pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακελειό στη Γλυφάδα: Αναζητείται το κίνητρο του 76χρονου Άρη – Συγκλονιστική μαρτυρία

Άγνωστο το πώς ο Αιγύπτιος από έμπιστος της οικογένειας Καρνέση έγινε μακελάρης

14/02/2024 - 11:39μμ
Αστυνομικοί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation στη Γλυφάδα, όπου έγινε το μακελειό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αστυνομικοί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation στη Γλυφάδα, όπου έγινε το μακελειό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το κίνητρο του 76χρονου Άρη, ο οποίος από έμπιστος της οικογένειας Καρνέση επί 36 χρόνια έγινε μακελάρης, αναζητούν οι Αρχές. Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ένοπλη επίθεση με τους τέσσερις νεκρούς (μαζί με τον δράστη) έχει πολλά κενά.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αιγύπτιος προτού προχωρήσει στην επίθεση και βάλει τέλος στη ζωή του. Γι’ αυτό και θα ζητηθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Προς το παρόν δεν αναμένεται να υπάρξει αίτημα για άρση του τραπεζικού απορρήτου, εν μέσω δημοσιευμάτων για μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του δράστη. Αστυνομικές πηγές τόνισαν στην ΕΡΤ ότι η μητέρα της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση προτού φύγει από τη ζωή του είχε αφήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ενώ και η οικογένεια σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως όταν απολύθηκε πέρσι είχε λάβει αποζημίωση σχεδόν 75.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται και για την προέλευση των δυο όπλων με τα οποία πραγματοποίησε την επίθεση.

Για τους αστυνομικούς είναι ξεκάθαρο από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει ότι στόχος του 76χρονου ήταν η Μαρία Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της εταιρείας, την οποία και σκότωσε. Πληροφορίες αναφέρουν πως στον καβγά που είχε μαζί της ακούστηκε να φωνάζει: «Θα με πετάξετε έξω από το σπίτι;». Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η έξωση ήταν η αφορμή.

Απ’ την πλευρά της η European Navigation σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρεία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου, όπως καλώς γνωρίζουμε, ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος, αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα».

Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το κίνητρο παραμένει άγνωστο, σημειώνεται ότι ουδέποτε ο 76χρονος είχε απασχολήσει την εταιρεία, είτε τις αδελφές Καρνέση, είτε τον Αντώνη Βλασσάκη, και προστίθεται ότι εργαζόταν ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογένειας στους Πεταλιούς.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων βρίσκονταν στα γραφεία της European Navigation την ώρα που εισέβαλε ο 76χρονος. Ένας εργαζόμενος περιέγραψε:

«Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει, και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Δεν ξέρω τι ακριβώς όπλο ήταν αυτό γιατί είδα μόνο τη λαβή του. Εγώ επειδή φοβήθηκα ότι θα γινόταν κάποιο κακό ανέβηκα γρήγορα στο γραφείο του Βλασσάκη και του είπα ότι είχα δει τον Άρη και ότι είχε όπλο μαζί του.

»Ο Βλασσάκης στην αρχή μου είπε να φωνάξουμε τον Γ., ο οποίος ήταν απόστρατος αστυνομικός και ήταν παλιά στην Ασφάλεια, αλλά επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο ο Βλασσάκης μου είπε να πάω εγώ να καθυστερήσω τον Άρη και αυτός θα καλούσε την Αστυνομία. Εγώ είχα δει νωρίτερα ότι ο Άρης είχε πάει στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας, και την κλείδωσε μέσα. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον 2ο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες.

»Κινήθηκε προς το γραφείο της Μαρίας Καρνέση. Τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω. Συνέχισε στο διάδρομο και του είπα να σταματήσει. Τότε βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι και εκείνος μου είπε: “Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι”.

»Ο Άρης έσκυψε προς το σάκο που είχε μαζί του και πήρε μια καραμπίνα και την έστρεψε προς το μέρος μου.

»Εγώ μόλις είδα ότι γύρισε την καραμπίνα προς το μέρος μου έτρεξα και απομακρύνθηκα προς τις σκάλες και κατέβηκα προς την ρεσεψιόν της εταιρείας και καθώς έτρεχα στις σκάλες άκουσα ένα δυνατό “μπαμ” και κατάλαβα ότι ο Άρης είχε πυροβολήσει».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ταμπέλα στην Κυψέλη, κοντά στο εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής 4 του Μετρό. Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: «Χειρότερο και από σεισμό» οι ρωγμές μετά τον Μετροπόντικα

16/07/2026 - 9:15μμ
Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μεσσηνία, στο Βλαχόπουλο – Μήνυμα από το 112

16/07/2026 - 5:50μμ
Από την τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025 (φωτ.: apohxos.gr / Χρήστος Στρατουλάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πατρών-Πύργου: Πόσο μειώνονται τα διόδια από τη Βάρδα – Οι νέες χρεώσεις

16/07/2026 - 5:28μμ
(Φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης/Facebook)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Βυζαντινά ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες στην πλατεία Αλώνια

16/07/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στα Βίλια: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον οικισμό Αγίας Παρασκευής

16/07/2026 - 3:07μμ
Εμφάνιση ρωγμών σε πολυκατοικίες στη Κυψέλη, στη περιοχή γύρω από το εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής 4 του Μετρό. Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026    (φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία στην Κυψέλη για τις ρωγμές σε κατοικίες – Τι λένε κυβέρνηση, ειδικοί και δήμος Αθηναίων

16/07/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τέταρτη σύλληψη για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα – Νέα εξέλιξη στην έρευνα

16/07/2026 - 12:29μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Μάχη για τη ζωή δίνει η 7χρονη μετά την οικογενειακή τραγωδία – Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου

16/07/2026 - 11:08πμ
Στιγμιότυπο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Λήγει το βράδυ της Πέμπτης η προθεσμία για την υποβολή Μηχανογραφικού – Πότε αναμένονται οι βάσεις

16/07/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας έως και 38 βαθμούς – Ισχυροί βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

16/07/2026 - 8:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου ανέδειξε τη γεύση και την ιστορία του Πόντου στις «Γαστρονομικές Συναντήσεις στους Πρόποδες του Ολύμπου»

2 ώρες πριν
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

3 ώρες πριν
Φαγητά που προσφέρθηκαν 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, το 2025 (φωτ.: Facebook / RafinataNews.gr)

Η Τρίγλια «στρώνει τραπέζι» στη Ραφήνα – Έρχεται το 3ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign