pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρμένικος χαλβάς με τρία υλικά, για γάμους και γεννητούρια

Ένα παραδοσιακό γλυκό της Αρμενίας από τη Λουσινέ Νταρμπινιάν

12/04/2024 - 4:16μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)

(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα παλιά τα χρόνια, όταν μια οικογένεια πήγαινε να ζητήσει την κόρη σε γάμο, πρόσφερε πάντα χαλβά. Στα γεννητούρια πάλι, συνηθίζεται μέχρι και σήμερα η πεθερά να επισκέπτεται τη λεχώνα νύφη, με αυτό το παραδοσιακό γλυκό.

Η συνταγή που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γαστρονόμος και φέρει την υπογραφή της Λουσινέ Νταρμπινιάν.

Μήνας αφιερωμένος στη Γενοκτονία των Αρμενίων ο Απρίλιος, και το pontosnews.gr κάθε χρόνο τιμά και την αρμενική κουζίνα, ακόμα κι αν η συνταγή δεν είναι νηστίσιμη, όπως ορίζει η περίοδος της Σαρακοστής.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
150 γρ. καρυδόψιχα, σπασμένη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το αλεύρι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας αργά, μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί στο αλεύρι και να φτιάξουμε ένα παχύρρευστο ξανθό μίγμα.
  3. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, φροντίζοντας να λιώσει και να καραμελώσει κάθε κουταλιά πριν ρίξουμε την επόμενη. Μέχρι να λιώσει όλη, το μίγμα θα έχει σφίξει αρκετά και το χρώμα του θα έχει σκουρύνει ελαφρά. Αν θέλουμε, ρίχνουμε τώρα τα μισά καρύδια και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φαρδιά πιατέλα και, όσο είναι ακόμα ζεστός, τον χαράσσουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή σε καρεδάκια.*
  5. Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια και σερβίρουμε.

• Πηγή: gastronomos.gr.

_____
* Προσοχή: Είναι σημαντικό να τον κόψουμε όσο είναι ζεστός, γιατί όταν κρυώσει εντελώς, θα σφίξει τόσο που θα κόβεται δύσκολα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Δημήτρης Βλάικος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς νηστίσιμος από το Άγιον Όρος, όπως τον έφτιαχνε ο μοναχός Επιφάνιος

14/03/2025 - 12:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Οι αντίπαλοι ΑΕΚ, Προμηθέα και Καρδίτσας στους ομίλους – Με ποιον παίζει προκριματικά ο ΠΑΟΚ

10 λεπτά πριν
Το χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών στα 57α Καραϊσκάκεια (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Αθηνών)

Καραϊσκάκεια 2025: Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών παρουσίασε τον Πόντο

33 λεπτά πριν
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τζάνειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος – Δωρίζει τα όργανα η οικογένεια

57 λεπτά πριν
Ο καπνός είναι από τη φωτιά στην περιοχή Ριζάρι του Μαραθώνα (φωτ.: Facebook / Kostas Theofilopoulos)

Φωτιά στον Μαραθώνα, σε χαμηλή βλάστηση

1 ώρα πριν
Δημήτρης Ανδριανόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ 17, στους Αμπελόκηπους

Εθνικό Λαχείο: Σε καταστήματα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης οι δύο τυχεροί που κέρδισαν από 500.000 ευρώ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη παθολόγου για το θάνατο 17χρονου

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign