pontosnews.gr
Σάββατο, 18/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ορνέλα Μούτι: Η Ιταλίδα με τις ρωσικές ρίζες που λατρεύτηκε από τους άνδρες

Από την «τρέλα» των '70s και των '80s στα σημερινά ήρεμα γενέθλια. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

9/03/2022 - 10:58πμ
(Φωτ.: Facebook / Ornella Muti)

(Φωτ.: Facebook / Ornella Muti)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980 η Ευρώπη ήταν μία βιομηχανία παραγωγής σταρ· που μάλιστα συναγωνιζόταν στην έδρα της την Αμερική. Μετά άλλαξε ο κινηματογραφικός προσανατολισμός. Τα ονόματα των μεγάλων επιτυχιών προηγούμενων δεκαετιών μεγάλωσαν, το είδος δεν ανανεώθηκε και έτσι ως ήπειρος παραδοθήκαμε στην αμερικάνικη κυριαρχία.

Παιδί των ’70s και των ’80s ήταν και η Ορνέλα Μούτι, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα το 1955.

Αντ’ αυτής

Η μικρή Ορνέλα μπήκε από μικρή στο χώρο. (Έστω και από σπόντα.)

Η οικογένεια έχει και μία άλλη κόρη, την 71χρονη σήμερα Κλαούντια Ριβέλι. Η Κλαούντια, λοιπόν, ήταν να περάσει από κάστινγκ για το φιλμ Η πιο όμορφη σύζυγος, του Νταμιάνο Νταμιάνι. Όμως οι υπεύθυνοι είδαν τη μικρή Ορνέλα –που τότε λεγὀταν ακόμα Φραντσέσκα και είχε ξεκινήσει από τα 14 να κάνει κάποια βήματα στο μόντελινγκ–, και έδωσαν το ρόλο σε εκείνη.

Δεν ξέρουμε τι δράματα παίχτηκαν εκείνο το βράδυ στο σπίτι των Ριβέλι, αλλά η Ορνέλα ξεκίνησε τη μεγάλη της καριέρα.

Όσο για τη μεγαλύτερη αδελφή της; Έγινε η ιέρεια των ιταλικών σινερομάντζων – για όσους τα θυμούνται.

(Φωτ.: Facebook / Ornella Muti)

Η Φρανσέσκα Ρομάνα Ριβέλι –όπως είναι το πραγματικό της όνομα– γεννηθήκε στη Ρώμη από Ναπολιτάνο δημοσιογράφο πατέρα και γερμανο-εσθονή γλύπτρια μητέρα. Η καταγωγή της από τη μεριά της μητέρας είναι από την Αγία Πετρούπολη.

Οι σχέσεις της με τη Ρωσία δεν σταματούν εδώ. Αυτά όμως θα τα δούμε πιο κάτω.

Βρισκόμαστε στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας και την εύρεση νέου ονόματος. Βλέπετε, υπήρχε και έτερη Ριβέλι στο στερέωμα, αν και το δικό της επίθετο ήταν ψευδώνυμο. Μπέρδεμα. Με τούτα και με ‘κείνα προέκυψε η Ορνέλα Μούτι.

(Φωτ.: Facebook / Ornella Muti)

Καριέρα και ψάξιμο

Η αρχή έγινε και η Ορνέλα αρχίζει να αναδεικνύεται σε αστέρι. Πανέμορφη, τα λέει μεν, αλλά κυρίως σε εμπορικά θεάματα – κωμωδίες και περιπέτειες. Όμως οι ταινίες της έχουν επιτυχία και εκτός Ιταλίας.

Έτσι βρέθηκε στο πλευρό του Αλεν Ντελόν. «Σου κοβόταν η ανάσα όταν τον έβλεπες» είχε δηλώσει για τον σούπερ σταρ παρτενέρ της.

Μαζί έπαιξαν στον Έρωτα του Σουάν, μία από τις διαφορετικές ταινίες που γύρισε. Η αρχή έγινε με την άγρια Τελευταία γυναίκα.

Με τον ίδιο έκαναν και τις Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας, φιλμ που έγινε επιτυχία και στη χώρα μας. Αλλά και στο ξεχασμένο σήμερα Κορίτσι από την Τεργέστη, όπου είχε ξυρίσει τα μαλλιά της.

Αλλά το… βασικό μενού ήταν του ελαφρού.

Τι έκανες στο Χόλιγουντ Ορνέλα

Το 1980 ξεκίνησε με την Ορνέλα να γυρίζει την πρώτη της αμερικανική ταινία. Υποδύθηκε την πριγκίπισσα Ντέιλ Άρντεν στην κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ Φλας Γκόρντον. Το φιλμ σημείωσε παταγώδη αποτυχία, όμως εκείνη δεν πέρασε απαρατήρητη.

https://www.youtube.com/watch?v=yZpd98jF_Mg

Έτσι δέχθηκε πρόταση για να γίνει Bond girl, αλλά αρνήθηκε διότι η παραγωγή δεν της έκανε το χατίρι να έχει τον δικό της σχεδιαστή ρούχων.

Αργότερα, σε συνέντευξή της δήλωσε ότι μετάνιωσε που αρνήθηκε τον ρόλο, αλλά ήθελε να επιστρέψει στην οικογένεια της στην Ιταλία. (Λέμε τώρα.)

(Φωτ.: Facebook / Ornella Muti)

Το 1991 έπαιξε δίπλα στον Σιλβέστερ Σταλόνε στο φιλμ Oscar, ενώ η τελευταία της μέχρι στιγμής ταινία είναι αμερικανική παραγωγή, αλλά χωρίς να μετακινηθεί από τη χώρα της. Μιλάμε για το Από τη Ρώμη με αγάπη, του Γούντι Άλλεν.

Μόνο μην κλάψουν τα παιδιά

Δύο σύζυγοι, ένας σύντροφος από το 1998, τρία παιδιά και τρία εγγόνια μέχρι τώρα είναι η προσωπική ζωή της Ιταλίδας σταρ.

Στην αρχή ήταν ο συμπρωταγωνιστής της Αλέσιο Οράνο, με τον οποίο απέκτησε τη Νάικε. Αργότερα απέκτησε έναν γιο και μία κόρη από τον δεύτερο γάμο της με τον Φεντερίκο Φακινέτι.

Και ναι μεν σούπερ σταρ και κορίτσι καριέρας, αλλά και Ιταλίδα μάνα. Έτσι πήγαινε στα γυρίσματα με τα παιδιά της και υπέγραφε όρο στο συμβόλαιό της ότι όποτε έκλαιγαν θα σταματούσε τα γυρίσματα.

Και από το 1998 προέκυψε σχέση ζωής, όχι όμως και γάμος. Αυτή τη φορά με τον πλαστικό χειρουργό Στεφάνο Πικόλο.

Τα προβλήματα με το νόμο και ο Πούτιν

Στις 6 Ιουλίου 2017 η Ορνέλα Μούτι καταδικάστηκε από το Εφετείο της Τεργέστης σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 500 ευρώ για απόπειρα απάτης και πλαστογράφησης.

(Φωτ.: Facebook / Ornella Muti)

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Δεκεμβρίου 2010 όταν η ηθοποιός ακύρωσε παράσταση στο θέατρο Friulian ισχυριζόμενη ότι ήταν άρρωστη. Μάλιστα παρουσίασε ιατρική γνωμάτευση για οξεία λαρυγγοτραχείτιδα με πυρετό, βήχα και βραχνάδα, με την υπόδειξη να μην χρησιμοποιεί τη φωνή της για πέντε ημέρες.

Έλα όμως που την ίδια ημέρα παρευρέθηκε σε φιλανθρωπικό γκαλά στην Αγία Πετρούπολη προσκεκλημένη από τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Η σχέση της με τον Ρώσο πρόεδρο είναι εγκάρδια και μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2016 ανακοίνωσε ότι διαθέτει πια και την ρωσική υπηκοότητα.

Όσο αφορά τα προβλήματα με το νόμο, η αναστολή της ποινής έγινε υπό τον όρο της καταβολής 30.000 ευρώ ως αποζημίωση στο θέατρο. Η ποινή επιβεβαιώθηκε οριστικά από το Ακυρωτικό Δικαστήριο στις 13 Ιουνίου 2019.

Η Ορνέλα σήμερα είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων και ασχολείται με το θέατρο – ελπίζουμε χωρίς τα παραπάνω να γίνονται συχνά. Και ναι, έζησε και ζει μια όμορφη ζωή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ornella Muti (@ornellamuti)

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρω Κοντού: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη λατρεμένη κυρία Κοκοβίκου

17/07/2026 - 9:04πμ
Η Allwyn χορηγός του Release Athens Festival για 4η διαδοχική χρονιά
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιο ελληνικό τραγούδι θα ταίριαζε στους Pantera; Η Allwyn έδωσε το λόγο στους fans (vid.)

16/07/2026 - 4:44μμ
Η αγαπημένη Μάρω Κοντού σε διάφορες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρω Κοντού: «Δεν είμαι ο χαρακτήρας που γυρίζει στο παρελθόν. Ζω το παρόν και ελπίζω στο αύριο» – Την Παρασκευή η κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο

15/07/2026 - 10:42μμ
(Φωτ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)    (EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρω Κοντού: Συγκίνηση για την απώλεια της μεγάλης πρωταγωνίστριας – Το ιατρικό ανακοινωθέν και τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

15/07/2026 - 12:00μμ
Karaoke από την Allwyn
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη μουσική βραδιά των Moby, Garbage και Pale Blue Eyes στο Release Athens Festival (vid.)

13/07/2026 - 12:52μμ
Η 21χρονη σοπράνο Ισμήνη Τσιντονίδου με κοστούμι παράστασης (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης: Η 21χρονη σοπράνο Ισμήνη Τσιντονίδου κυνηγά το όνειρό της

12/07/2026 - 10:25πμ
Η Μπόνι Τάιλερ στη σκηνή του Starlite Festival στη Μαρμπέγια της νότιας Ισπανίας, στις 14 Αυγούστου 2021 (φωτ.: EPA / Antonio Paz)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η Μπόνι Τάιλερ: Η φωνή του «Total Eclipse of the Heart» σίγησε στα 75 της χρόνια

9/07/2026 - 2:02μμ
Ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου, ο οποίος συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα Future Frames
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνικό χρώμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Karlovy Vary χάρη στην Allwyn

8/07/2026 - 5:23μμ
(Φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η αρχαία λύρα ζωντανεύει στον Ευρωπό Κιλκίς σε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση

8/07/2026 - 4:27μμ
Από αριστερά η υπεύθυνη παραγωγής Στελλίνα Ανεμά με τον γιο της Αλέξανδρο Ρούφα, η Γιώτα Τσουνάκα, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Ρούφας, ο πρωταγωνιστής της Δημήτρης Παπακυριάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. Ηλίας Κλάππας, η Λένα Νίτσου-Ψαθά, η Γιώτα Μπουρλετίδου
(φωτ.: προσωπικό αρχείο Λένας Νίτσου-Ψαθά)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Ξύπνα Βασίλη» αναβίωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τη θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου

7/07/2026 - 11:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άργος»/Facebook)

Ποντιακό Συναπάντεμα στον Άνω Άγιο Ιωάννη – Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση

8 ώρες πριν
(Πηγή: x.com/CENTCOM)

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

8 ώρες πριν
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

9 ώρες πριν
Μονοπάτι για βάθρες στη Σαμοθράκη, το πανέμορφο νησί μας στο Θρακικό Πέλαγος (φωτ.: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παναγιώτης Ρόντος)

Αίσιο τέλος για τον 23χρονο πεζοπόρο στη Σαμοθράκη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στα ημιτελικά του Athens Open η Σάκκαρη

9 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/greeklibrarylondon)

Ελληνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου: Νέος χώρος στο Camden και δωρεές

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign