pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νατάσα Γερασιμίδου: Ρέκβιεμ για μία υπερήφανη, ανένταχτη και ξεχωριστή Πόντια (photos-video)

Στις 27 Αυγούστου 2002 γράφτηκε το φινάλε. Ίσως και όχι... Του Σπύρου Δευτεραίου

27/08/2021 - 2:43μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αρχές δεκαετίας του 1980 και ύστερα από πολλά χρόνια ένα επιθεωρησιακό νούμερο συζητείται στη θεατρική κοινότητα: Πρόκειται για τον «Φαντάρο», που είναι σχεδόν βουβό και στο οποίο τον Έλληνα στρατεύσιμο υποδύεται μια νεαρή γυναίκα.

Για το πού πρωτοανέβηκε αυτό το νούμερο –το οποίο, μεταξύ άλλων, σατίριζε τη σεξουαλική πείνα– υπάρχουν πολλές εκδοχές. Οι επικρατέστερες είναι ή σε σκηνή στη Θεσσαλονίκη ή στο καλοκαιρινό θέατρο «Ακρόαμα» στην Ιουλιανού στην Αθήνα.

Το όνομα της ηθοποιού όμως έγινε αμέσως γνωστό: Νατάσα Γερασιμίδου.

Το ταλέντο οικογενειακή υπόθεση

Η Πόντια (με Π κεφαλαίο) Νατάσα Γερασιμίδου γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1952 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, σε προσφυγική οικογένεια. Σε ηλικία 7 ετών μπήκε στη σχολή του Νίκου Μπαζάκα, όπου για 10 χρόνια σπούδασε κλασικό μπαλέτο.

«Ήταν οι πιο γλυκές μου αναμνήσεις. Που με περίμεναν οι γονείς μου στο Πανόραμα μέσα στα χιόνια με μαγκούρες, για να μην με φάνε οι λύκοι» είχε πει σε συνέντευξή της.

Πέρασε, όπως και όλη η οικογένεια της, δύσκολα χρόνια. «Δεν είχαμε να φάμε, σε σημείο να πάθουμε αβιταμίνωση. Μέχρι και ο καρκίνος μου είναι ορμονικός, που σημαίνει κακή διατροφή. Πείνα, όμως, με γέλιο» περιέγραφε ενθυμούμενη τα παιδικά της χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά η αγάπη θριάμβευσε. Όπως και το ταλέντο των παιδιών της οικογένειας, δηλαδή της Ελένης, του Γιώργου και της Νατάσας.

Παιδικά χρόνια στο Πανόραμα με την αδελφή της Ελένη (φωτ.: Facebook / Natasa Gerasimidou Unforgetable)

Ήταν τη δεκαετία του 1970 όταν η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανακάλυψαν τον Γιώργο και τη Νατάσα. Τους πρότειναν να κατέβουν στην Αθήνα για να κάνουν εμφανίσεις· η αδελφή τους Ελένη είχε ήδη ξεκινήσει την «αθηναϊκή» περίοδο της καριέρας της.

Και όμως έχει συμβεί (φωτ.: Facebook / Natasa Gerasimidou Unforgetable)

https://www.youtube.com/watch?v=ihEzNO3tXFo

Ταλαντούχα και ξεχωριστή

Πολύ γρήγορα η Νατάσα Γερασιμίδου έγινε must –για να μιλήσουμε με την ορολογία της τότε εποχής–, και είχε ζήτηση.

Η καριέρα της στο αθηναϊκό θέατρο γιγαντώθηκε, κυρίως με επιθεωρήσεις στα θρυλικά θέατρα «Ορφέας», «Αθήναιον» και «Ακροπόλ«, δίπλα σε μεγάλα ονόματα του χώρου.

Παράλληλα εμφανιζόταν σε μουσικές σκηνές της εποχής με ξεχωριστούς δημιουργούς, όπως ο Θέμης Ανδρεάδης.

Στην προσωπική της ζωή, η Νατάσα Γερασιμίδου ερωτεύτηκε τον Αμερικανό Κρις Τζάκσον με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Λόσον. Όλα καλά λοιπόν;

(Φωτ.: Facebook / Natasa Gerasimidou Unforgetable)

Κατηγορία από μόνη της

Θα περίμενε κανείς η Νατάσα Γερασιμίδου να κυριαρχεί στα ’80s. Όμως η ίδια διάλεξε έναν πιο μοναχικό δρόμο.

Σε πρώτη φάση, η σχέση της με τα ΜΜΕ της εποχής ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ακόμα και στην αγνότητα εκείνης της δεκαετίας υπήρχαν ομάδες που προωθούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα. Και η Νατάσα δεν ανήκε σε αυτά. Και η ίδια όμως δεν επεδίωκε την αναίτια προβολή.

Από την άλλη, και σύμφωνα με ανθρώπους της εποχής, η ίδια προτιμούσε να κάνει δικές της δουλειές για να έχει τον έλεγχο και την ελευθερία που επιθυμούσε.

Από τη σινέ καλτιά: Ο Βαμβαπούλος και η γκολάρα του (φωτ.: Facebook / Natasa Gerasimidou Unforgetable)

Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 με τη βιντεοκασέτα να κυριαρχεί. Ακόμα και σε αυτό το μέσο, το πολλές φορές αρπακολλιτζίδικο, οι ταινίες που έκανε η Νατάσα Γερασιμίδου είναι ξεχωριστές. Με ένα χιούμορ σχεδόν αιρετικό, στα όρια του γκροτέσκ, έγραψε τη δική της ξεχωριστή ιστορία.

(Φωτ.: Facebook / Natasa Gerasimidou Unforgetable)

Νέα γυναίκα…

Δεκαετία του 1990 και η ιδιωτική τηλεόρασηs αλλάζει σχεδόν τα πάντα στο χώρο του θεάματος. Νέα ονόματα εμφανίστηκαν, ενώ τα πρώτα ονόματα των ’80s μπήκαν σε τροχιά αναζήτησης.

Και αν στα «λίγα» ’80s υπήρξε χώρος για τη Νατάσα Γερασιμίδου, στα πλουραλιστικά ’90s δεν ήταν το ίδιο. Και εδώ σκάει ο Νόμος του Μέρφι που λέει πως όταν κάτι πάει στραβά, όλα πάνε στραβά: Η διάγνωση λέει «καρκίνος».

«Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο τρομοκρατήθηκα, αλλά μετά σκέφτηκα ­“Γιατί να μην είμαι αισιόδοξη;”. Από τότε έχω πολύ θράσος και τελικά αυτό παλεύει μ’ εμένα κι όχι εγώ με αυτό», είχε δηλώσει στα ΝΕΑ το 2001.

Και συνέχιζε στην ίδια συνέντευξη: «Γελάω πολύ με την κατάστασή μου. Γελάω με τους ανθρώπους που φουσκώνουν τα πράγματα και στενοχωριούνται για το τίποτα».

Η Νατάσα Γερασιμίδου έδινε τη μεγάλη μάχη, αλλά δεν έμεινε στο σπίτι της.

(Φωτ.: Facebook / Natasa Gerasimidou Unforgetable)

Εξελέγη το 1998 δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πανοράματος, θέση από την οποία παραιτήθηκε το 2001. Οι συντοπίτες της και οι δικοί της άνθρωποι τη στήριζαν. Επίσης, άνοιξε γκαλερί, παιδικό της όνειρο, και με αυτό θα πορεύτηκε ως το δραματικό φινάλε, στις 27 Αυγούστου 2002.

Αντί για φινάλε, παραθέτουμε το σημείωμα του Νίκου Χουλιάρα στο βιβλίο του Ανάστα που είχε εκείνη σαν ηρωίδα:

Η Νατάσα Γερασιμίδου ανήκει στο σπάνιο εκείνο είδος των ανθρώπων που έχουν σαν επάγγελμα τον εαυτό τους. Είναι ψυχαγωγός αλλά και αυτοψυχαγωγούμενη, δεν σαρκάζει μόνο αλλά και αυτοσαρκάζεται. Ζει μέσα απ’ τις ανατροπές και επιζεί μ’ αυτό τον τρόπο. Γκρεμίζει τα πάντα γύρω της, μια και ξέρει πως τίποτα δεν μας ανήκει ολοκληρωτικά. Είναι ένα μοναχικό και τρυφερό πλάσμα: ένα παμπάλαιο παιδί που ξέρει από σκοτάδι. Τη γνωρίζω από τότε που ήταν δεκαπέντε χρονών. Ήταν από τότε ηθοποιός και τραγουδίστρια η Νατάσα. Και τραγουδούσε ωραία. Πολύ ωραία μάλιστα.

»Ψηλά στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ χιονίζει μια ζωή. Η Νατάσα βγαίνει απ’ τη σοφίτα της, παραμερίζει το χιόνι και τραγουδάει πάλι. Τώρα».

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γ. Κατσάνης στα βουνά της Κύπρου, το 1966 (πηγή: Λίνα Κατσάνη / sigmalive.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κύπρος, 21 Ιουλίου 1974: Ο Σερραίος ήρωας Γεώργιος Κατσάνης πέφτει νεκρός από σφαίρα Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή

21/07/2026 - 4:33μμ
(Φωτ.: Instagram / tolis_voskopoulos)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Πέντε χρόνια χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο: Η διαδρομή ενός μύθου από τη Μικρά Ασία έως την αθανασία

19/07/2026 - 4:33μμ
Η επιτύμβια πλάκα, και πορτρέτο του Γ. Διλβόη με το μετάλλιό του
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γεώργιος Διλβόης: Ο Μικρασιάτης που υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αποδέκτης του Μεταλλίου Τιμής των ΗΠΑ

18/07/2026 - 6:40μμ
Η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της Ελβίρας ντε Ιδάλγο, της σπουδαίας δασκάλας της Μαρίας Κάλλας
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ρένια Λουιζίδου: Αντί για εκπαιδευτικός, έγινε ηθοποιός. Και δεν το μετάνιωσε

18/07/2026 - 4:10μμ
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων την επομένη της μεγάλης απόδρασης, και μια γελοιογραφία στην οποία εικονίζεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (τότε υπουργός Δημοσίων Έργων) να αναζητά τους δραπέτες για να βοηθήσουν στην κατασκευή του σιδηροδρόμου της Κηφισιάς (εικ.: ΧΚ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, 1955: Με κουτάλια, πιρούνια, ακόμα και με τα νύχια τους, 27 πολιτικοί κρατούμενοι δραπετεύουν από τη φυλακή των Βούρλων, στη Δραπετσώνα

17/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: Αρχείο/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μάρω Κοντού: «Έπεσε η αυλαία» για μια σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου

15/07/2026 - 10:14πμ
Φωτογραφία ομάδας Ελλήνων στρατιωτών σε στιγμές ανάπαυσης (άγνωστη τοποθεσία, Μικρασιατική Εκστρατεία). Από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (Θεσσαλονίκη)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

15 Ιουλίου 1921: Το πολεμικό συμβούλιο που έριξε το πρώτο ντόμινο προς τη Μικρασιατική Καταστροφή

15/07/2026 - 9:50πμ
(Φωτ.: facebook / Παλιός κλασικός ελληνικός κινηματογράφος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αθανασία Μουστάκα: Η θεατρίνα που γεννήθηκε πάνω στη σκηνή και έγινε η θρυλική γιαγιά της Αλίκης Βουγιουκλάκη

13/07/2026 - 6:23μμ
Γιάννης Τσαρούχης και Φώτης Κόντογλου με ράσα, στη Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα (πηγή: Instagram / yannis_tsarouchis_foundation). Δίπλα λεπτομέρεια από το έργο του Κόντογλου «Οι Άγιοι Σαράντα ή Σαράντα Μάρτυρες» (πηγή: Εθνική Πινακοθήκη)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τσαρούχης και Κόντογλου: Η θυελλώδης σχέση δασκάλου και μαθητή που σημάδεψε τη νεοελληνική τέχνη

13/07/2026 - 5:28μμ
12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού

12/07/2026 - 1:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νεκρός στο γραφείο του γνωστός ποινικολόγος – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης των φοιτητών Κλασικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου «Ταράς Σεβτσένκο» του Κιέβου. Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)

Ελληνικά μέσα στον πόλεμο: Απόφοιτοι στο Κίεβο μετέφρασαν Παπαδιαμάντη

4 ώρες πριν
Είσοδος στο TikTok από κινηντό (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)

Γαλλία: Μπλόκο στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

5 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο Φανάρι, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Βαρθολομαίος και Θεόφιλος στο Φανάρι: Αγωνία για τους χριστιανούς στους Αγίους Τόπους

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Κατερίνα Μπίλη)

Χωρύγι: Οι φετινές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία είχαν ευχάριστες εκπλήξεις, και ένα τρικούβερτο ποντιακό γλέντι σε δύο επεισόδια

6 ώρες πριν
Διανομέας στη σκιά (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καύσωνας και Red Code την Τετάρτη: Πού σταματούν οι υπαίθριες εργασίες – Κλείνει ο Λυκαβηττός

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign