pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παναγιώτης Ποικιλίδης: Ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Κολχικού που φέρει το όνομα του Πόντιου γίγαντα, τίμησε τη μνήμη του σε μια σεμνή τελετή

Έναν αυτόματο απινιδωτή έκανε δωρεά ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Ματθαίος Αμπατζίδης

2/08/2023 - 12:57μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη (πηγή: Facebook/Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης»)

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη (πηγή: Facebook/Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης»)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εννέα χρόνια έχουν περάσει από τις 23 Μαΐου του 2014 που ο σπουδαίος Έλληνας παλαιστής Παναγιώτης Ποικιλίδης έχασε τη μάχη με το θάνατο, ύστερα από επιπλοκές μετά από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Ωστόσο όχι μόνο κανείς δεν τον έχει ξεχάσει αλλά υπάρχουν άνθρωποι εντός κι εκτός αθλητισμού που με κάθε ευκαιρία τιμούν τη μνήμη του Πόντιου γίγαντα.

Ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης» διοργάνωσε, πριν από λίγες μέρες, εκδήλωση στη μνήμη του Ολυμπιονίκη της ελληνορωμαϊκής πάλης και απένειμε τιμητική πλακέτα στη χήρα του Ρίτσα Ποικιλίδου.

Η εκδήλωση έγινε στους χώρους του γυμναστηρίου του Συλλόγου, όπου ο πρόεδρος Χρήστος Πετρίδης έκανε μια σύντομη αναδρομή στη ζωή και τη δράση του Παναγιώτη Ποικιλίδη. «Πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, Ολυμπιονίκης. Δυνατός, περήφανος, λεβέντης με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο. Ο χρυσός Παναγιώτης, με τη χρυσή καρδιά! Πόντιος στην καταγωγή, από την προσφυγομάνα Καλαμαριά, με τις ρίζες του να κρατάνε από το Κολχικό. Τους δύο αυτούς τόπους, τους λάτρευε ο Παναγιώτης», είπε ο Χρήστος Πετρίδης.

Η Ρίτσα Ποικιλίδου παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον Χρήστο Πετρίδη και τον Ματθαίο Αμπατζίδη (πηγή: Facebook/Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης»)

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Ματθαίος Αμπατζίδης, που λίγο πριν απονείμει μαζί με τον Χρήστο Πετρίδη, την τιμητική πλακέτα στη Ρίτσα Ποικιλίδου, εξέφρασε την ανάγκη του να τιμήσει τον κορυφαίο αθλητή τόσο για την προσφορά του στον αθλητισμό όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δώρισε στον Αθλητικό Παλαιστικό Σύλλογο Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης» έναν απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας.

Η τιμητική πλακέτα και ο απινιδωτής που έκανε δωρεά ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς (πηγή: Facebook/Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης»)

«Είχα το προνόμιο να με τιμά με τη φιλία του ο Παναγιώτης. Η προσφορά αυτή είναι το ελάχιστο για όλα όσα ο ίδιος έδωσε με τη μεγάλη του καρδιά στην Καλαμαριά, στο Κολχικό, σε όλη την Ελλάδα. Πάντα υπερήφανος για την ποντιακή του καταγωγή, ντόμπρος, ακέραιος και ηθικός, ο Παναγιώτης ζει μέσα στις καρδιές όλων μας. Εμείς οι Πόντιοι κουβαλάμε μέσα μας την ψυχή της προαιώνιας Πατρίδας, όπως σώζεται μέσα από τη λαλιά μας, τα τραγούδια μας, τους χορούς μας, τα φαγητά μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Εύχομαι και ελπίζω αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, αυτό το μηχάνημα να σώσει ζωές. Είμαι βέβαιος πως ο Παναγιώτης μας, αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος από εκεί ψηλά μας βλέπει σήμερα και χαμογελά!», σημείωσε ο Ματθαίος Αμπατζίδης.

Η κόρη του Παναγιώτη Ποικιλίδη, η Αναστασία θα είναι υποψήφια με τον Ματθαίο Αμπατζίδη γεγονός που όπως ο ίδιος είπε «είναι ένα προνόμιο που με γεμίζει ευθύνη και συγκίνηση». Υποψήφια στον ίδιο συνδυασμό «Καλαμαριά Πρωταγωνίστρια» θα είναι και η Δέσποινα Σαχινίδου, κόρη της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνας Σαχινίδου.

Η Βούλα Πατουλίδου (πηγή: Facebook/Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης»)

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκη Βούλα Πατουλίδου, η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, η υπ. περιφερειακή σύμβουλος Βιβή Κουρτίδου, ο πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος και υπ. δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς Ηλίας Μυλόπουλος, καθώς και οι  υπ. δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμαριάς Γιώργος Ματσαρίδης και Έφη Σελίδου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η είσοδος του «Μελισσανιδείου Μέλαθρου», που βρίσκεται κοντά στο Ηγουμενείο της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Το 7ώροφο κτήριο αρχιτεκτονικά θυμίζει τη Μονή Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τιμώντας τις ρίζες, ευεργετώντας τον τόπο – Ένα έργο ζωής στο Βέρμιο

11/08/2026 - 12:31μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή κουζίνα των νηστειών και οι μυρωδιές του Πόντου

10/08/2026 - 5:36μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Χριστόν και ο Βασίλτς: Ένα μεσελόπον για τη χαρτοπαιξία από τον Γεώργιο Μ. Κωνσταντινίδη

10/08/2026 - 11:45πμ
Ζιπκαλήδες μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Δεκαπενταύγουστος 2025 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Στο Βέρμιο ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον Δεκαπενταύγουστο – Θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος των Μεγαλοκομνηνών

9/08/2026 - 9:49μμ
(Φωτ.: facebook.com/psmAMACEIA?locale=el_GR)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στο Μανιάκι το ποντιακό πνεύμα συνάντησε τον προσκοπισμό

9/08/2026 - 7:16μμ
Χειροκρότημα μετά το τέλος της παράστασης «Ινάτενα» στην Αρχαία Πύδνα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Αρχαία Πύδνα / Ancient Pydna)
ΠΟΝΤΟΣ

Πύδνεια 2026: Η βραβευμένη «Ινάτενα» έφερε την ποντιακή λαλιά στην Αρχαία Πύδνα

9/08/2026 - 3:12μμ
Η Εύξεινος Λέσχη Κέρκυρας υποδέχθηκε τους «Ακρίτες του Πόντου» από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στο 5ο Ποντιακό Πανηγύρι-Φεστιβάλ (φωτ.: Stamatis Katopodis Photography)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Κέρκυρα χόρεψε ποντιακά: Λύρα και νταούλι στο Παλιό Λιμάνι

9/08/2026 - 12:55μμ
Φρεσκοσυλλεγμένα φουντούκια στην Κερασούντα κατά τη διάρκεια της συγκομιδής (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΝΤΟΣ

Από την Κερασούντα στις σοκολάτες όλου του κόσμου: Άρχισε η συγκομιδή των φουντουκιών

9/08/2026 - 10:34πμ
Ασσύριοι Χριστιανοί εκτοπισμένοι από το Βόρειο Ιράν, 1919 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress), ΗΠΑ – Underwood & Underwood, Νέα Υόρκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Ζητάμε εκ νέου την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων από την Ελλάδα

7/08/2026 - 11:08μμ
Άποψη της Δέσμενας σήμερα (φωτ.: facebook.com/omer.bayram.7771586)
ΠΟΝΤΟΣ

Δέσμενα: Το ελληνικό χωριό – αετοφωλιά της Αργυρούπολης του Πόντου

7/08/2026 - 9:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

4 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ελιές στις Βολίμες Ζακύνθου. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: imerazante.gr)

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Μήνυμα του 112 στις Βολίμες

31 λεπτά πριν
Ο τότε πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μιλά στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι. 13 Νοεμβρίου 2009 (φωτ. αρχείου: EPA / Lucas Dolega)

Ιστορική απόφαση στη Συρία: Σε θάνατο ερήμην ο Μπασάρ αλ Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

45 λεπτά πριν
Διασώστες επιχειρούν στα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)

Σεισμός στην Κολομβία: Το μωρό που βγήκε ζωντανό από τα ερείπια – Οι διασώσεις που συγκλονίζου

1 ώρα πριν
Η είσοδος του «Μελισσανιδείου Μέλαθρου», που βρίσκεται κοντά στο Ηγουμενείο της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Το 7ώροφο κτήριο αρχιτεκτονικά θυμίζει τη Μονή Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Παναγία Σουμελά: Τιμώντας τις ρίζες, ευεργετώντας τον τόπο – Ένα έργο ζωής στο Βέρμιο

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign