pontosnews.gr
Κυριακή, 29/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος δεν είναι φοιτητής και άλλα δύο άτομα 24 και 21 ετών αντίστοιχα

17/09/2022 - 5:08μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, εντός κι εκτός του πανεπιστημιακού κάμπους της πόλης. Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και οι δύο συλληφθέντες (24 και 21 ετών) για την ένταση χθες το απόγευμα στο ΑΠΘ, κατά τη διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε βάρος του 27χρονου, ο οποίος δεν φέρει φοιτητική ιδιότητα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση). Όσον αφορά στους άλλους δύο, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για φοιτητές, ενώ διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

Στο μεταξύ, ενόψει της μεταγωγής των τριών συλληφθέντων στον εισαγγελέα, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ενώ ήταν σε εξέλιξη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές, είχε χιλιάδες θεατές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ. (γρασίδια Φιλοσοφικής Σχολής), αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας».

Με την εκδοχή της αστυνομίας διαφωνούν οι φοιτητές αλλά και θεατές της συναυλίας που με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι η χρήση των χημικών ήταν αναίτια και ότι εξαιτίας της κινδύνευσαν πολλά άτομα ανάμεσα τους και παιδιά καθώς δημιουργήθηκε πανικός και δεν υπήρχε η δυνατότητα να απομακρυνθούν με ασφάλεια λόγω του μεγάλου αριθμού των παρευρισκομένων.

Να σημειωθεί τέλος ότι τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω από το ΑΠΘ και πιο συγκριμένα στην Καμάρα η οποία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Χαρακτηριστικό της έντασης των επεισοδίων είναι ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε την «Αύρα»,  το ειδικό όχημα ρίψης νερού για να απωθήσει τους νεαρούς οι οποίοι διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το τελωνείο των Κήπων (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τελωνειακή συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας με στόχο διμερές εμπόριο ύψους 10 δισ. δολαρίων

29/03/2026 - 12:33μμ
Όπλο το οποίο κατασχέθηκε στη διάρκεια των ερευνών για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Προφυλακίστηκαν δύο λογιστές, ένας διαφημιστής κι ένας πρώην παίκτης ριάλιτι

29/03/2026 - 11:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία συνεχίζεται με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες

29/03/2026 - 8:01πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 82χρονος στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης – Στο μικροσκόπιο των Αρχών πιθανή σύνδεση με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

28/03/2026 - 11:35μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό με νεκρούς και τραυματίες

28/03/2026 - 11:07μμ
(Φωτ.: Αρχείου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό τη Μαρινέλλα

28/03/2026 - 9:43μμ
Ο Ερνστ Τσίλλερ σε νεαρή και ώριμη ηλικία (φωτ.: wikipedia/Νομισματικό Μουσείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ερνστ Τσίλλερ: Ο αρχιτέκτονας που μετέτρεψε την Αθήνα από χωριό σε ευρωπαϊκό υπόδειγμα πόλης – Πέθανε πάμπτωχος και η πολιτεία αρνήθηκε να τον κηδεύσει δημοσία δαπάνη

28/03/2026 - 6:45μμ
Εικόνα από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία Οδός: Διπλό τροχαίο με δύο νεκρούς – Θύματα ένας επιβαίνων και ο εργαζόμενος που έσπευσε για βοήθεια

28/03/2026 - 6:08μμ
Σκάφη του Λιμενικού στο σημείο όπου ανασύρθηκε η σορός του άτυχου δύτη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Ανασύρθηκε η σορός του άτυχου δύτη

28/03/2026 - 3:07μμ
(Φωτ. αρχείου: (freepik)
ΕΛΛΑΔΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Αύξηση στις κλήσεις για παιδιά που κάνουν χρήση ναρκωτικών

28/03/2026 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ιταλός καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, στο Λατινικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων (φωτ. αρχείου: EPA/ ATEF SAFADI)

Πρωτοφανές «μπλόκο» στον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων– Του απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πανάγιο Τάφο

4 λεπτά πριν

Οι «Ακρίτες» Ασπροπύργου προειδοποιούν για το γλέντι που ετοιμάζουν: «Όποιος λείψει… θα το μετανιώσει!»

31 λεπτά πριν
Ένα από τα περάσματα στα ιρανοιρανικά σύνορα, στην πόλη Μπανέχ του δυτικού Ιράν, όπου ζουν πολλοί  Κούρδοι (φωτ. αρχείου: 
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Ο πόλεμος στο Ιράν και το Κουρδικό

60 λεπτά πριν
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' (κέντρο) τελεί την Αγία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην Πόλη του Βατικανού (φωτ.: EPA/ANGELO CARCONI)

Πάπας Λέων: «Ο Θεός δεν ακούει όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα»

2 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και ο Νίκος Καπετανίδης, σε επιχρωματισμένες φωτογραφίες τους, από την αφίσα της εκδήλωσης

Νίκος Καπετανίδης – Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Συναυλία αφιερωμένη στους εθνομάρτυρες του Πόντου και της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Ανασκαφές στο βραχώδες καταφύγιο Tourtoirac στη Γαλλία, όπου βρέθηκαν τρία λείψανα Νεάντερταλ που αναλύθηκαν στη μελέτη (φωτ.: Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν/ Credit: Luc Doyon)

Χαρούλα Φωτιάδου: Ελληνίδα ερευνήτρια ρίχνει φως σε ένα από τα μεγαλύτερα προϊστορικά αινίγματα, την εξαφάνιση των Νεάντερταλ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign