pontosnews.gr
Σάββατο, 1/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεσανατολικό: Χτύπημα με ρουκέτες στη Χάιφα, φόβοι για επέκταση του πολέμου στο βορρά

Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ και ολιγομελές πολεμικό συμβούλιο

11/10/2023 - 8:40μμ
Καπνός μετά τα ισραηλινά χτυπήματα στα προάστια χωριού του Λιβάνου που βρίσκεται κοντά στα σύνορα (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Καπνός μετά τα ισραηλινά χτυπήματα στα προάστια χωριού του Λιβάνου που βρίσκεται κοντά στα σύνορα (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με τους χειρότερους φόβους για γενικότερη ανάφλεξη να αρχίζουν να αναδύονται ξανά στην επιφάνεια, σειρήνες συναγερμού ήχησαν το απόγευμα της Τετάρτης σε πολλές πόλεις του βόρειου Ισραήλ· ο στρατός ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για πιθανή διείσδυση από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Επιπλέον, η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι έπεσαν και βλήματα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους στο βόρειο Ισραήλ να προφυλαχθούν.

«Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ του Λιβάνου και οι Παλαιστίνιοι μαχητές είναι γνωστό ότι διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ανεμόπτερα» αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ το Reuters μετέδωσε δήλωση της Χαμάς, σύμφωνα με την οποία βομβάρδισε τη Χάιφα με ρουκέτα R-160.

Ώρες αργότερα, ο ισραηλινός στρατός διέψευσε τη διείσδυση στον εναέριο χώρο, ανακοινώνοντας ότι οι σειρήνες ήχησαν «πιθανόν λόγω βλάβης».

Νωρίτερα ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωνε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ και δεν επιθυμούν να δουν την κρίση στην περιοχή να διευρύνεται.

«Είδαμε ρουκέτες να έρχονται από τον νότιο Λίβανο […] στο βόρειο Ισραήλ. Προφανώς το παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MSNBC. Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να υπάρχει και ένα δεύτερο μέτωπο στο οποίο θα πρέπει να μάχεται και να αμύνεται.

Ταυτόχρονα με το συνεχιζόμενο παγκόσμιο σοκ, το ερώτημα που κυριαρχεί είναι πώς το Ισραήλ και η περίφημη Μοσάντ πιάστηκαν στον ύπνο και δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως «η 11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ». Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αδιαφόρησε.

Τώρα, πηγές του Reuters (ενδεχομένως και από την ίδια τη Χαμάς) ανέφεραν ότι η επίθεση ήταν σε γνώση του Ιράν.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό στο Ισραήλ, έπειτα από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων το κεντρώο αντιπολιτευόμενο κόμμα Εθνική Ενότητα του Μπένι Γκαντς συμφώνησε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel αναφέρει ότι θα συγκροτηθεί ένα ολιγομελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο – θα συμμετέχουν μόνο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ και ο Μπένι Γκαντς.

Μια θέση έμεινε ανοιχτή για τον ηγέτη του κεντρώου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λάπιντ, ο οποίος όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει αν δεν αποχωρήσουν από τον νυν κυβερνητικό συνασπισμό τα ακροδεξιά θρησκευτικά κόμματα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η καστανοκαλλιέργεια σε άνθηση, προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να σώσει από τις φλόγες μια καστανιά 500 ετών

31/07/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

31/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Πόρτο Γερμενό: Τρομάζει η έκταση της πυρκαγιάς – Σοκάρουν οι εικόνες

1 ώρα πριν
Η καστανοκαλλιέργεια σε άνθηση, προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους

Ισπανία: Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να σώσει από τις φλόγες μια καστανιά 500 ετών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έβρος: Ισχυρό και εθνικό μήνυμα η επίσημη κατάθεση της αίτησης για αναγνώριση της θρησκευτικής κοινότητας των Μπεκτασήδων Αλεβιτών Μουσουλμάνων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Πρωταθλήτρια κόσμου η Εθνική Πόλο Κορασίδων!

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)

Σπουδαία ανακάλυψη στην Άνδρο: Αρχαίο ναυάγιο με εκατοντάδες αμφορείς στον βυθό – Ένα ταξίδι στο εμπόριο του 5ου αιώνα π.Χ.

3 ώρες πριν
(Φωτ,: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι αδελφές Αλεξανδρή

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign