pontosnews.gr
Σάββατο, 25/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκληραίνει η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Πολάκη – «Προφανώς έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης»

Οι εξελίξεις που πυροδότησε η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων, στην οποία στοχοποιεί δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζίτες, θα συζητηθούν μεθαύριο, Τρίτη, στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος

26/02/2023 - 7:07μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλιότερη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Παύλος Πολάκης σε παλιότερη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται να άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη στο Facebook, με την οποία στοχοποιεί προσωπικά 13 δικαστές, 15 δημοσιογράφους, τέσσερις τραπεζίτες και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», υποστηρίζει στην ανάρτησή του για την επόμενη φορά που θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, απαιτεί την απόλυση του Γιώργου Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ και την κατάργησή της, στοχοποιεί Μέσα Ενημέρωσης, δεσμεύεται για επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου Παππά όταν (και αν) ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση και μιλάει για λίστες Πέτσα με το σύνθημα «τα λεφτά πίσω».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, πολιτικών παρατάξεων, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ παρενέβη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το περιεχόμενο της ανάρτησής του.

Κρίσιμη συνεδρίαση μεθαύριο

Στην ανακοίνωση που έσπευσε να εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι το κόμμα «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας», σημειώνουν από την πλευρά τους πηγές της Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Την ίδια στιγμή όμως, ο Παύλος Πολάκης απάντησε μέσω Twitter ότι «Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκεί θα μιλήσουμε και θα δούμε ποιος έχει δίκιο!», παραπέμποντας στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται μεθαύριο, Τρίτη.

Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή .
Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο ….
Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.
Εκει θα μιλήσουμε
και θα δούμε ποιος έχει δίκιο ! pic.twitter.com/yu4cxtzSkp

— Παυλος Πολακης (@pavpol2222) February 26, 2023

Τη διαγραφή του ζητά η ΝΔ

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης, αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να τεθεί εκτός κόμματος

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας ότι «σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος».

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας».

Παρέμβαση Εισαγγελίας για αναρτήσεις στο διαδίκτυο

Τέλος, αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο Αντ. Ελευθεριάνος έδωσε ήδη εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την οποία της ζητείται να εξακριβώσει αν και από ποιους προκύπτει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων, με βασικά αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και αυτό της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη.

Η Εισαγγελία άμεσα, σε ό,τι αφορά τον κ. Πολάκη, θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή η οποία θα κρίνει αν τίθεται ή όχι θέμα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε την πόρτα – «Αδιέξοδο και περιχαράκωση»

22/07/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο το φθινόπωρο τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Οι ημερομηνίες των δικών

22/07/2026 - 1:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις χηρείας: Καταργούνται οι περικοπές μετά την τριετία με νέα νομοθετική ρύθμιση

21/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Τι απαντάει η Ελλάδα στις αιτιάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα μειονοτικά σχολεία

20/07/2026 - 10:11μμ
Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Σάββατο 18 Ιουλίου 2026.  (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Παππάς – Ανακοινώθηκε η νέα Πολιτική Γραμματεία

18/07/2026 - 10:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μιχάλης Κακογιάννης στο Ηρώδειο μετά το τέλος του «Κοριολανού», που σκηνοθέτησε για το Ελληνικό Φεστιβάλ 2006 (φωτ.: EUROKINISSI)

Το μεγαλείο της ζωής και του έργου του Μιχάλη Κακογιάννη

18 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Είχε στόχο το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου

44 λεπτά πριν
Ο ορίζοντας του Χάρισμπεργκ, πρωτεύουσας της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας, όπως φαίνεται από τον ποταμό Σασκουεχάνα, με τον χαρακτηριστικό θόλο του Καπιτωλίου να δεσπόζει στο κέντρο της εικόνας (πηγή: Wikipedia)

Πενσιλβάνια: Από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων στη θεσμοθέτηση της 19ης Μαΐου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

World Cup πόλο: Στον τελικό η Εθνική ομάδα – Αύριο για το χρυσό κόντρα στην Ουγγαρία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

2 ώρες πριν
Απόκοσμη εικόνα από τη φωτιά στη Γαλλία (φωτ.: EPA / SDIS33 / Damien Rembert)

Γαλλία-Ισπανία: Εκτός ελέγχου μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign