pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ

Ραγδαίες εξελίξεις στην κρίση της Ουκρανίας

21/02/2022 - 10:34μμ
O Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράφει την αναγνώριση των αυτόνομων περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ (φωτ.: Sputnik)

O Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράφει την αναγνώριση των αυτόνομων περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ (φωτ.: Sputnik)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε πριν λίγο ως ανεξάρτητες τις αποσχισθείσες περιοχές του  Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, σηματοδοτώντας μια απότομη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Η κίνηση αυξάνει τον κίνδυνο ένοπλης σύρραξης με το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του, οι οποίοι κάνουν λόγο για επερχόμενη μεγάλης κλίμακας ρωσική στρατιωτική επίθεση.

Ο Ρώσος ηγέτης έκανε την ανακοίνωση στο τέλος μιας περιεκτικής ομιλίας που εξέθεσε το όραμά του για μια Ουκρανία που ιστορικά ήταν μέρος της Ρωσίας και τώρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δύσης.

Ξεκινώντας το διάγγελμά του, μίλησε για την Ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και της Ουκρανίας, λέγοντας πως η ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη και αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής ιστορίας.

«Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία, πιο συγκεκριμένα από την κομμουνιστική Ρωσία. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την επανάσταση του 1917», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Το 1954, για κάποιο λόγο, ο Χρουστσόφ πήρε την Κριμαία από τη Ρωσία και την έδωσε στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, έτσι διαμορφώθηκε το έδαφος της Σοβιετικής Ουκρανίας», συμπλήρωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=lJl6u13LqeQ

Χρησιμοποίησε επίσης την περίσταση για να εξαπολύσει μια σειρά από κατηγορίες εναντίον της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων, λέγοντας ότι η Ρωσία προστατεύει τον πολιτισμό και το λαό της.

Το Κρεμλίνο ανέφερε σε παλαιότερη δήλωση ότι ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε αντιδράσεις από τους ηγέτες της Γαλλίας και τη Γερμανίας σχετικά με την απόφαση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με τους New York Times.

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για αυτή την εξέλιξη. Ταυτόχρονα, δήλωσαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν τις επαφές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη δημόσια και «εξαιρετικά χορογραφημένη» σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου τα μέλη εξέφρασαν σχεδόν ομόφωνα την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των εδαφών στην ανατολική Ουκρανία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ενάντια στον Πούτιν να κάνει μια τέτοια κίνηση, με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να λέει ότι οι ΗΠΑ θα επέβαλαν μια «ταχεία και σταθερή απάντηση» και ότι εάν το Κρεμλίνο αναγνώριζε ως ανεξάρτητα τα εδάφη του Ντονμπάς, θα θεωρούνταν παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με την ομάδα εθνικής ασφάλειας για να συζητήσει τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη Ρωσία και την Ουκρανία, με αναφορές του Άντονι Μπλίνκεν, του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν και του προέδρου του Μικτού Επιτελείου Στρατού Μαρκ Μίλι στον Λευκό Οίκο. .

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Πούτιν και συγκάλεσε συνεδρίαση του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Οι μάχες έχουν κλιμακωθεί στο Ντονμπάς τις τελευταίες ημέρες, με Αμερικανούς, Ουκρανούς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους να κατηγορούν τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές για πρόκληση βίας, συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού νηπιαγωγείου στην περιοχή, και επαινούν τις ουκρανικές δυνάμεις για αυτοσυγκράτηση.

Δεν είναι σαφές ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ και των εταίρων τους ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας. Η Δύση έχει προειδοποιήσει το Κρεμλίνο ότι μια στρατιωτική εισβολή θα φέρει ένα τεράστιο πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

  • Με πληροφορίες από: New York Times, The Independent
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με διευρυμένα κριτήρια – Πού δίνεται έμφαση

16/06/2026 - 3:48μμ
Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον μίνι ανασχηματισμό

12/06/2026 - 1:39μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Εκλογές το 2027» – Το σχέδιο για αυτοδυναμία και η «Ατζέντα 2030»

10/06/2026 - 7:39μμ
Εικόνα από συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του NATO στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη Σόφια: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

10/06/2026 - 4:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το σχέδιο προεκλογικής συσπείρωσης, η στρατηγική Μητσοτάκη και το «χρίσμα» στον Κυρανάκη

10/06/2026 - 2:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρεμιέρα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Ο «οδικός χάρτης» και τα επόμενα βήματα

10/06/2026 - 8:33πμ
Εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στο κοιμητήριο Παπάγου, Δευτέρα 8/6/2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σουφλιάς: Στο κοιμητήριο Παπάγου τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι

8/06/2026 - 2:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας, υφυπουργός Εξωτερικών ο Τάσος Χατζηβασιλείου

8/06/2026 - 2:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάνζιαρης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Σουφλιάς: Σήμερα η κηδεία του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, στο κοιμητήριο Παπάγου

8/06/2026 - 9:04πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Kώστα Τασούλα, Τέταρτη 20 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η «Ελλάδα του 2030» περνά από αλλαγές σε Σύνταγμα, Δημόσιο και πανεπιστήμια

7/06/2026 - 11:16πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καιρός: Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία – Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Amy Kontras)

Μουντιάλ 2026: Απίθανος Μέσι, νίκησε μόνος του την Αλγερία

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Greg M. Cooper)

Μουντιάλ 2026: Άνετα με Χάαλαντ η Νορβηγία

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)

Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ «καθάρισε» για τη Γαλλία στην πρεμιέρα

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσάρεβα)

Εμμανουήλ Καραλής: Επικράτησε στο Golden Spike της Οστράβας με 5,82 μ.

8 ώρες πριν
(Φωτ.: astynomia.gr)

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Αττική – Εννέα συλλήψεις

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign