pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Για «διεθνή διασυρμό» της χώρας έκανε λόγο η Πόπη Τσαπανίδου, για απεγνωσμένο και ασυγκράτητο ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει τον πολακισμό μίλησε ο Γιάννης Οικονόμου

23/03/2023 - 11:17μμ
(Φωτ.: State.gov)

(Φωτ.: State.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πολιτική κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε (και) με αφορμή την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου έκανε λόγο για «διεθνή διασυρμό» της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης.

«Αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται οι αυτουργοί της κακοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ενημέρωσης στην Ελλάδα, που περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», σχολίασε σε δήλωση της η κ. Τσαπανίδου.

«Όσα αναφέρει η έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν αποτελούν είδηση για μας. Τα ξέραμε και τα ζούμε», σημείωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «είδηση είναι ο διεθνής διασυρμός της χώρας, παραμονές της εθνικής μας γιορτής, από μια κυβέρνηση και ένα πρωθυπουργό, που υποσχέθηκαν εθνική αναγέννηση και μας οδηγούν σε εθνική ταπείνωση».

Η κ. Τσαπανίδου αναφέρει πως πιστεύει ότι «όποιος διαβάσει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συμφωνήσει ότι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα. Δεν πάει άλλο!».

Γ. Οικονόμου: Απεγνωσμένος και ασυγκράτητος ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τον πολακισμό

«Ένας απεγνωσμένος και ασυγκράτητος ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τον πολακισμό και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εικόνα της πατρίδας μας στο διεθνές προσκήνιο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναφορικά με την έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση της αλήθειας, επισημαίνοντας ότι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση «αδιαφορώντας αν πλήττει την πατρίδα», και παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία σύμφωνα με τα οποία-όπως είπε-σε ανάλογες εκθέσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονται «επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και παραβιάσεις του κράτους δικαίου σε διάφορους τομείς».

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οικονόμου σημείωσε:

«Προς ενημέρωση της κ. Τσαπανίδου και υπενθύμιση του λοιπού ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία από την έκθεση σχετικά με το 2018, επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, όπου το State Department επισημαίνει ήδη στην πρώτη σελίδα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται «καταγγελίες για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο, διαφθορά και βία που είχε ως στόχο μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, και πρόσφυγες γυναικόπαιδα», ενώ στην έκθεση καταγράφονται επίσης επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και παραβιάσεις του κράτους δικαίου σε διάφορους τομείς. Στην ενότητα που αφορά βασανισμούς και απάνθρωπη συμπεριφορά, η έκθεση για το 2018 σημειώνει πως «έχουν γίνει αναφορές για κακομεταχείριση μεταναστών, αιτούντων άσυλο, διαδηλωτών και Ρομά, περιλαμβανομένων παιδιών, σε αστυνομικά κέντρα και δομές κράτησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να «σταματήσει η σπέκουλα» και προσέθεσε:

«Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Προβλήματα που παρουσιάζονται σε διάφορους τομείς αντιμετωπίζονται υπό αυτό το πρίσμα, όπως καταγράφεται και στις ενδελεχείς και καλά τεκμηριωμένες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων οργανισμών που σημειώνουν την πρόοδο που συντελείται. H ίδια η έκθεση του state Department άλλωστε αναφέρει ότι: «η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την τιμωρία αξιωματούχων που διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή εμπλέκονταν σε υποθέσεις διαφθοράς, είτε στις δυνάμεις ασφαλείας, είτε αλλού στη δημόσια διοίκηση και την κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τις μεθόδους του πολακισμού κατά γράμμα, συνεχίζει μαινόμενος να ψάχνει τρόπους για να πλήξει την Κυβέρνηση, χωρίς να συγκινείται από το γεγονός ότι έτσι πλήττει την ίδια την πατρίδα μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Κύπρος: Ημέρα Μνήμης Κρατητηρίων στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοκκινοτριμιθιά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Ο Παναθηναϊκός φρέναρε τον ΠΑΟΚ

4 ώρες πριν
Οι νικητές του Φεστιβάλ με τα βραβεία τους (φωτ.: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους «Η Βασίλισσα του βαμβακιού» της Σουζάνα Μιργκάνι

5 ώρες πριν
Ζωγραφιά της ελληνικής σημαίας από μικρή ομογενή της Αυστραλίας (φωτ.: facebook/Modern Greek Teachers' Association of Victoria)

Αυστραλία: Ισχυρή η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας σε σχέση με ΗΠΑ και Καναδά – Εξαίρεση στο φαινόμενο εξασθένησης των γλωσσών των μειονοτήτων

5 ώρες πριν
Στη φωτογραφία διακρίνονται τα τρακτέρ των Ελληνοκυπρίων και τα οχήματα των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων (φωτ.: wnn.cy)

Κύπρος: Κατοχικές δυνάμεις εμπόδισαν Κύπριους αγρότες να καλλιεργήσουν στην ουδέτερη ζώνη – Δύο περιστατικά σε τέσσερις ημέρες

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Έδωσε τη λύση ο Πινέδα στην ΑΕΚ – Ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign