pontosnews.gr
Πέμπτη, 17/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εγκαινιάζεται σήμερα ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB – Πώς αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη και το ρόλο της Ελλάδας

Στη Σόφια για την τελετή ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και την πρόεδρο της Κομισιόν

1/10/2022 - 9:29πμ
(Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τον ρόλο της Ελλάδας, ως ενεργειακής γέφυρας του Νότου με τον Βορρά, με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, την αναβάθμιση της χώρας μας στον ενεργειακό και γεωπολιτικό χάρτη και τον ρόλο της στην ενεργειακή ασφάλεια και τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής, σε μια κρίσιμη συγκυρία, σηματοδοτεί η σημερινή τελετή έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) στη Σόφια, στην οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, το «παρών» στην τελετή θα δώσουν και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι ηγέτες των υπόλοιπων εμπλεκομένων χωρών. Οι πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Σερβίας, των Σκοπίων, του Αζερμπαϊτζάν, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, καθώς και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αγωγός IGB, μαζί με τις υπόλοιπες ενεργειακές υποδομές που δρομολογούνται και τους διασυνδετήριους άξονες με τα Σκόπια και την Ιταλία, καθιστούν την Ελλάδα κρίσιμο κρίκο και κόμβο εισόδου ενέργειας στην Ευρώπη συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, όπως έχει επισημανθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Επαφές Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, πριν και μετά την τελετή, με τους προέδρους της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Νικολάε Τσιούκα και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Iλχάμ Αλίεφ. Στις διμερείς αυτές συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Ειδικότερα, με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας, καθώς το Αζερμπαϊτζάν είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει την επιτακτική ανάγκη για αποφασιστική ευρωπαϊκή δράση και την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο. Στην πρόταση αυτή θα επιμείνει και κατά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στην Πράγα την επόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Επίσης, θα ενημερώσει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικής ρητορικής και θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του διαλόγου, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο National Palace of Culture (NDK). Η υποδοχή των προσκεκλημένων είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 και η έναρξη της τελετής για τις 11.00.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Ορλεάνη, στις 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Ορλεάνη: Ελληνικό προξενείο ξανά έπειτα από 21 χρόνια – Η ιστορία που φτάνει στον Λίνκολν

16/09/2026 - 9:33μμ
Η ελληνική και η τουρκική έξω από το υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα προς Τουρκία: «Απειλή» η άμυνα των νησιών ενώ ισχύει το casus belli

16/09/2026 - 9:09μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Ολομέλεια, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «μάχη των 180» έγινε πρόβα κάλπης

16/09/2026 - 4:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Ώρα μηδέν στη Βουλή για τις απαιτούμενες πλειοψηφίες

16/09/2026 - 9:47πμ
Εικόνα από την πολιτική κηδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Χαλβατζής: Ρίγη συγκίνησης και κόκκινες σημαίες στο τελευταίο «αντίο»

15/09/2026 - 11:28μμ
Ο Γιάννος Κρανιδιώτης (δ) με τον γιο του Νικόλα που επίσης έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: 27 χρόνια από το θάνατο του οραματιστή πολιτικού και διαπρεπούς διπλωμάτη Γιάννου Κρανιδιώτη

14/09/2026 - 7:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14/09/2026 - 3:55μμ
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας καταθέτει στεφάνι για τα θύματα σε Βιάννο και Ιεράπετρα, 83 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα και την καταστροφή των χωριών. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKNISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Απαράγραπτες οι ελληνικές απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις

13/09/2026 - 3:14μμ
Από τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: «Δεν έχω ταλέντο υποκριτικής» – Παροχές, συνεργασίες και Τουρκία

13/09/2026 - 2:03μμ
Ομιλία Μητσοτάκη από το Καστελόριζο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Μήνυμα στην Άγκυρα για απειλές και αναθεωρητισμό

13/09/2026 - 12:34μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες – Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση

4 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κρήτη: Στην ανακρίτρια η 18χρονη για την κακοποίηση του νεογέννητου – Μάχη για τη ζωή του δίνει το βρέφος

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καύσιμα: Νέα άνοδος στις τιμές – Στα 2,17 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

55 λεπτά πριν
Η αυτοκρατορική Τραπεζούντα, η Ειρήνη της Τραπεζούντας (μητέρα του Αλεξίου Γ'), και νόμισμα του Βασιλείου Μεγάλου Κομνηνού, σε σύνθεση αρχειακών τεκμηρίων (εικ.: pontosnews.gr)

Οι δύο Ειρήνες της Τραπεζούντας: Ο γάμος που έγινε πόλεμος για το θρόνο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: AP Photo/Jacquelyn Martin)

Τραμπ: Απειλεί με δασμούς ή διακοπή εμπορίου με την ΕΕ λόγω του σχεδίου για τον Καναδά – «Το βρίσκω γελοίο»

2 ώρες πριν
Ταξιδιώτισσα στο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI)

Χαμένη βαλίτσα: Σήμερα η ευρωπαϊκή απόφαση για τη διεκδίκηση αποζημίωσης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV