pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ασπασία Μάνου: Η αδικημένη και ξεχασμένη βασίλισσα με ρίζες από το Φανάρι

Το παρασκήνιο, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και... η Μαίρη Χρονοπούλου

7/08/2022 - 12:28μμ
(Φωτ.: AP Images)

(Φωτ.: AP Images)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Όσο και αν βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, οι ιστορίες αγάπης μεταξύ γαλαζοαίματων και κοινών θνητών πάντα συγκινούν. Και μπορεί σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι να παντρεύεται μια ηθοποιό –και όχι πρώτης γραμμής– όπως η Μέγκαν Μαρκλ και σχεδόν να μην ανοίγει ρουθούνι, όσο όμως πάμε πίσω στον 20ό αιώνα, τέτοιες σχέσεις όχι μόνο ήταν στα όρια του παράνομου, αλλά υπήρχαν και παρασκηνιακά προβλήματα. Όπως συνέβη με την Ασπασία Μάνου και τον βασιλιά Αλέξανδρο Α΄ των Ελλήνων.

Το βαρύ όνομα και ο κεραυνοβόλος έρωτας

Όχι ότι ήταν καμιά τυχαία η Μάνου – το αντίθετο. Κόρη αριστοκρατικής οικογένειας με ρίζες από το Φανάρι, η Ασπασία γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1896 και ήταν κόρη του αξιωματικού του Ιππικού Πέτρου Μάνου και της Ελένης Αργυροπούλου, εγγονής του πανεπιστημιακού και μετέπειτα υπουργού Περικλή Αργυρόπουλου. Η οικογένεια ανήκε στους αριστοκρατικούς κύκλους της εποχής, ενώ το γενεαλογικό τους δέντρο έφτανε μέχρι τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

(Φωτ.: Facebook / Βασιλικός οίκος της Ελλάδος)

Η Ασπασία Μάνου είχε μια αδελφή, τη Ρωξάνη, ενώ πολλά χρόνια μετά το διαζύγιο, ο πατέρας της παντρεύτηκε την καλλονή της εποχής Σοφία Τομπάζη, εγγονή του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Γεωργίου Τομπάζη. Απέκτησαν την κατά είκοσι χρόνια νεότερη ετεροθαλή αδελφή της Ασπασίας, την κορυφαία χορογράφο Ραλλού Μάνου.

Το 1915, στα 19 της, η Ασπασία Μάνου επιστρέφει στην Ελλάδα. Το νεαρό κορίτσι που είχε φύγει για σπουδές στο εξωτερικό, έχει μεταμορφωθεί σε μια πανέμορφη δεσποινίδα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν καλλιεργημένη και σοβαρή, άρα μια πολλά υποσχόμενη νύφη. Φυσικά η ίδια κυκλοφορούσε στους –αριστοκρατικούς– κύκλους της εποχής, ενώ μια από τις καλύτερες φίλες της ήταν η πριγκίπισσα Ελένη, αδελφή του Αλέξανδρου. Με τον τελευταίο γνωρίστηκαν σε δείπνο στο σπίτι του σταβλάρχη Υψηλάντη, και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.

Αλέξανδρος Α΄ (φωτ.: Facebook / Βασιλικός οίκος της Ελλάδος)

Εκείνος έφτανε να μιλάει ακόμα και για γάμο, αγνοώντας ότι θα γινόταν βασιλιάς. Αντίθετα η Μάνου συγκρατούσε τα συναισθήματά της, φτάνοντας σε σημείο να τον αποφεύγει συστηματικά και προσπαθούσε να μην μένει ποτέ μόνη μαζί του.

Τα εμπόδια μιας σχέσης

Το κυνηγητό του πρίγκιπα συνεχίστηκε στις Σπέτσες, όπου η Ασπασία παραθέριζε. Κι εκεί κατάφερε να μείνουν μόνοι. Όμως, σύμφωνα με τη βιογραφία του ζευγαριού, όταν εκείνος προσπάθησε να την φιλήσει, εκείνη του έδειξε την πόρτα λέγοντάς του: «Πηγαίνετε, Υψηλότατε!». Τότε ανέλαβε να βοηθήσει η αδελφή του πρίγκιπα, η Ελένη, που ήταν και η μόνη από την οικογένεια που έβλεπε με καλό μάτι αυτή την ιστορία.

(Φωτ.: Facebook / Βασιλικός οίκος της Ελλάδος)

Η Ελένη άρχισε να καλεί την Ασπασία σε περιπάτους στους οποίους διακριτικά παρευρισκόταν και ο Αλέξανδρος. Τον Σεπτέμβριο του 1916 εκείνος της εξομολογήθηκε τα συναισθήματά του.

Είναι όμως η στιγμή που η ιστορία αλλάζει. Έτσι ο Αλέξανδρος, με απόφαση του πατέρα του, γίνεται βασιλιάς. Αυτό μεταφράζεται σε ακόμα ένα τεράστιο εμπόδιο για το ζευγάρι. Μπορεί η Μάνου να είναι από αριστοκρατική οικογένεια, όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να παντρευτεί έναν βασιλιά, αφού δεν ήταν γαλαζοαίματη.

Το νεαρό ζευγάρι έχει πλέον πολλούς εχθρούς. Ακόμα και τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, που μάλιστα προξένευε στον Αλέξανδρο την πριγκίπισσα της Αγγλίας. Η εναντίωση του Κρητικού πολιτικού στον πιθανό γάμο Αλέξανδρου-Ασπασίας είχε να κάνει με τη φοβία του ότι μια τέτοια ενέργεια από τη μεριά του νεαρού βασιλιά θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το θρόνο, κάτι που θα έδινε την ευκαιρία στον εξόριστο Κωνσταντίνο να επιστρέψει με διεκδικήσεις.

Ο μυστικός γάμος και η τραγωδία

Ο Αλέξανδρος πιέζεται από παντού. Η Μάνου έχει πειστεί ότι χάνει τον άντρα που αγαπάει. Μόνο που τον Νοέμβριο του 1919, τέσσερα χρόνια μετά από μια σωρεία περιπετειών αλλά και ένα κρυφτό από την κοινωνία της εποχής, το ζευγάρι παντρεύεται – κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία της μητέρας και της αδερφή της νύφης και δύο φίλων του γαμπρού. Άλλωστε, στο σπίτι του τελευταίου έγινε η τελετή. Φυσικά οι αντιδράσεις από το ευρύτερο περιβάλλον συνεχίστηκαν και μετά το γάμο. Και όχι μόνο για το ζευγάρι, αλλά και για τον ίδιο τον Αλέξανδρο, αφού ανέβηκε σχεδόν παράνομα στο θρόνο καθώς ήταν δευτερότοκος.

(Φωτ.: Facebook / Βασιλικός οίκος της Ελλάδος)

Στις 25 Οκτωβρίου 1920 ο Αλέξανδρος αφήνει την τελευταία του πνοή στα 27 του χρόνια. Όλα ξεκίνησαν λίγες μέρες πριν, όταν έκανε περίπατο στο βασιλικό κτήμα. Ο σκύλος του ενεπλάκη σε καβγά με έναν πίθηκο, κατοικίδιο του Γερμανού γεωπόνου του βασιλικού κτήματος, Στουρμ. Ενώ ο Αλέξανδρος προσπαθούσε να διαχωρίσει τα δύο ζώα, ο πίθηκος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο πόδι και τον κορμό. Ο νεαρός βασιλιάς πέθανε ύστερα από λίγες μέρες από σηψαιμία. Το τραγικό, εκτός από το θάνατο του Αλέξανδρου, ήταν ότι η Μάνου περίμενε το πρώτο τους παιδί.

Η αναγνώριση και το φινάλε

Την 25η Μαρτίου 1921 ήρθε στον κόσμο η Αλεξάνδρα, ο καρπός του έρωτα του βασιλιά με τη Μάνου. Φυσικά το όνομα δόθηκε προς τιμήν του πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα παντρεύτηκε τον βασιλιά Πέτρο Β΄ της Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος βασίλευσε μετά τη δολοφονία του πατέρα του, το1934, βασιλιά Αλέξανδρου Α΄ της Γιουγκοσλαβίας, με αντιβασιλέα τον πρίγκιπα Παύλο. Όταν ο αντιβασιλέας το 1941 συνεννοήθηκε με τον Χίτλερ, προκάλεσε λαϊκή εξέγερση. Ο Πέτρος ανέλαβε τότε επίσημα ως βασιλιάς (είχε συμπληρώσει τα 18 έτη), αλλά μετά τη γερμανική εισβολή αναγκάστηκε να καταφύγει στην Αγγλία. Εκεί, το 1944, νυμφεύθηκε την κόρη της Ασπασίας Μάνου και του βασιλιά Αλέξανδρου Α΄ και απέκτησαν τον σημερινό διεκδικητή του σερβικού θρόνου, πρίγκιπα διάδοχο Αλέξανδρο Β΄ της Σερβίας.

Όσον αφορά την αναγνώριση του γάμου της Μάνου με τον Αλέξανδρο, η μητέρα του, βασίλισσα Σοφία, φρόντισε το 1922 να γίνει η αναγνώρισή του. Πάντως χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια για τη νομική τακτοποίηση, που τελικά έγινε στα τέλη του 1936.

Η Ασπασία με την επιβολή της δικτατορίας, το 1967, έφυγε μαζί με τη κόρη της και έζησε στην Ιταλία και την Αγγλία. Πέθανε στη Βενετία στις 7 Αυγούστου 1972, και τα οστά της, μαζί με αυτά της κόρης της Αλεξάνδρας, μεταφέρθηκαν και ενταφιάστηκαν στο βασιλικό κοιμητήριο στο Τατόι το 1993, από τον εγγονό της, Αλέξανδρο Β΄.

Το ειδύλλιο επί σκηνής

(Φωτ.: Facebook / Θέατρα που έκλεισαν)

Το καλοκαίρι του 1973 ανεβάστηκε στο Θέατρο Ρουαγιάλ το έργο του Γεωργίου Ρούσσου Βασιλικό ρομάντζο. Η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Κώστας Καρράς υποδύθηκαν την Ασπασία και τον Αλέξανδρο, ενώ τους γονείς του τελευταίου ο Θάνος Κωτσόπουλος και η Τιτίκα Νικηφοράκη.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που έπαιξαν στην παράσταση ήταν ο Νίκος Ρίζος, η Έλσα Ρίζου και η Καίτη Λαμπροπούλου. Ήταν μια πολυπρόσωπη παράσταση που είχε σκηνοθετήσει ο Μάνος Κατράκης.

Αν και τότε είχε πάει καλά εισπρακτικά, το έργο δεν παρουσιάστηκε ποτέ ξανά στο θέατρο. Κρίμα. Θα ήταν το πιο ρομαντικό κομμάτι από το εγχώριο «The Crown».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σταύρος Τσιώλης παραλαμβάνει το βραβείο του, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν του στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 20 Νοεμβρίου 2006 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σταύρος Τσιώλης: Ο ξεχωριστός δημιουργός και η ακόμα πιο ξεχωριστή πορεία του

6/10/2026 - 5:39μμ
Οι δύο εκδοχές της λιθογραφίας «Τα Βαλκάνια κατά του Τυράννου»: Aριστερά η αρχική του 1912 και δεξιά η ανατύπωση του 1913. Στη δεύτερη προστέθηκαν μούτζες στη βουλγαρική σημαία και στο πρόσωπο του Βούλγαρου στρατιώτη, καθώς και το σατιρικό κείμενο «Δέκα μούτζες», πάνω αριστερά (εικ.: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο / Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Βαλκανικοί Πόλεμοι: Από τη συμμαχία στις «δέκα μούτζες»

5/10/2026 - 5:23μμ
Το μνημείο για τη σφαγή των Φιλίππων, με τα ονόματα των θυμάτων (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

4 Οκτωβρίου 1941: Η σφαγή των Φιλίππων – Το προσφυγικό χωριό της Καβάλας που πνίγηκε στο αίμα

4/10/2026 - 9:16πμ
Ο Γιώργος Βακαλό στην εικαστική εκπομπή «Εικόνες», το 1979, με αφορμή έκθεσή του στο Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο «Ώρα» για τα 40 χρόνια παρουσίας του καλλιτέχνη στην Ελλάδα (πηγή: ert.gr/ert-arxeio/giorgos-vakalo-2-oktovriou-1991/)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Βακαλό: Ο Κωνσταντινουπολίτης που μας έμαθε το design

2/10/2026 - 6:40μμ
Ο Νίκος Καζής είναι ο Πάρης και η Αντιγόνη Βαλάκου η Ιουλιέτα στο ανέβασμα του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» το 1961, από το Εθνικό Θέατρο (πηγή: Ψηφιακό Αρχείο Εθνικού Θεάτρου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νίκος Καζής: Ο ξεχασμένος ζεν πρεμιέ

1/10/2026 - 4:18μμ
Κατηγορούμενοι στο εδώλιο της Δίκης της Νυρεμβέργης, το 1945–1946. Στην πρώτη σειρά, από αριστερά, ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ο Ρούντολφ Ες, ο Γιόαχιμ φον Ρίμπεντροπ και ο Βίλχελμ Κάιτελ (φωτ.: NARA / U.S. Army)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Δίκη της Νυρεμβέργης: 80 χρόνια από την ετυμηγορία που άλλαξε το διεθνές δίκαιο

1/10/2026 - 1:59μμ
Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ σε νεανική ηλικία, την 15η Φεβρουαρίου 1916 (φωτ.: Ernest Hemingway Photograph Collection, John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston. Public Domain/EH 7743P)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

29 Σεπτεμβρίου 1922: Ο Χέμινγουεϊ φτάνει στην Κωνσταντινούπολη – Από τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, «Στην προκυμαία της Σμύρνης»

29/09/2026 - 2:34μμ
(Εικ.: pikabu.ru)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ιωάννης Καποδίστριας: Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1831 στο Ναύπλιο

27/09/2026 - 1:26μμ
Ο Νικόλαος Πλαστήρας έφιππος, στη Μικρά Ασία, γύρω στο 1922 (πηγή: commons.wikimedia.
org/wiki/
File:PLASTIRAS-1922)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

«Τσακίστε το Συναγερμό»: Το μανιφέστο Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών στην αναπληρωματική εκλογή Έβρου του ’53

27/09/2026 - 11:06πμ
Δείπνο της εκστρατείας «Golden Rule» στο Willard Hotel της Ουάσινγκτον, 24 Οκτωβρίου 1924 (φωτ.: 	
Library of Congress / National Photo Company Collection)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, το 1924: Τα κύπελλα των ορφανών από τη Μικρασία σε δείπνο της Νέας Υόρκης

25/09/2026 - 2:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τμήμα της αφίσας της διοργάνωσης

2ος Μαραθώνιος Ποντιακού Στίχου «Η Φωνή που δεν σίγησε ποτέ»: Παράταση αιτήσεων έως τις 13 Δεκεμβρίου

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/ ORGANOSH.PONTION.NOMOY.KASTORIAS)

Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου, ιστορίας και λαογραφίας στην Καστοριά

26 λεπτά πριν
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την υποδοχή του Αμερικανού ομολόγου του Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Μάρκο Ρούμπιο: Με φόντο την Ακρόπολη το μήνυμα για τη Δύση και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/photos/animal-river-waterside-bird)

Καιρός: Γενικά αίθριος την Τετάρτη με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά

1 ώρα πριν
(Πηγή: YouTube/president.gov.ua)

Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζει μαζική επίθεση – Έκκληση στη Δύση για ενίσχυση της αεράμυνας

8 ώρες πριν
Κινητοποιήσεις στην Αθήνα κατά της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο στην Ελλάδα (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Μάρκο Ρούμπιο: Μαζικές αντιαμερικανικές διαδηλώσεις για την επίσκεψή του στην Αθήνα

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV