pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βραβεία Πούλιτζερ 2022: Μεγάλοι νικητές «Washington Post», «New York Times», «Chicago Tribune», Reuters, «Miami Herald»

Οι δημοσιογράφοι στην Ουκρανία βραβεύτηκαν με τιμητική διάκριση για την κάλυψη της ρωσικής εισβολής

10/05/2022 - 7:06μμ
Η Σεσίλια Ρέγιες της εφημερίδας Chicago Tribune που μαζί με τη συνάδελφό της Μάντισον Χόπκινς κέρδισαν ένα από τα Πούλιτζερ της χρονιάς (φωτ.: EPA/JOSE M. OSORIO HANDOUT)

Η Σεσίλια Ρέγιες της εφημερίδας Chicago Tribune που μαζί με τη συνάδελφό της Μάντισον Χόπκινς κέρδισαν ένα από τα Πούλιτζερ της χρονιάς (φωτ.: EPA/JOSE M. OSORIO HANDOUT)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Ουκρανία δεν έλειψε ούτε από την τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων Πούλιτζερ, στις Ηνωμένες Πολιτείες! Η επιτροπή των βραβείων απένειμε τιμητική διάκριση στους δημοσιογράφους στην Ουκρανία για την κάλυψη της ρωσικής εισβολής.

Πέραν τούτου, μεγάλοι νικητές ήταν οι εφημερίδες Washington Post, New York Times, Chicago Tribune, Miami Herald και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Η εφημερίδα Washington Post κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Δημόσια Υπηρεσία», για την κάλυψη της επίθεσης που εξαπέλυσαν στο Καπιτώλιο υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το πρακτορείο Reuters απέσπασε το βραβείο Φωτογραφίας για την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 στην Ινδία. Η εφημερίδα Washington Post βραβεύεται για την «πειστική εξιστόρηση και ζωντανή παρουσίαση της επίθεσης στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021, που παρείχε στην κοινή γνώμη ολοκληρωμένη και ακλόνητη κατανόηση μιας από τις πιο σκοτεινές ημέρες του Έθνους», τόνισε η Μάρτζορι Μίλερ εκπροσωπώντας την επιτροπή των βραβείων.

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, όταν υποστηρικτές του Τραμπ διέκοψαν την καταμέτρηση των εκλογικών ψήφων που έφεραν τον Τζο Μπάιντεν στην εξουσία, χάρισαν επίσης Πούλιτζερ Φωτογραφίας για Έκτακτη Επικαιρότητα σε ομάδα φωτορεπόρτερ του Getty Images.

Πούλιτζερ Φωτογραφίας στην κατηγορία Feature Photography απονεμήθηκε σε ομάδα φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters –συμπεριλαμβανομένου του Δανού Σιντίκι, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Αφγανιστάν– για την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 στην Ινδία.

Η εφημερίδα Miami Herald βραβεύτηκε για την κάλυψη της έκτακτης επικαιρότητας αναφορικά με την κατάρρευση πολυώροφου κτιριακού συγκροτήματος με απολογισμό 98 νεκρούς.

Η Αζμάτ Χαν των New York Times κέρδισε μαζί με άλλους δημοσιογράφους το βραβείο για το διεθνές ρεπορτάζ σχετικά με την αποτυχία της Αμερικής στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (φωτ.: EPA/SARAHBETH MANEY HANDOUT)

Τρία βραβεία απέσπασαν οι New York Times: ένα για το ρεπορτάζ τους σχετικά με θανατηφόρους ελέγχους της αστυνομίας, το δεύτερο για την αποτυχία των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στη Μέση Ανατολή και το τρίτο για την Καθηγήτρια Αφροαμερικανικών Σπουδών και Δημιουργικής Γραφής, Σαλαμίσα Τίλετ.

Επιπλέον, η δημοσιογράφος των NY Times Άντρια Έλιοτ τιμήθηκε για το βιβλίο της Invisible Child: Poverty, Survival and Hope in an American City, που ξεκίνησε το 2013 να δημοσιεύεται αποσπασματικά στην εφημερίδα.

Τα βραβεία Πούλιτζερ, που απονέμονται από το 1917, θεσπίστηκαν βάσει της διαθήκης του Ουγγροαμερικανού εκδότη Τζόζεφ Πούλιτζερ που πέθανε το 1911 και άφησε σημαντικό κληροδότημα στη σχολή Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πισίνα αντικατοπτρισμού του Μνημείου Λίνκολν, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της νέας πολιτικής πραγματικότητας – Η επόμενη μέρα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών

4/11/2026 - 1:00μμ
Τηλεοπτική οθόνη στον σταθμό της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, προβάλλει ειδησεογραφικό ρεπορτάζ για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα προς την Ανατολική Θάλασσα, στις 4 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/JEON HEON-KYUN)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Νέα πυραυλική δοκιμή εν μέσω οξυμένης έντασης με τις ΗΠΑ

4/11/2026 - 10:38πμ
(Φωτ.: EPA / Richard Rodriguez)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Συντριπτική νίκη των Δημοκρατικών – Κερδίζουν την πλειοψηφία στη Γερουσία και παίρνουν τον συνολικό έλεγχο του Κογκρέσου

4/11/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Η έκκληση του Μπρους Σπρίνγκστιν

3/11/2026 - 10:14μμ
Γιγαντοαφίσα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Λικούντ, στην οποία απεικονίζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (αριστερά) μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μαχητικά αεροσκάφη, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Τέλος η ετήσια στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ έως το τέλος του 2026

3/11/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Έφυγε από την Αθήνα πριν από την αυγή – Παραμένει άδεια η πρεσβευτική κατοικία

3/11/2026 - 3:36μμ
Ένας «σκοτεινός» Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας στη γαλλική λουτρόπολη Εβιάν-λε-Μπαιν όπου φιλοξενήθηκε η σύνοδος των G7, στις 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ χωρίς Κογκρέσο: Τι θα σήμαινε μια διπλή ήττα – Και ποιος (δεν) μπορεί να πανηγυρίζει

3/11/2026 - 2:46μμ
(Φωτ.: EPA/LAURA BRETT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για το Κογκρέσο κρίνει την επόμενη διετία του Τραμπ – Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι και οι κρίσιμες αναμετρήσεις

3/11/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

2/11/2026 - 10:25μμ
Η νέα πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα μιλά σε δημοσιογράφους, στη Σόφια. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος η Ιλιάνα Γιότοβα

2/11/2026 - 6:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου ο 43χρονος αρχιδιαιτητής για τα «στημένα» παιχνίδια

19 λεπτά πριν
Plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) (φωτ.: cupraofficial.gr)

Plug-in υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έως και έξι φορές υψηλότερες οι πραγματικές εκπομπές ρύπων το 2024

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΧΚ)

Άγρια συμπλοκή φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Τρεις τραυματίες – Ο ένας από βόμβα μολότοφ

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πισίνα αντικατοπτρισμού του Μνημείου Λίνκολν, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της νέας πολιτικής πραγματικότητας – Η επόμενη μέρα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php/Τρισευγενη Δημοπουλου)

Τα παιδιά «κάλεσαν» τη βροχή στη Νίκαια: Η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας αναβίωσε το αρχαίο έθιμο της Περπερούνας

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/profile/ Θεατρικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Δήμου Παρανεστίου)

«Δυτικός Πόντος: Η Ιστορία, ο Πολιτισμός και οι Ρίζες μας» – Εκδήλωση μνήμης στον Νικηφόρο Δράμας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV