pontosnews.gr
Κυριακή, 15/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύνοδος Κορυφής: Δεν θα επιβάλουμε νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ έαν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

25/03/2022 - 12:02πμ
O Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ (φωτ.: ΕΡΑ:: Oliver Hoslet)

O Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ (φωτ.: ΕΡΑ:: Oliver Hoslet)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι 27 στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρότι αυτό προέκυπτε από το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου. Οι κυρώσεις που έχει ήδη επιβάλει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν σημαντικό αντίκτυπο, και καλεί τις χώρες να διασφαλίσουν ότι όντως εφαρμόζονται.

Η επιβολή νέων κυρώσεων δεν ήταν βέβαιη. Αρκετοί ήταν οι ηγέτες χωρών της ΕΕ, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα είχαν εκφράσει δισταγμούς για την ανάγκη να επιβληθούν νέες στη Ρωσία. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ αποτελεσματικές» τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί, και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ότι δεν αναμένει νέες συγκεκριμένες κυρώσεις.

Στον αντίποδα, ο Τζο Μπάιντεν είναι υπέρ της επιβολής νέων, με τη μορφή του αποκλεισμού.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αναφορικά με την παραμονή της Ρωσίας στην G20, υποστήριξε ότι πρέπει να αποβληθεί. Αλλά αυτό εξαρτάται από την G20, συμπλήρωσε.

Χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία και απάντηση των ΗΠΑ

Εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά, βιολογικά ή πυρηνικά όπλα στην εισβολή της στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Όσο για τη φύση της απάντησης, θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης των όπλων, υπογράμμισε.

O Tζο Μπάιντεν προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής (φωτ.: ΕΡΑ/ Julien Warnand)

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι η Ρωσία θα προβεί στη χρήση χημικών όπλων μόνο εάν απειληθεί, και ότι αυτό επιτρέπεται βάσει δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματικούς, οι ενδείξεις ότι η Ρωσία μπορεί να καταφύγει στη χρήση τέτοιου είδους όπλων υπάρχουν, και ενισχύονται από τις ψευδείς κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. 

Προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε είδους απειλή, ο Λευκός Οίκος έχει συγκροτήσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να σχεδιάσει πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι ΗΠΑ. Η ομάδα συγκροτήθηκε κατόπιν εσωτερικού υπομνήματος που στάλθηκε στις 28 Φεβρουαρίου – μόλις τέσσερεις ημέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία – από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Και εργάζεται «για την παρακολούθηση και τον μετριασμό των κινδύνων, ενώ εξετάζει πώς να προωθήσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ», όπως δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Συγκροτήθηκε και μία δεύτερη ομάδα, γνωστή εσωτερικά ως «Tiger Team» που εξετάζει πώς θα μοιάζουν οι επόμενοι τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο εργασίας των ομάδων είναι η δημιουργία σχεδίων έκτακτης ανάγκης για διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης χημικών ή βιολογικών όπλων από τη Ρωσία, διαταραχές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων, αυξανόμενη προσφυγική κρίση. όπως και τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ρωσία, ΝΑΤΟ και G20

Η διάλυση του ΝΑΤΟ ήταν από την αρχή ο στόχος του Ρώσου προέδρου, όπως υποστήριξε ο Αμερικανός ομόλογός του. Καθώς, κατά τον Τζο Μπάιντεν, θα ήταν πιο εύκολο για τη Ρωσία να αντιμετωπίζει 30 ξεχωριστές χώρες.

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ, όπως δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν χώρες όπως η Ινδονησία και άλλες δεν συμφωνούν με την απομάκρυνση της Ρωσίας, τότε θα πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να παραστεί στις συναντήσεις.

Αναφερόμενος στη στάση της Κίνας, εξέφρασε την «ελπίδα» ότι η δεν θα βοηθήσει τη Ρωσία να μετριάσει τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων, και αυτό είναι υπέρ της οικονομίας της ασιατικής χώρας. όπως υπογράμμισε: «»Η Κίνα κατανοεί ότι το οικονομικό της μέλλον είναι πολύ πιο στενά συνδεδεμένο με τη Δύση παρά με τη Ρωσία»

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αριστερά η Ανίλα Μπισά, δεξιά η Ντιέλα (εικ.: pontosnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Γνωστή ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση Ράμα – Είδε τον εαυτό της στην υπουργό AI κατά της διαφθοράς

14/02/2026 - 11:37μμ
Ιρανή προσπερνά αντιαμερικανική γιγαντοαφίσα που κοσμεί πλατεία της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο γιος του σάχη κάνει έκκληση για μια στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ

14/02/2026 - 7:21μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διακρίνεται στην γιγαντοοθόνη κατά τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (φωτ.: EPA/Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι από Μόναχο: Η Ουκρανία καλείται «πολύ συχνά» να κάνει παραχωρήσεις, ο Πούτιν είναι σκλάβος του πολέμου

14/02/2026 - 5:54μμ
Στιγμιότυπα από το χάος που ξέσπασε μέσα στο αεροσκάφος της Jet2 (πηγή: Storyful / Suleyman Ozgur Das)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Βρετανία: Καβγάς στον αέρα, έκτακτη προσγείωση στο Βέλγιο

14/02/2026 - 1:22μμ
Ο Μάρκο Ρούμπιο στο βήμα της 62ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο από Μόναχο: Η μοίρα ΗΠΑ και Ευρώπης είναι κοινή – Τα λάθη έγιναν μαζί, μαζί πρέπει να διορθωθούν

14/02/2026 - 12:34μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου προκαλεί τον Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές «τώρα»

13/02/2026 - 2:31μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου EPA/Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στον Κόλπο εν μέσω πιέσεων προς το Ιράν

13/02/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί με νεκρούς σε πανεπιστημιακό κοιτώνα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ

13/02/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το σχέδιο χρηματοδότησης της ανοικοδόμησης της Γάζας θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ

12/02/2026 - 11:13μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ομολόγησε η γυναίκα που συνελήφθη για το φόνο δύο βρεφών – Βρίσκονταν στον καταψύκτη έως και 15 χρόνια

12/02/2026 - 10:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Mohammed Saber)

Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα: Ως παρατηρητής θα συμμετάσχει η Κύπρος

5 ώρες πριν
Αριστερά η Ανίλα Μπισά, δεξιά η Ντιέλα (εικ.: pontosnews.gr)

Αλβανία: Γνωστή ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση Ράμα – Είδε τον εαυτό της στην υπουργό AI κατά της διαφθοράς

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»)

Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»: Χόρεψαν, γιόρτασαν, γλέντησαν, και το ευχαριστήθηκαν!

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Ο Λεβαδειακός σταμάτησε τον Ολυμπιακό – Στο 1-1 ο Άρης στον Βόλο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: Άνετα ο Ολυμπιακός στο Ιβανώφειο – Νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

7 ώρες πριν
Στο φόντο η θεατρική ομάδα της ΕΛΘ στο έργο του Φ. Κτνίδη «Ο ξενιτέας», 1946 (εικ.: ΧΚ)

ΕΛΘ: «Η ποντιακή μητρόπολις του ελληνικού Βορρά» – Με αφορμή τις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign