pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακελειό στη Γλυφάδα: Αναζητείται το κίνητρο του 76χρονου Άρη – Συγκλονιστική μαρτυρία

Άγνωστο το πώς ο Αιγύπτιος από έμπιστος της οικογένειας Καρνέση έγινε μακελάρης

14/02/2024 - 11:39μμ
Αστυνομικοί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation στη Γλυφάδα, όπου έγινε το μακελειό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αστυνομικοί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation στη Γλυφάδα, όπου έγινε το μακελειό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το κίνητρο του 76χρονου Άρη, ο οποίος από έμπιστος της οικογένειας Καρνέση επί 36 χρόνια έγινε μακελάρης, αναζητούν οι Αρχές. Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ένοπλη επίθεση με τους τέσσερις νεκρούς (μαζί με τον δράστη) έχει πολλά κενά.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αιγύπτιος προτού προχωρήσει στην επίθεση και βάλει τέλος στη ζωή του. Γι’ αυτό και θα ζητηθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Προς το παρόν δεν αναμένεται να υπάρξει αίτημα για άρση του τραπεζικού απορρήτου, εν μέσω δημοσιευμάτων για μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του δράστη. Αστυνομικές πηγές τόνισαν στην ΕΡΤ ότι η μητέρα της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση προτού φύγει από τη ζωή του είχε αφήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ενώ και η οικογένεια σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως όταν απολύθηκε πέρσι είχε λάβει αποζημίωση σχεδόν 75.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται και για την προέλευση των δυο όπλων με τα οποία πραγματοποίησε την επίθεση.

Για τους αστυνομικούς είναι ξεκάθαρο από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει ότι στόχος του 76χρονου ήταν η Μαρία Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της εταιρείας, την οποία και σκότωσε. Πληροφορίες αναφέρουν πως στον καβγά που είχε μαζί της ακούστηκε να φωνάζει: «Θα με πετάξετε έξω από το σπίτι;». Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η έξωση ήταν η αφορμή.

Απ’ την πλευρά της η European Navigation σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρεία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου, όπως καλώς γνωρίζουμε, ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος, αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα».

Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το κίνητρο παραμένει άγνωστο, σημειώνεται ότι ουδέποτε ο 76χρονος είχε απασχολήσει την εταιρεία, είτε τις αδελφές Καρνέση, είτε τον Αντώνη Βλασσάκη, και προστίθεται ότι εργαζόταν ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογένειας στους Πεταλιούς.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων βρίσκονταν στα γραφεία της European Navigation την ώρα που εισέβαλε ο 76χρονος. Ένας εργαζόμενος περιέγραψε:

«Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει, και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Δεν ξέρω τι ακριβώς όπλο ήταν αυτό γιατί είδα μόνο τη λαβή του. Εγώ επειδή φοβήθηκα ότι θα γινόταν κάποιο κακό ανέβηκα γρήγορα στο γραφείο του Βλασσάκη και του είπα ότι είχα δει τον Άρη και ότι είχε όπλο μαζί του.

»Ο Βλασσάκης στην αρχή μου είπε να φωνάξουμε τον Γ., ο οποίος ήταν απόστρατος αστυνομικός και ήταν παλιά στην Ασφάλεια, αλλά επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο ο Βλασσάκης μου είπε να πάω εγώ να καθυστερήσω τον Άρη και αυτός θα καλούσε την Αστυνομία. Εγώ είχα δει νωρίτερα ότι ο Άρης είχε πάει στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας, και την κλείδωσε μέσα. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον 2ο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες.

»Κινήθηκε προς το γραφείο της Μαρίας Καρνέση. Τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω. Συνέχισε στο διάδρομο και του είπα να σταματήσει. Τότε βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι και εκείνος μου είπε: “Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι”.

»Ο Άρης έσκυψε προς το σάκο που είχε μαζί του και πήρε μια καραμπίνα και την έστρεψε προς το μέρος μου.

»Εγώ μόλις είδα ότι γύρισε την καραμπίνα προς το μέρος μου έτρεξα και απομακρύνθηκα προς τις σκάλες και κατέβηκα προς την ρεσεψιόν της εταιρείας και καθώς έτρεχα στις σκάλες άκουσα ένα δυνατό “μπαμ” και κατάλαβα ότι ο Άρης είχε πυροβολήσει».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στο pontosnews.gr από τις 11:30 έως τις 15:30

5/11/2026 - 11:30πμ
Μέλη του κυκλώματος που είχε στηθεί στην Πολεοδομία Κατερίνης οδηγούνται στις δικαστικές Αρχές (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολεοδομία Κατερίνης: Αρχίζουν οι απολογίες για το κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»

5/11/2026 - 9:58πμ
Στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη οδηγούνται οι συλληφθέντες για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική χαρά», Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Στον ανακριτή ο ιδρυτής για την υπόθεση των δωρεών

5/11/2026 - 8:51πμ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.  Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026    (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα: Συγκέντρωση στα Προπύλαια – Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

5/11/2026 - 8:29πμ
Καρβουνιάρης, ένας χειμερινός μεταναστευτικός επισκέπτης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια θα δούνε σήμερα τα βουνά – Τοπικές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

5/11/2026 - 8:10πμ
(Φωτ.: ΥΜΑΘ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πώς κάλυψε ο Τύπος το Έπος του ’40»

4/11/2026 - 11:39μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΑΚ: Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ο Νίκος Χριστοδουλίδης

4/11/2026 - 7:53μμ
Αφίσες με τα πρόσωπα των αδικοχαμένων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη στον μεταλλικό φράχτη του Συνεδριακού Κέντρου όπου διεξάγεται η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα (φωτ.:  Λεωνίδας Τζέκας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις επιζώντων του τρίτου βαγονιού

4/11/2026 - 3:15μμ
(Φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου ο 43χρονος αρχιδιαιτητής για τα «στημένα» παιχνίδια

4/11/2026 - 2:46μμ
(Φωτ. αρχείου: ΧΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια συμπλοκή φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Τρεις τραυματίες – Ο ένας από βόμβα μολότοφ

4/11/2026 - 1:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στάση εργασίας στο pontosnews.gr από τις 11:30 έως τις 15:30

35 λεπτά πριν
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Ελλάδα στον ΟΗΕ – Καμία νομιμοποίηση από την κύρωση στη Λιβύη

42 λεπτά πριν
Στη Βιβλιοθήκη σήμερα, στο κτήριο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Στιγμιότυπο από το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ «Όσα φέρνει η μνήμη», της ΕΡΤ3

Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης: Σώθηκε στον ξεριζωμό, κινδύνεψε ξανά στην Ελλάδα

45 λεπτά πριν
Ελληνορθόδοξοι ιερείς ευλογούν τη βρετανική σημαία στη Λευκωσία, σε γκραβούρα που δημοσιεύτηκε στο «Illustrated London News» το 1878 (πηγή: Illustrated London News / Wikimedia Commons)

5 Νοεμβρίου 1914: Η μέρα που η Βρετανία προσάρτησε την Κύπρο

1 ώρα πριν
Ο Χένρι Μοργκεντάου με παιδιά από το προσφυγικό ορφανοτροφείο στο Ζάππειο, στην Αθήνα, περίπου το 1923 (φωτ.: Bain News Service / Library of Congress)

Οι άνθρωποι των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής – Τα πρόσωπα και το έργο τους

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Becher)

Ανησυχία σε Γερμανία, Αυστρία και Ουγγαρία: Βελόνες, καρφιά και βίδες βρέθηκαν μέσα σε γλυκά του Halloween

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV