pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος δεν είναι φοιτητής και άλλα δύο άτομα 24 και 21 ετών αντίστοιχα

17/09/2022 - 5:08μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, εντός κι εκτός του πανεπιστημιακού κάμπους της πόλης. Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και οι δύο συλληφθέντες (24 και 21 ετών) για την ένταση χθες το απόγευμα στο ΑΠΘ, κατά τη διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε βάρος του 27χρονου, ο οποίος δεν φέρει φοιτητική ιδιότητα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση). Όσον αφορά στους άλλους δύο, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για φοιτητές, ενώ διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

Στο μεταξύ, ενόψει της μεταγωγής των τριών συλληφθέντων στον εισαγγελέα, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ενώ ήταν σε εξέλιξη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές, είχε χιλιάδες θεατές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ. (γρασίδια Φιλοσοφικής Σχολής), αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας».

Με την εκδοχή της αστυνομίας διαφωνούν οι φοιτητές αλλά και θεατές της συναυλίας που με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι η χρήση των χημικών ήταν αναίτια και ότι εξαιτίας της κινδύνευσαν πολλά άτομα ανάμεσα τους και παιδιά καθώς δημιουργήθηκε πανικός και δεν υπήρχε η δυνατότητα να απομακρυνθούν με ασφάλεια λόγω του μεγάλου αριθμού των παρευρισκομένων.

Να σημειωθεί τέλος ότι τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω από το ΑΠΘ και πιο συγκριμένα στην Καμάρα η οποία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Χαρακτηριστικό της έντασης των επεισοδίων είναι ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε την «Αύρα»,  το ειδικό όχημα ρίψης νερού για να απωθήσει τους νεαρούς οι οποίοι διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

11/12/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: υπουργείο Προστασίας του πολίτη- γραφείο ενημέρωσης και επικοινωνίας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι εκτελεστές συμβολαίων θανάτου – Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα με βαρύ οπλισμό

10/12/2025 - 8:28μμ
Το pontosnews.gr στο μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο των Ευζώνων (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Από Ευζώνους μέχρι Κρήτη, οι αγρότες στο δρόμο για τα δίκαια αιτήματά τους

10/12/2025 - 4:41μμ
Αστυνομικός στην είσοδο του κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ.: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στο διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Δύο συλλήψεις, αναζητείται ακόμα ένα άτομο

10/12/2025 - 4:14μμ
MAT μπλοκάρουν την πρόσβαση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση με αγρότες στην Πάτρα: Δακρυγόνα, φραγμοί των ΜΑΤ και ασθενοφόρα στο… περίμενε

10/12/2025 - 3:44μμ
Όπλα, γεμιστήρας και ένα κράνος στο κλεμμένο ΙΧ που εντοπίστηκε σε μάντρα στα Καλύβια (φωτ.: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλύβια: Το κλεμμένο ΙΧ-οπλοστάσιο αποκάλυψε σχέδιο εκτέλεσης

10/12/2025 - 2:26μμ
Κινητοποίηση Θεσσαλών αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων της Μαγνησίας στο λιμάνι του Βόλου, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025. (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)
ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αποχώρησαν τα τρακτέρ από το λιμάνι – Τι αφήνει πίσω του το μεγάλο μπλόκο

10/12/2025 - 1:37μμ
Τρακτέρ και φορτηγά αγροτών και κτηνοτρόφων στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Οικονόμου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Λουκέτο και κλούβες της ΕΛΑΣ στο λιμάνι του Βόλου – Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία

10/12/2025 - 10:56πμ
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας κατευθύνονται προς τον Βόλο για τον αποκλεισμό του λιμανιού (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Αποκλεισμός του λιμανιού του Βόλου από στεριά και θάλασσα – Κινητοποιήσεις στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

10/12/2025 - 8:35πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/photos)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος καιρός με λίγες ασθενείς βροχές

10/12/2025 - 8:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook Σύλλογος Ποντίων Κολονίας/Simeon Photography)

Ποντιακό αντάμωμα-σταθμός: «Αργοναύτες» και «Κομνηνοί» έγιναν μια μεγάλη οικογένεια

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αίθριος ο καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Άλωσε τη Σαραγόσα το Περιστέρι!

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, σκόρπισε την Πριεβίζντα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Βασίλης Τσενκελίδης)

Η Παναγία Σουμελά κατέφθασε στην Αθήνα – Μια ιστορική στιγμή πίστης και μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Σπουδαία νίκη του Άρη επί της Βενέτσια

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign