pontosnews.gr
Δευτέρα, 12/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εγκαινιάζεται σήμερα ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGB – Πώς αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη και το ρόλο της Ελλάδας

Στη Σόφια για την τελετή ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και την πρόεδρο της Κομισιόν

1/10/2022 - 9:29πμ
(Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τον ρόλο της Ελλάδας, ως ενεργειακής γέφυρας του Νότου με τον Βορρά, με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, την αναβάθμιση της χώρας μας στον ενεργειακό και γεωπολιτικό χάρτη και τον ρόλο της στην ενεργειακή ασφάλεια και τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής, σε μια κρίσιμη συγκυρία, σηματοδοτεί η σημερινή τελετή έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) στη Σόφια, στην οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, το «παρών» στην τελετή θα δώσουν και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι ηγέτες των υπόλοιπων εμπλεκομένων χωρών. Οι πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Σερβίας, των Σκοπίων, του Αζερμπαϊτζάν, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, καθώς και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αγωγός IGB, μαζί με τις υπόλοιπες ενεργειακές υποδομές που δρομολογούνται και τους διασυνδετήριους άξονες με τα Σκόπια και την Ιταλία, καθιστούν την Ελλάδα κρίσιμο κρίκο και κόμβο εισόδου ενέργειας στην Ευρώπη συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, όπως έχει επισημανθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Επαφές Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, πριν και μετά την τελετή, με τους προέδρους της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Νικολάε Τσιούκα και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Iλχάμ Αλίεφ. Στις διμερείς αυτές συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Ειδικότερα, με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας, καθώς το Αζερμπαϊτζάν είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει την επιτακτική ανάγκη για αποφασιστική ευρωπαϊκή δράση και την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο. Στην πρόταση αυτή θα επιμείνει και κατά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στην Πράγα την επόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Επίσης, θα ενημερώσει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικής ρητορικής και θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του διαλόγου, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο National Palace of Culture (NDK). Η υποδοχή των προσκεκλημένων είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 και η έναρξη της τελετής για τις 11.00.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: facebook/Tasos Chatzivasileiou - Τάσος Χατζηβασιλείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: «Μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο των 10 δισ. ευρώ για τον όγκο του εμπορίου»

10/05/2025 - 9:08πμ
Εικόνα από την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του τμήματος Ηράκλειο-Χανιά του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, βουλευτών και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρήτη: Γεγονός η υπογραφή της σύμβασης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο

9/05/2025 - 1:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ

8/05/2025 - 2:23μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέγαρο Μαξίμου: Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

8/05/2025 - 11:57πμ
Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακήρυξη για τη στρατηγική εταιρική σχέση Αθήνας-Καΐρου υπέγραψαν Μητσοτάκης-Αλ Σίσι

7/05/2025 - 3:39μμ
Αριστερά, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο κέντρο ο διερμηνέας και δεξιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι – «Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στον φίλο ελληνικό λαό»

7/05/2025 - 12:01μμ
Συνάντηση του Νετανιάχου-Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ (φωτ.: x.com/IsraeliPM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νετανιάχου: Μέσα στο 2025 η υπογραφή για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ισραήλ, σύντομα Τριμερής με Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη

4/05/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Μολυβιάτης: Πλήρης ημερών πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

4/05/2025 - 2:05μμ
Από αριστερά, ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεπίσημο δείπνο Γεραπετρίτη-Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη

3/05/2025 - 12:00πμ
Συνάντηση Βαρθολομαίου-Γεραπετρίτη στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: facebook.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βαρθολομαίου-Γεραπετρίτη στην Κωνσταντινούπολη – Ελπίζει σε επαναλειτουργία της Χάλκης ο Έλληνας ΥΠΕΞ

30/04/2025 - 9:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα)

Η αξία της ελληνικής γλώσσας ως φορέα πολιτισμού σε φόρουμ στην Κίνα

52 λεπτά πριν
Υποστηρικτές του DEM κρατούν φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν (φωτ.: EPA/ METIN YOKSU)

Διαλύεται το PKK και τερματίζει την ένοπλη δράση του

2 ώρες πριν
(Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Γερμανός Καραβαγγέλης: Η επιστροφή του Δεσπότη στον Πόντο μετά την εξορία του

3 ώρες πριν
Η φωτογραφία που βρέθηκε στο συρτάρι του Παντελή Σαλιάρη. Αντίγραφό της υπάρχει και στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι Βουρλιώτες παρουσιάζουν το βιβλίο «1922 Καταστροφή – Μια φωτογραφία διηγείται την ιστορία της»

3 ώρες πριν
Ο Έντι Ράμα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος (φωτ.: EPA / STRINGER)

Αλβανία-Εκλογές: Άνετο προβάδισμα Ράμα έδειξαν τα exit poll – Την Τρίτη τα επίσημα αποτελέσματα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Συννεφιά και τοπικές βροχές στο μενού του καιρού σήμερα – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign