο του Βελγίου

20 λεπτά πριν
Κάτοικος της Λητής Ωραιοκάστρου προσπαθεί να κρατήσει τις φλόγες μακριά από το σπίτι του. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Οι άνεμοι έσπρωξαν τη φωτιά μέχρι τις αυλές των σπιτιών στη Λητή – Νεκρός στο Δερβένι, μία εγκαυματίας

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)

Ξάνθη: Οι «Τραντέλλενες» τίμησαν με ποντιακή περηφάνια και βαθιά πίστη τους Αγίους Νεοφανείς Μάρτυρες

1 ώρα πριν
Το σημείο όπου ο αστυνομικός πυροβόλησε τη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: philenews.com)

Κύπρος: Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο αστυνομικός που πυροβόλησε τη σύζυγό του – «Μου έκανε νόημα ότι ήθελε βοήθεια»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

Wimbledon: Νικηφόρα πρεμιέρα για τη Σάκκαρη

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στον Άγιο Δημήτριο Κορινθίας, Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εποχικοί Πυροσβέστες)

Φωτιά τώρα στην Κορινθία: Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τρεις περιοχές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign