pontosnews.gr
Δευτέρα, 24/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Θερμοβαρική βόμβα έριξε η Ρωσία τη Δευτέρα – Την κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου

Συνεχείς οι βομβαρδισμοί πόλεων – Στο στόχαστρο η Μαριούπολη

1/03/2022 - 1:16μμ
Από τις μάχες κοντά στο Κίεβο (φωτ.: EPA/ Alisa Yakubovych)

Από τις μάχες κοντά στο Κίεβο (φωτ.: EPA/ Alisa Yakubovych)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Ρωσία χρησιμοποίησε θερμοβαρική βόμβα την Δευτέρα στην επίθεσή της κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ουκρανή πρέσβειρα στις ΗΠΑ Οξάνα Μαρκάροβα.

«Χρησιμοποίησαν τη θερμοβαρική βόμβα σήμερα, η οποία απαγορεύεται βάσει της Συνθήκης της Γενεύης», δήλωσε.

Συνεχείς οι βομβαρδισμοί ουκρανικών πόλεων

Σύυμφωνα με την ουκρανική πλευρά η Ρωσία βομβαρδίζει σκοπίμως πόλεις, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και υποδομές αμάχων για να σπείρει τον πανικό μεταξύ των Ουκρανών.

«Έπεσε το πέπλο. Η Ρωσία βομβαρδίζει κέντρα πόλεων, εξαπολύει απευθείας πυραυλικά πλήγματα και πλήγματα του πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές και διοικητικά κέντρα», σημείωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

«Ο σκοπός της Ρωσίας είναι σαφής: μαζικός πανικός, απώλειες αμάχων και κατεστραμμένες υποδομές. Η Ουκρανία πολεμάει έντιμα», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η πόλη αυτή στο νότιο τμήμα της χώρας που βρέχεται από την Αζοφική θάλασσα είναι στόχος συνεχών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι και έχουν πληγεί υποδομές, καθώς η Ρωσία συνεχίζει για έκτη ημέρα την εισβολή στη χώρα.

«Κατοικημένες περιοχές βομβαρδίζονται επί πέντε ημέρες. Μας χτυπούν με το πυροβολικό, μας βομβαρδίζουν με πυραύλους GRAD, μας πλήττουν με τις αεροπορικές τους δυνάμεις», δήλωσε ο Βαντίμ Μποϊσένκο μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

«Έχουν υποστεί ζημιές πολιτικές υποδομές, σχολεία, σπίτια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ, επεσήμανε στοπ Facebook ότι στη Μαριούπολη υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σήμερα έπειτα από έναν βομβαρδισμό.

«Η Μαριούπολη και η Βολνοβάχα είναι δικές μας! Οι δυο πόλεις υφίστανται την πίεση του εχθρού, αλλά ανθίστανται. Στη Μαριούπολη (…) η πόλη είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε.

Επιπλέον ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, της Χαρκίβ (Χάρκοβο), δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής αυτής Όλεγκ Σινεγκούμποφ, σημειώνοντας ότι επλήγησαν κατοικημένες περιοχές και το διοικητικό κτίριο της πόλης, καθώς η ρωσική εισβολή στη χώρα εισέρχεται στην έκτη ημέρα της.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε GRAD και πυραύλους κρουζ και ότι πρόκειται για εγκλήματα πολέμου.

Αυτό υποστήριξε και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος δήλωσε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό που πραγματοποιείται σήμερα στη Γενεύη ότι η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς πόλεων, όπως η Χαρκίβ, και ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για να συζητηθεί η ρωσική επιθετικότητα και τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Το σώμα ενός Ρώσου στρατιώτη κείτεται κοντά στο Κίεβο (φωτ.: EPA/ Alisa Yakubovych)

Θανατηφόρα όπλα χρηματοδοτεί η Αυστραλία – Αμερικανοί και Καναδοί πηγαίνουν να πολεμήσουν

Η Αυστραλία θα χορηγήσει 70 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ) για τη χρηματοδότηση θανατηφόρων αμυντικών όπλων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και πυρομαχικών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

Η Αυστραλία άλλαξε στάση από την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία είχε δηλώσει ότι θα χρηματοδοτήσει μόνον στρατιωτική τεχνική υποστήριξη.

Από την άλλη δεκάδες Αμερικανοί και Καναδοί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ουκρανίας για ξένους εθελοντές που θα πολεμήσουν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων για να απωθήσουν τους Ρώσους.

Με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά αρνούνται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, πολλοί Αμερικανοί και Καναδοί δήλωσαν στο Reuters ότι εμπνεύστηκαν από τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών. Πολλοί πιστεύουν ότι εντέλει ενδέχεται να κινδυνεύσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα στις χώρες τους, αν δεν κάνουν τίποτα για να υπερασπιστούν την Ευρώπη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η Τεχεράνη απορρίπτει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – «Θα αποτύχουν»

23/08/2026 - 9:10μμ
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ σε παλαιότερη φωτογραφία, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2026 στην Τουρκία (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Δεχθήκαμε επίθεση» – Απάντηση με αντίμετρα στους νέους δασμούς των ΗΠΑ

23/08/2026 - 3:06μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει να αποκαλεί «νέο αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

23/08/2026 - 11:11πμ
(Πηγή: YouTube/CRUX)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

23/08/2026 - 9:00πμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com/YappAppLtd)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επτά νεκροί από σύγκρουση οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με περιπολικό

22/08/2026 - 8:24μμ
Εξωτερική άποψη της έδρας του TikTok στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων για συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών στις ΗΠΑ

22/08/2026 - 11:13πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»/Facebook)

Ποντιακές μελωδίες στη Σταυρούπολη Ξάνθης: Ξεχώρισε η χορωδία «Τραντέλλενες»

17 λεπτά πριν
(Στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ)

Απόλας Λέρμι: Τιμή στη μνήμη του Γιώργου Αμαραντίδη με έναν κερασουντέικο καρσιλαμά

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ακόμα τρία μετάλλια για την ελληνική κολύμβηση

1 ώρα πριν
Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

2 ώρες πριν
Ο παππούς Ζαχαρίας με φόντο οικογένεια προσφύγων στην Καλαμαριά (εικ.: ΧΚ)

«Πέντε πρόβατα και μία αγελάδα»: Η οικογενειακή μαρτυρία ενός Πόντιου που έχασε τα πάντα στον ξεριζωμό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: «Χρυσοί» Κουγιουμτσίδης, Κουρουγκλίεβ!

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV