pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σουηδία: Οι μετανάστες που δεν ζουν «έντιμα», φλερτάρουν με την απέλαση

Ειδικά εάν συνδέονται με εγκληματικές οργανώσεις

22/11/2023 - 11:05πμ
H υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, σε συνέντευξη Τύπου (φωτ.: euractiv.com)

H υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, σε συνέντευξη Τύπου (φωτ.: euractiv.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αντιμέτωποι με την απέλαση είναι όσοι κατοικούν στη Σουηδία και δεν ζουν έντιμα σεβόμενοι στις σουηδικές δημοκρατικές αξίες.

Όσοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το πρότυπο, συνδέονται με εγκληματικές οργανώσεις και απειλούν τις αξίες της σουηδικής κοινωνίας κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της βορειοευρωπαϊκής χώρας.

«Προϋπόθεση για την επιτυχημένη ενσωμάτωση είναι οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν στη Σουηδία να τηρούν τους βασικούς κανόνες και να ζουν έντιμα», είπε η υπουργός Μετανάστευσης Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Δημοκράτες της Σουηδίας (SD), το ακροδεξιό κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει τη σουηδική νομοθεσία για να διαπιστώσει εάν είναι δυνατόν να επικαλεστεί συγκεκριμένους λόγους για να ανακαλεί τις άδειες παραμονής, είπε η υπουργός Ισότητας Παουλίνα Μπράντμπεργκ. Έφερε ως παράδειγμα την απάτη όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, τα χρέη, την τοξικομανία, την απόκτηση εισοδήματος από παράνομη δραστηριότητα, ή τη σύνδεση με εγκληματικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις «που απειλούν τις σουηδικές αξίες».

«Μια βασική αρχή της σουηδικής νομοθεσίας για τη μετανάστευση είναι ότι μόνο οι Σουηδοί πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να κατοικούν στη Σουηδία», είπε στους δημοσιογράφους ο Λούντβιχ Άσπλινγκ, ο εκπρόσωπος των Δημοκρατών της Σουηδίας, που είναι αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης.

Ένας πρώην δικαστής, ο Ρόμπερτ Σκοτ, θα αναλάβει την έρευνα και θα υποβάλει την έκθεση των συμπερασμάτων του μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2025.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ ανακοίνωσε ότι ζήτησε να συνταχθεί μια έκθεση σχετικά με την ανάκληση της υπηκοότητας, ιδίως σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων, τρομοκρατίας ή αν ο αιτών είχε πει ψέματα όταν ζήτησε να του χορηγηθεί η υπηκοότητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η ανάκληση της υπηκοότητας θα καθιστούσε απάτριδες κάποιους ανθρώπους. «Προσωπικά δεν έχω κάποια ένσταση. Αλλά αυτό θα εξεταστεί και θα δούμε ποιο θα είναι το συμπέρασμα», είπε ο Στρόμερ μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Ο ηγέτης των συντηρητικών Ουλφ Κρίστερσον ανέλαβε πέρυσι την εξουσία με τη στήριξη του SD και αφού δεσμεύτηκε ότι θα καταπολεμήσει την παράτυπη μετανάστευση και την εγκληματικότητα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε δοκιμασία οι σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι η αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

9/04/2026 - 11:22μμ
Γυναίκα περπατά δίπλα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών την επομένη ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στη συνοικία Άιν ελ Μρέισα της Βηρυτού, στον Λίβανο. 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική πρωτοβουλία για επαφές Ισραήλ-Λιβάνου σε σκηνικό εύθραυστης εκεχειρίας

9/04/2026 - 10:48μμ
Δορυφορική εικόνα δείχνει γενική άποψη της υπόγειας εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου στο Fordo, πριν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν, 20 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Maxar Technologies)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυνήγι «θησαυρού» στην Τεχεράνη: «Αγνοείται» το εμπλουτισμένο ουράνιο – Ο άσσος στο μανίκι των Ιρανών

9/04/2026 - 9:39μμ
(Εικ.: commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο

9/04/2026 - 7:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνεχίζεται από την Κυριακή η δίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά

9/04/2026 - 4:05μμ
(Φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Διεθνής κατακραυγή για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο – Σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμα θύματα στα ερείπια

9/04/2026 - 11:56πμ
(Φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Επί ξυρού ακμής η εκεχειρία – Νέο απειλητικό μήνυμα από τον Τραμπ

9/04/2026 - 9:35πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Εκτός εκεχειρίας ο Λίβανος» – Σφοδροί βομβαρδισμοί και απειλές του Ιράν ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία

8/04/2026 - 8:37μμ
Από το σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Στις 11 οι συλλήψεις για την επίθεση στο ισραηλινό προξενείο

8/04/2026 - 2:46μμ
(Φωτ.: EPA / Rehan Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν: Μικτές οι διεθνείς αντιδράσεις – Επιφυλακτικότητα για τη ναυτιλία στα Στενά του Ορμούζ

8/04/2026 - 1:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρυπατάδων)

Μεγάλη Παρασκευή: Στους Βαρυπατάδες της Κέρκυρας ανάβουν τα σαλιγκάρια – Ένα ιδιαίτερο έθιμο που κρατά πάνω από 100 χρόνια

5 λεπτά πριν
Ο Επιτάφιος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χολαργού, Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2025 (φωτ.: ΕUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)

Ακριβός φέτος ο Επιτάφιος: Πάνω από 600 ευρώ ο στολισμός με λουλούδια

34 λεπτά πριν
Κεντητός Επιτάφιος από τη Λάλογλη του Καρς, ο οποίος μαζί με την εικόνα της Παναγίας φυλάσσονται στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μεσονήσι Φλώρινας (φωτ.: Κωνσταντίνος Παυλίδης)

Μεγάλη Παρασκευή στον Πόντο: Νηστεία, Επιτάφιος και τα έθιμα που «ένωναν» ζωντανούς και νεκρούς

1 ώρα πριν
Λουλούδια στην Κέρκυρα, Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μεγάλη Παρασκευή: Πού θα βρέξει – Νεφώσεις και τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ηττήθηκε στη Βαλένθια και δυσκόλεψε η εξάδα για τον Παναθηναϊκό

10 ώρες πριν
Έξω από τον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας)

«Όπως οι γιαγιάδες μας»: Ζωντάνεψε το μικρασιατικό έθιμο βαφής αυγών

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign