pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας ήταν 78 ετών

25/06/2022 - 12:51μμ
Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας σε εκδήλωση με τίτλο «Με τη σκέψη στον Μένη Κουμανταρέα» τον Ιανουάριο του 2015 (Φωτ.: Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός)

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας σε εκδήλωση με τίτλο «Με τη σκέψη στον Μένη Κουμανταρέα» τον Ιανουάριο του 2015 (Φωτ.: Eurokinissi/Αλέξανδρος Ζωντανός)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζούμας.

Σύμφωνα με τη wikipedia γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927, Ακροπόλ, Οι απέναντι, Ρεμπέτικο, «Happy day» και Ο δράκουλας των Εξαρχείων. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…» και Κ. Π. Καβάφης αυτοβιογραφούμενος.

Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: «Οι απαράδεκτοι», «Οι τρεις χάριτες», «Οι μεν και οι δεν» και «Δύο ξένοι».

Τα τελευταία χρόνια, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ».

Εξέδωσε τρία αυτοβιογραφικά βιβλία με τους τίτλους Ως εκ θαύματος, Complete Unknown και Πανωλεθρίαμβος.

Το αντίο στον Κωνσταντίνο Τζούμα είπε μέσα από ανάρτησή του στο facebook ο στενός του φίλος Άγγελος Παπαδημητρίου. «Αντίο βρε Κωνσταντίνε» έγραψε προσθέτοντας μια φωτογραφία του ηθοποιού από το 2021.

Συλλυπητήρια της ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ

Λίνα Μενδώνη – υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Με μια ιδιαίτερη παρουσία, μια μοναδική φωνή, και μια ξεχωριστή καριέρα ως ηθοποιός, αλλά κυρίως ως προσωπικότητα, ραδιοφωνικός παραγωγός, σχολιαστής, ο Κωνσταντίνος Τζούμας έδινε την εντύπωση του σνομπ και του απόμακρου, ενώ την ίδια στιγμή ήταν οικείος και φιλικός προς όλους. Σε εκείνους που τον ξεχώρισαν στις ταινίες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, που έμαθαν αργότερα τη μαθητεία του ως χορευτή κοντά στον Άλβιν Έιλι, που τον απολάμβαναν καθημερινά στο ραδιόφωνο, όπου με το χιούμορ του και την αδιαμφισβήτητη αστική του ευγένεια, αλλά και τις κάποιες φορές αμφιλεγόμενες απόψεις του, κέντριζε ασταμάτητα το ενδιαφέρον των ακροατών του. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας έγραψε ο ίδιος τον μεγαλύτερο ρόλο της ζωής του, που ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Γι’ αυτό ήταν αγαπητός και γι’ αυτό θα μας λείψει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους του».

Νικόλας Γιατρομανωλάκης – υφυπουργός Πολιτισμού 

«Χαρισματικός αφηγητής, πολιτιστικός agent provocateur, ταλαντούχος και ευφυής, ο Κωνσταντίνος Τζούμας ήταν μία από της πιο χαρακτηριστικές μορφές της αστικής Αθήνας και μία από τις πιο επιδραστικές φωνές του ραδιοφώνου και όχι μόνο. Ενέπνεε πάθη με μία του ατάκα, αστικοί μύθοι πλέκονταν συχνά γύρω από το όνομά του, ενώ ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητος ή αδιάφορος ούτε στην οθόνη, ούτε στα ερτζιανά, ούτε στην πόλη. Συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και τους πολυάριθμους φίλους του».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ-Αρχείου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Ελεύθεροι έξι μηχανικοί για την υπόθεση με τα «γρηγορόσημα» στην Πολεοδομία

5/11/2026 - 6:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του 58χρονου καθηγητή που κατηγορείται για επίθεση σε 16χρονη

5/11/2026 - 5:13μμ
Ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Παιδική χαρά» μεταφέρεται στο γραφείο του 1ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης. Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

«Παιδική χαρά»: Προφυλακίστηκε ο ιδρυτής της ΜΚΟ, για υπεξαίρεση δωρεών – «Χρειαζόμουν λεφτά για να παίζω»

5/11/2026 - 3:50μμ
Έλληνες στρατιωτικοί στο Γκέρλιτς (φωτ.: Αρχείο Κωνσταντίνου Ανδρικόπουλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκέρλιτς: Οι Έλληνες στρατιώτες που έγιναν «φιλοξενούμενοι» της Γερμανίας – Kαι οι φωνές που σώθηκαν

5/11/2026 - 3:40μμ
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας
ΕΛΛΑΔΑ

Πολεοδομία Κατερίνης: «Φτάσαμε στο τάλιρο» – Οι διάλογοι για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων

5/11/2026 - 3:35μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στο pontosnews.gr από τις 11:30 έως τις 15:30

5/11/2026 - 11:30πμ
Μέλη του κυκλώματος που είχε στηθεί στην Πολεοδομία Κατερίνης οδηγούνται στις δικαστικές Αρχές (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολεοδομία Κατερίνης: Αρχίζουν οι απολογίες για το κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»

5/11/2026 - 9:58πμ
Στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη οδηγούνται οι συλληφθέντες για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική χαρά», Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Στον ανακριτή ο ιδρυτής για την υπόθεση των δωρεών

5/11/2026 - 8:51πμ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.  Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026    (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα: Συγκέντρωση στα Προπύλαια – Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

5/11/2026 - 8:29πμ
Καρβουνιάρης, ένας χειμερινός μεταναστευτικός επισκέπτης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια θα δούνε σήμερα τα βουνά – Τοπικές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

5/11/2026 - 8:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Europa League: Μπαλωθιές νίκης και στο Βουκουρέστι ο ΟΦΗ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης)

Μύκονος: Το αρχαίο νήμα της υφαντικής ξαναζωντανεύει μέσα από ένα νέο ντοκιμαντέρ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Conference League: Το 3Χ3 και με ΤΣΣΚΑ Σόφιας ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Καλιφόρνια: Ο κυβερνήτης της πολιτείας μετατρέπει 548 θανατικές ποινές σε ισόβια χωρίς αποφυλάκιση

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ισραήλ: Οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι εγκαταλείπουν τον Νετανιάχου – Κρίσιμος ο ρόλος των θρησκευτικών κομμάτων

4 ώρες πριν

Ποντιακός Σύλλογος Νέας Κερασούντας: Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV