pontosnews.gr
Σάββατο, 15/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Του Σάββα Καλεντερίδη

17/09/2023 - 3:52μμ
Εικόνα από το σημείο της επίθεσης στη Λούτσα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)

Εικόνα από το σημείο της επίθεσης στη Λούτσα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ενώ υποτίθεται ότι συνεχίζεται το «μορατόριουμ» στις προκλήσεις που μονομερώς προβαίνει διαχρονικά η Τουρκία κατά της Ελλάδας, η Άγκυρα προβαίνει στις εξής ενέργειες:

α. Εισβάλλει σε ελεύθερο κυρίαρχο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο χωριό Πύλα της Λάρνακας

β. Διεξάγει κοινή διακλαδική άσκηση με τις «ένοπλες δυνάμεις» του ψευδοκράτους, υπό την επωνυμία «Άσκηση Φουρτούνα της Μεσογείου 2023 Ήρωας Λοχαγός Τσενγκίζ Τοπέλ» (Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı-23), με τη συμμετοχή τμημάτων και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων

γ. Εξασφαλίζει την έκδοση παράνομης NAVTEX, με την «ευγενική χορηγία» του Βερολίνου, με την οποία δεσμεύει περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που «μπαίνει» σε οριοθετημένη ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, κρατώντας έτσι ζωντανό το τουρκολυβικό μνημόνιο και τη «Γαλάζια Πατρίδα» και

δ. Συνεχίζει την επιθετική της πολιτική με την οργανωμένη αποστολή από το έδαφος και τις ακτές της χιλιάδων αλλοδαπών, οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα παράνομα.

Και όλα αυτά γίνονται γιατί προφανέστατα όταν συμφωνήθηκαν οι όροι του μορατόριουμ, τα θέματα αυτά δεν τέθηκαν ως όροι και προϋποθέσεις από ελληνικής πλευράς.

Ασχέτως του τι έγινε κατά τη διαδικασία καθορισμού των όρων του μορατόριουμ, υπάρχει ένα ζήτημα, που αφορά την εθνική ασφάλεια και σχετίζεται με το θέμα της συνεχιζόμενης παράνομης εισόδου αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η πρόσφατη δολοφονία έξι Τούρκων υπηκόων κουρδικής καταγωγής στη Λούτσα, που αφορά πόλεμο συμμοριών που έχει βγει από τα σύνορα της γείτονος, μας υποχρεώνει να καταθέσουμε τα εξής:

Πρώτον, στην Τουρκία η δράση των συμμοριών είναι απολύτως ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους, όπως και τα έσοδα.

Δεύτερον, το μεγαλύτερο μέρος των συμμοριών ελέγχεται από τις παρακρατικές-παραστρατιωιτκές οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του βαθέος κράτους.

Τρίτον, η ΜΙΤ, υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, κατά παράδοση, από τη δεκαετία του 1980, χρησιμοποιεί τα μέλη των συμμοριών του κοινού ποινικού δικαίου που ανήκουν και στους Γκρίζους Λύκους, σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό (περιπτώσεις Αλαατίν Τσακιτζί, Αμπντουλλάχ Τσατλί).

Τέταρτον, ο Αμντουλλάχ Ντ., που συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ενώ «κάρφωσε» στους εκτελεστές τούς έξι Κούρδους που συμμετείχαν σε συμμορία με Κούρδο αρχηγό που διαφεύγει στο εξωτερικό, διωκόμενος από τις συμμορίες που ελέγχονται από τους Γκρίζους Λύκους, ανήκε στη ΜΙΤ και φέρεται να εξασφάλισε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ως διωκόμενος γκιουλενιστής.

Πέμπτον, ο Αμντουλλάχ Ντ., που διαμένει μόνιμα στη Μυτιλήνη, ως «πολιτικός πρόσφυγας», εμπλέκεται σε διάφορα που σχετίζονται με την διακίνηση μεταναστών και πολλών άλλων. Μάλιστα, ο εν λόγω κύριος έκανε ταξιδάκια και στη Χίο.

Έκτον, εξ όσων πληροφορούμαι, στα τρία νησιά του βορείου Αιγαίου, συνεχίζουν να είναι εγκατεστημένοι Τούρκοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύνδεσμοι με τις ελληνικές Αρχές, για την επιστροφή αλλοδαπών των οποίων οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου δεν εγκρίνονται. Πέραν του ότι η Τουρκία δεν δέχεται επιστροφές, οι αστυνομικοί αυτοί κάνουν άλλες… δουλειές, που σχετίζονται με την εθνική μας ασφάλεια.

Συμπέρασμα: Η Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξει μια προς μια τις χορηγήσεις ασύλου που έχουν λάβει Τούρκοι υπήκοοι, είτε πρόκειται για γκιουλενιστές είτε πρόκειται για Κούρδους, και να εντοπίσει τα άτομα εκείνα που εξασφάλισαν άσυλο χωρίς να δικαιούνται.

Το πώς εξασφάλισαν το άσυλο, είναι αλλουνού «παπά» ευαγγέλιο.

Το καίριο είναι να εντοπιστούν όλοι αυτοί και να γίνουν τα δέοντα.

Τρόπος υπάρχει και μάλιστα πολύ εύκολος. Αρκεί το κράτος και η κυβέρνηση να αντιληφθούν το μέγεθος της απειλής που συνιστά αυτή η κατάσταση στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η δολοφονία των έξι Κούρδων και η σύλληψη του «πρώην» στελέχους της ΜΙΤ, είναι ένα ηχηρό καμπανάκι.

Πάμε να ξεχωρίσουμε την ήρα απ’ το στάρι.

Πάμε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Θηλυκός Πιουριφόι

15/11/2025 - 9:45πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/ NECATI SAVAS)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού το πάει ο Ερντογάν

14/11/2025 - 3:41μμ
Ο Χριστός απεικονίζεται στο κέντρο, όρθιος και ολόσωμος σε στάση τριών τετάρτων προς τις θύρες του Παραδείσου. Στα δεξιά η πλούσια βλάστηση παραπέμπει στον Παράδεισο, στον οποίο εισήλθαν οι φρόνιμες παρθένες. Σκούρο μπλε είναι το βάθος πίσω από τις μωρές παρθένες. Μέρος φορητής εικόνας του 1899 (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης / Υπουργείο Πολιτισμού)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Γ’)

11/11/2025 - 9:34πμ
(Φωτ.: AI Generated)
ΓΝΩΜΕΣ

«Αγκάθια» στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

9/11/2025 - 3:47μμ
(Πηγή: gisgeography.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Το μεσογειακό τρίγωνο και η ανάσχεση της Τουρκίας

8/11/2025 - 9:28πμ
Ο Χρήστος Στυλιανίδης  όταν ήταν υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας   (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κώστας Τσιρώνης)
ΓΝΩΜΕΣ

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

7/11/2025 - 5:40μμ
Ο Ιησούς και οι δέκα παρθένες σε εικονογράφηση κώδικα που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Β’)

4/11/2025 - 9:44πμ
Συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Ερντογάν-Μερτς στην Άγκυρα, 30 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί σχέσεων Γερμανίας-Τουρκίας

3/11/2025 - 10:50πμ
(Εικ. αρχείου)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι σχέσεις Αγγλίας-Τουρκίας

31/10/2025 - 4:31μμ
Η παραβολή των Δέκα Παρθένων διά χειρός της Ιρλανδής ζωγράφου Phoebe Anna Traquair, 1852-1936 (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Α’)

28/10/2025 - 9:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από παλιότερο συνέδριο του Εργαστηρίου (φωτ.: yparxiakoellada.gr)

Οι φωνές του Πόντου στο συνέδριο του Εργαστηρίου για τον Οικουμενικό Ελληνισμό

20 λεπτά πριν
Το λεωφορείο που προσέκρουσε στις μπάρες στο ύψος της Υλίκης (φωτ.: Lamiareport.gr / Δημήτρης Κωνσταντόπουλος)

Τουριστικό λεωφορείο καρφώθηκε σε μπάρες στην Υλίκη – 6 τραυματίες

45 λεπτά πριν
Η γιαγιά Άννα, στα 104 της στη Νέα Σινασό Εύβοιας (πηγή: Facebook / Fotis Parakatselakis)

Γιαγιά Άννα, ετών 104 – Η τελευταία φωνή από τη Σινασό Καππαδοκίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Νέα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας σε Αθήνα και Ίλιον: Το ΕΚΠΑ αναλαμβάνει το συντονισμό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Eurokinissi)

Τέσσερις συλλήψεις για την ενέδρα θανάτου του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα

2 ώρες πριν
O Ελληνομερικανός΄Τζον Κάλαμος οιράζεται την ιστορία της υπηρεσίας του στην Πολεμική Αεροπορία και πώς αυτή επηρέασε αργότερα την απόφασή του να ιδρύσει την επενδυτική του εταιρεία (φωτ.: A. P. / Greek Reporter)

Από πιλότος, πανίσχυρος επενδυτής διεθνώς – Η ιστορία του Ελληνοαμερικανού Βετεράνου Τζον Κάλαμος

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign