pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι θεοί δεν πεθαίνουν

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

25/11/2021 - 11:47πμ
(Φωτ.: Eurokinissi)

(Φωτ.: Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έναν χρόνο μετά κι ακόμα μοιάζει με ψέμα. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν ζει πια ανάμεσά μας, αλλά κι όμως δεν πέθανε. Ο Αργεντινός μάγος της μπάλας, που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη να τον λατρέψουν για το απίστευτο ταλέντο του, ζει μέσα στην καρδιά όλων.

Έναν χρόνο μετά, τα αίτια θανάτου του μένουν αδιευκρίνιστα, ενώ «γιγαντιαίες» τοιχογραφίες, τα ατελείωτα και επαναλαμβανόμενα αθλητικά αφιερώματα και η τηλεοπτική σειρά για την ζωή του, τον κρατάνε «ζωντανό».

Εκ των διασημότερων Αργεντινών της Ιστορίας και κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς του, ο «Ντιεγκίτο» βρέθηκε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου 2020, στο σπίτι όπου διέμενε σε ένα προάστιο του Μπουένος Αϊρες. Στα 60 χρόνια της ζωής του ο Μαραντόνα κατάφερε να γίνει ίνδαλμα για τους περισσότερους πιτσιρικάδες και είδωλο για τους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους. Ωστόσο, η σημαντικότερη προσφορά του στην ανθρωπότητα, είναι τα διαρκή μηνύματα που εξέπεμπε, σχετικά με τη φθορά και την καταστροφή που προκαλεί η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αυτή άλλωστε, είναι και επί της ουσίας, η αιτία θανάτου του, καθώς η κατάχρηση τέτοιων ουσιών και αλκοόλ, δημιούργησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του.

«Ο Ντιέγκο ζει», «Αιώνιο 10», «D1OS», «Ντιέγκο σ’ ευχαριστούμε», είναι οι συνηθέστερες φράσεις που συνοδεύουν τις εικόνες του διάσημου Αργεντινού, με τον Ντιέγκο να φιλά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, αλλά και να απεικονίζεται με φτερά αγγέλου, ως προστάτης με φωτοστέφανο και σκήπτρο, σημειώνοντας το γκολ του «χέρι του Θεού» εναντίον της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986, ως παιδί, έφηβος, καταξιωμένος ποδοσφαιριστής, γενειοφόρος στα πενήντα του…

(Φωτ.: Εurokinissi)

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Μαραντόνα, οι εργατικές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και ιδιαίτερα η Λα Μπόκα, παραμένουν γεμάτες με τοιχογραφίες -αρκετές εκ των οποίων γιγαντιαίων διαστάσεων- που κοσμούν τους τοίχους των κατοικιών. Κάποιες εξ αυτών κατασκευάσθηκαν πριν τον θάνατό του και άλλες αργότερα, όμως όλες απαθανατίζουν τον «Pibe de oro».

«Είναι ένα είδωλο που έχει φύγει τώρα. Δεν μπορούσαν να του φτιάξουν άγαλμα όσο ζούσε, οπότε του φτιάχνουν τοιχογραφίες, οι οποίες θα πολλαπλασιασθούν», τονίζει ο 57χρονος θαυμαστής του Μαραντόνα Σέρχιο, μιλώντας μπροστά σε μία τοιχογραφία που δείχνει τον Μαραντόνα σε διαφορετικές ηλικίες της ζωής του.

Ο Μαραντόνα είναι παντού… Όπως στις οθόνες, με μια σειρά εννέα επεισοδίων της Amazon Sueno bendito (σ.σ. ευλογημένο όνειρο) που αναφέρεται στην ζωή του, αλλά και σύντομα στο Star + (Disney) με το δίωρο ντοκιμαντέρ Mas alla de Diego, που θα προβληθεί σε τρία μέρη.

Και φυσικά στα γήπεδα, με πλήθος αφιερωμάτων στις 30 Οκτωβρίου (σ.σ. ημέρα των γενεθλίων του), όταν οι αγώνες σταμάτησαν στο 10ο λεπτό για ένα λεπτό αποθέωσης, ενώ έγινε προβολή εικόνων ή του ολογράμματος του Μαραντόνα. Στο ίδιο πλαίσιο, διεξήχθη ένας αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με μεγάλες «δόξες» της «αλμπισελέστε» του 1986, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου, θα φιλοξενηθεί στο Ριάντ το «Κύπελλο Μαραντόνα», με την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα και της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Μαραντόνα, δεν… λείπει ούτε από τους δρόμους και την καθημερινότητα των Αργεντινών. Μνημεία εγκαινιάζονται διαρκώς, όπως συνέβη στο Σαντιάγο ντελ Εστέρο (στα βόρεια της Αργεντινής) με ένα χάλκινο άγαλμα ύψους πέντε μέτρων, αλλά και στην Σάντα Κλάρα ντελ Μαρ (στο νότιο τμήμα της χώρας) με μια τσιμεντένια κατασκευή 13 μέτρων που αναπαριστά τον Μαραντόνα να κάνει «κόλπα» με την μπάλα στο κεφάλι.

Αυτήν την εβδομάδα και κατά την διάρκεια της «Ημέρας της Μαχητικότητας» που συγκέντρωσε πολλές χιλιάδες διαδηλωτές για την υποστήριξη της κεντροαριστερής περονιστικής κυβέρνησης, στα μπλουζάκια που πωλούνταν στα περίπτερα των συνδικάτων, κυριαρχούσαν τρία πρόσωπα. Ο Περόν, η σύζυγός του, Εβίτα και ο Μαραντόνα, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τις «περονιστικές» του προτιμήσεις.

Το όνομα του Μαραντόνα παραμένει στην επικαιρότητα και λόγω της έρευνας που διεξάγουν οι δικαστικές Αρχές της χώρας, επιχειρώντας να διαλευκάνουν τα αίτια για τον θάνατο του από καρδιακή προσβολή. Οι αρμόδιοι φορείς, συνεχίζουν την έρευνα για «ανθρωποκτονία», ενώ βρισκόταν σε ιδιωτική κατοικία, αναρρώνοντας από χειρουργική επέμβαση νευρολογικής φύσεως.

Στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων, ο Μαραντόνα θα είναι για πάντα «ένας Θεός λίγο πιο βρώμικος, ο πιο ανθρώπινος από όλους τους θεούς», όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο σπουδαίος λογοτέχνης της Λατινικής Αμερικής Εντουάρντο Γκαλεάνο, αλλά και «ένας ήρωας με πολλές ατέλειες», σύμφωνα με τον Αργεντινό ιστορικό Φελίπε Πίνια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ankafes/Instagram)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αντώνης Καφετζόπουλος: Από την Κωνσταντινούπολη και την προσφυγιά στον «Ακάλυπτο» και τα διεθνή βραβεία

13/10/2026 - 7:51μμ
Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς με τα παιδιά του Μιχαήλ και Ζωή Μελά (πηγή: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Οι τελευταίες ώρες και ο θάνατος του Παύλου Μελά: Μια θυσία που συγκλόνισε το έθνος

13/10/2026 - 3:13μμ
Σύνθεση με χάρτη της περιοχής του Καρς και αρχειακή φωτογραφία Ελληνίδας μητέρας από το Καρς με το παιδί της, σε καταυλισμό της Θεσσαλονίκης (πηγές: Ποντιακή Εστία, τόμος 1975, τ. 4 / Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Καρς: Η δεύτερη πατρίδα των Ποντίων και ο δρόμος της προσφυγιάς

13/10/2026 - 10:37πμ
Η σημαία της απελευθέρωσης της Αθήνας, που από το 1945 υψώνεται κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη. Την πρόσφερε ο «Σύλλογος των Αθηναίων» στον δήμο Αθηναίων για να συμβολίζει το τέλος του δράματος της Κατοχής και την αρχή της δύσκολης διαδρομής προς την ελευθερία ενός ολόκληρου έθνους
(φωτ.: taathinaika.gr)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

12 Οκτωβρίου 1944: Η απελευθέρωση της Αθήνας – Προπύργια της Αντίστασης οι γειτονιές Ποντίων και Μικρασιατών

12/10/2026 - 9:52πμ
Ορφανά παιδιά Ελλήνων και Αρμενίων, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στην προβλήτα της Κωνσταντινούπολης, περιμένοντας μεταφορά στην Ελλάδα, στα τέλη του 1922 (φωτ.: Αρχείο Near East Relief / Near East Relief Historical Society)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

5.000 Αρμενόπουλα σε κίνδυνο: Το SOS του 1922 που προσέκρουσε στις ποσοστώσεις των ΗΠΑ

11/10/2026 - 12:09μμ
Η πρώτη σελίδα του σημειώματος του Φρίντγιοφ Νάνσεν, της 10ης Οκτωβρίου 1922, για τους άνδρες πρόσφυγες που είχαν οδηγηθεί στα τάγματα εργασίας, και ο ίδιος ανάμεσα σε Έλληνες πρόσφυγες στη Ραιδεστό (πηγές: Ψηφιακό Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου / ICRC Archives – Wikimedia Commons· σύνθεση: pontosnews.gr)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Το άγνωστο υπόμνημα Νάνσεν: Πριν κλείσει ο δρόμος της επιστροφής για τους πρόσφυγες του 1922

10/10/2026 - 3:59μμ
Στιγμιότυπο από την έκθεση «Piaf» στη Βιβλιοθήκη Φρανσουά Μιτεράν (BnF), στο Παρίσι, στις 13 Απριλίου 2015. Η Εντίθ Πιάφ θα γινόταν 100 ετών στις 19 Δεκεμβρίου 2015. Το «Μικρό Σπουργίτι» έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου 1963 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Εντίθ Πιάφ, το «σπουργιτάκι» που συγκινεί ακόμα

10/10/2026 - 2:50μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Panorama Press)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Άννα Βίσση – Νίκος Καρβέλας: «Τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν είμαστε όπως παλιά»

10/10/2026 - 11:12πμ
Πρόσφυγες έξω από τα παλιά ανάκτορα της Αθήνας, το 1922. Στο κτήριο λειτουργούσαν υπηρεσίες αρωγής και αναζήτησης αγνοουμένων συγγενών (φωτ.: Library of Congress / American National Red Cross)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ένα αμερικανικό τηλεγράφημα για τους ξεριζωμένους της Μικράς Ασίας

9/10/2026 - 6:32μμ
Το Αραράτ και η μονή του Ετσμιατζίν, σε σύνθεση βασισμένη σε χαρακτικό του βιβλίου «Journey to Ararat» και σε λιθογραφικό πορτρέτο του Φρίντριχ Πάροτ, έργο του Alexander Julius Klünder (εικ.: Wikimedia Commons)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

9 Οκτωβρίου 1829: Έξι άνθρωποι στην κορυφή του Αραράτ

9/10/2026 - 3:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Champions League: Λύγισε από την κούραση και τα λάθη η ΑΕΚ

7 ώρες πριν
Διαδηλωτές και διαδηλώτριες πετάνε πέτρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Τίρανα. Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Αλβανία: Δεύτερη ημέρα συγκρούσεων στα Τίρανα – 14 τραυματίες αστυνομικοί

7 ώρες πριν
Φωτογραφία αρχείου του σημερινού «Abeille Marengo», τότε «Mærsk Tracer», στη Φρεντερίσια της Δανίας, στις 6 Απριλίου 2023 (φωτ.: Thomas Dahlstrøm Nielsen / Wikimedia Commons)

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Γαλλικό πλοίο για την επανεκκίνηση των ερευνών

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παράσταση των «Αργοναυτών» στην Ακρινή Κοζάνης. Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Ακρινή: Οι «Αργοναύτες» του Κιλκίς έφεραν στη σκηνή την ποντιακή λαλιά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

EuroCup: Φόρτσαρε στο φινάλε και νίκησε την Ντερτόνα ο Άρης

8 ώρες πριν
Θερμή χειραψία Τραμπ-Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Ουκρανίας)

Ζελένσκι κατά Τραμπ: «Χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο» – Δοκιμάζεται η δυτική στήριξη στην Ουκρανία

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV