pontosnews.gr
Τετάρτη, 9/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κώστας Σκρέκας: Στόχος, το αρνί στο Καλάθι του Πάσχα να πωλείται 10 ευρώ το κιλό ή και χαμηλότερα

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για τους ελέγχους στην αγορά και τα πασχαλινά «Καλάθια»

20/04/2024 - 8:25μμ
Κατσίκια στη Βαρβάκειο αγορά κατά την περσινή πασχαλινή περίοδο (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κατσίκια στη Βαρβάκειο αγορά κατά την περσινή πασχαλινή περίοδο (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στόχο να πωλείται το αρνί του Πάσχα 10 ευρώ το κιλό ή και χαμηλότερα έθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, «ώστε να είναι γεμάτο το οικογενειακό τραπέζι», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά από συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Από την αρχή του 2023 έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 40.000 έλεγχοι και πλέον υπάρχει μεγαλύτερη συμμόρφωση των εταιρειών στη νομοθεσία για το περιθώριο κέρδους» τονίζει, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα οι πολίτες θα έχουν στα χέρια τους τον αναβαθμισμένο e-katanalotis. «Στην πλατφόρμα αυτή ο καταναλωτής μπορεί να συνθέσει από το σπίτι του τη δική του λίστα με τα προϊόντα και να κάνει σύγκριση τιμών αγοράζοντας από το σούπερ μάρκετ που μπορεί να τα προμηθευτεί φθηνότερα».

Τα πασχαλινά «Καλάθια»

Ο υπουργός έκανε αναφορά στο «Καλάθι του νοικοκυριού», λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες ενεργοποιούνται το «Καλάθι των νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα», στο οποίο θα περιλαμβάνονται το αρνί και το κατσίκι.

Όπως τόνισε ο Κ. Σκρέκας, ο στόχος για την τιμή του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα» είναι να είναι στα 10 ευρώ και χαμηλότερα.

«Δεν θέλουμε να περιορίσουμε το κέρδος των παραγωγών, θέλουμε να περιορίσουμε το περιθώριο κέρδους των μεσαζόντων, αυτή είναι η πίεση προς τις αλυσίδες, για να μείνει η τιμή λιανικής στα 10 ευρώ και κάτω, γιατί πρέπει και να πουληθούν αυτά τα προϊόντα, αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα για όλη την αλυσίδα της παραγωγής από τους κτηνοτρόφους και πάνω. Πρέπει όλοι να περιορίσουν τα κέρδη τους για να μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους».

Απαντώντας σε κτηνοτρόφο από την Θεσσαλία, που έκανε λόγο για μεγάλο κόστος παραγωγής, ειδικά στην πολύπαθη περιοχή , ο υπουργός υποστήριξε ότι γνωρίζει την κατάσταση προσθέτοντας ότι «έχουμε πολλά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. Υπάρχουν πάνω από 30.000 αιτήσεις γεωργών και κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί, οι υπηρεσίες δουλεύουν νυχθημερόν για να μπορέσουν να αποζημιωθούν δίκαια οι πληγέντες από την κακοκαιρία στην Θεσσαλία».

Σε εφαρμογή τη Δευτέρα

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, από την Δευτέρα 22 Απριλίου έως και τις 4 Μαΐου θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» και από τις 24 Απριλίου έως και τις 4 Μαΐου αντίστοιχα θα λειτουργεί το «Καλάθι του Πάσχα». Επιπλέον, σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου είναι και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Σημειώνεται ότι το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον διέξοδο για τους καταναλωτές.

Στο «Καλάθι του Πάσχα» εντάσσονται τα εξής προϊόντα: Αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα.

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το οικονομικό επιτελείο κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στην 90ή ΔΕΘ. Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ 2026: Ποιοι κερδίζουν, πόσα και από πότε – Ο πρακτικός οδηγός των μέτρων

7/09/2026 - 4:35μμ
Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος μιλά στον διευθυντή του naftemporiki.gr Μιχάλη Ψύλο, στο 2ο N-ΔΕΘ Forum της Ναυτεμπορικής. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: «Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» – Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στη βενζίνη

6/09/2026 - 5:55μμ
Όλα έτοιμα για το 2ο N-ΔΕΘ Forum στη Θεσσαλονίκη. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2ο N-ΔΕΘ Forum: Σήμερα η μεγάλη συζήτηση στη Θεσσαλονίκη – Τι ώρα αρχίζει

6/09/2026 - 3:00μμ
Συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: «Δεν βγαίνουν οι αριθμοί» για 13ο μισθό και σύνταξη

6/09/2026 - 2:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα κύρια σημεία της ομιλίας του στη ΔΕΘ – 12 μέτρα και 10 «άλματα»

5/09/2026 - 9:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

5/09/2026 - 8:35μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυτεμπορική: Την Κυριακή το 2ο N-ΔΕΘ Forum στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

5/09/2026 - 12:51μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου

5/09/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση για το «πακέτο Μητσοτάκη» – Οι τελευταίες πληροφορίες για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης

5/09/2026 - 12:59πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές έως τις 11 Σεπτεμβρίου

4/09/2026 - 9:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Ιράν-ΗΠΑ: Στο στόχαστρο ιρανικά δεξαμενόπλοια – Απειλές των Φρουρών της Επανάστασης για αντίποινα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Ντόρτμουντ: Ανησυχία για τον Καρέτσα – Ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το 2Χ2 ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ©Copyright: Hellenic Parliament/Αλίκη Ελευθερίου)

«Κάθε ανάσα είναι δώρο»: Η Βουλή φωταγωγήθηκε για την Κυστική και Πνευμονική Ίνωση

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Hellenic Cultural Center of the Southwest/Facebook)

Οι ομογενείς του Χιούστον τίμησαν τη Σάντα: 105 χρόνια μνήμης για τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος

3 ώρες πριν
Με τον υπουργό Οικονιμικών Κυριάκο Πιερρακάκη συναντήθηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

Ιερώνυμος σε Πιερρακάκη: Σχέδιο για φοιτητικές εστίες και στέγη για νέες οικογένειες

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV