pontosnews.gr
Παρασκευή, 8/12/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σιρόν με πασκιτάν, ένα φαγητό… όνειρο της ποντιακής κουζίνας

Τι θα φάμε σήμερα; Σάββας Καρίπογλου προτείνει μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή

29/04/2022 - 2:22μμ
Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)

Σιρόν με πασκιτάν (φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα χειροποίητα ζυμαρικά της ποντιακής κουζίνας είναι τα σιρόν, τα οποία πλέον πωλούνται έτοιμα. Τυλιγμένα σε μικρά ρολάκια είναι δύσκολο να τα… μπερδέψει κανείς· τρώγονται όπως είναι και δεν χρειάζονται βράσιμο, μόνο λίγο νερό για να ξαναβρούν τη μαλακή τους υφή.

Στην παραδοσιακή τους εκδοχή «απαιτούν» σάλτσα με πασκιτάν, το αποβουτυρωμένο, στραγγισμένο και αλατισμένο γιαούρτι.

Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη λύση για φαγητό, χωρίς να χάνει σε νοστιμιά και γεύση.

500 γρ. σιρόν
1½ κούπα πασκιτάν
1½ κούπα νερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  1. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα σιρόν και ρίχνουμε καυτό νερό τόσο ώστε να καλύψει το ¼ της επιφάνειάς τους.
  2. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, το πασκιτάν, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το πασκιτάν πάνω στα σιρόν.
  4. Σε ένα τηγανάκι καίμε το βούτυρο με τη πάπρικα μέχρι να ελευθερώσει τα αρώματά του και το ρίχνουμε πάνω στα σιρόν.

Σάββας Καρίπογλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βαρβάρα έτσι και... αλλιώς – Τέσσερις συνταγές για να διαλέξετε
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα έτσι και… αλλιώς – Τέσσερις συνταγές για να διαλέξετε

2/12/2023 - 2:00μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σελινόριζα γιαχνί – Μια νηστίσιμη χειμωνιάτικη νοστιμιά

24/11/2023 - 2:13μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί σαρμάδες με μαυρολάχανα – Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό

17/11/2023 - 2:24μμ
(Φωτ.: Θεοδόσης Γεωργιάδης / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρναίικο Κιμαλίδικο – Ένα σπέσιαλ καθημερινό φαγητό

10/11/2023 - 2:12μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιλμπίρ: Ποντιακό, καππαδοκικό ή τουρκικό, αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε

3/11/2023 - 3:15μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόρυζο με αυγά – Ένα καταπληκτικό ποντιακό φαγητό παντός καιρού

27/10/2023 - 12:09μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θρακιώτικο τσιγάρ μπορέκ με καβουρμά, με αγάπη από το Κιλκίς

20/10/2023 - 4:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com / Peggychoucair)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοθοπωρί, καιρός για γεμιστές μαντζάνες στύπα από την Αργυρούπολη του Πόντου – Και λίγα ενδιαφέροντα λαογραφικά στοιχεία

13/10/2023 - 6:55μμ
(Φωτ.: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρετσέλι κολοκύθας με πετιμέζι

6/10/2023 - 2:16μμ
Φθινοπωρινό στρούντελ με κολοκύθα, πράσα, φέτα και μανιτάρια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φθινοπωρινό στρούντελ με… κολογκύθιν, πράσα, φέτα και μανιτάρια

29/09/2023 - 3:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: αρχείο pontosnews.gr)

Γιαννιτσά: Ακόμα ένα μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Παραδόθηκε στη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

6 ώρες πριν
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπαθούν να μην εισπνεύσουν τα χημικά (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός, διακοπή στο ντέρμπι

6 ώρες πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποχωρεί από το Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πώς αξιολογεί ο Ερντογάν την επίσκεψη στην Ελλάδα και τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

6 ώρες πριν
Το G, πρώτο γράμμα της λέξης «γενοκτονία» στα αγγλικά στον επετειακό λογότυπο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: MOTIONTEAM)

Αυστραλία: «Να διδάσκεται στα σχολεία η Γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων»

6 ώρες πριν
Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούν να μην εισπνεύσουν τα χημικά (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

League Cup «Νίκος Σαμαράς»: Επεισόδια και δακρυγόνα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign