pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Αυλαία για το μεγάλο ετήσιο ραντεβού

Θα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας

17/07/2021 - 8:59πμ
(Φωτ.: Facebook / Συναπάντημα Νεολαιας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

(Φωτ.: Facebook / Συναπάντημα Νεολαιας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αγάπη τους για τους για την αλησμόνητη πατρίδα, τον Πόντο, και την υπόσχεσή τους ότι θα διαφυλάξουν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού θα διατρανώσουν για μία ακόμα χρονιά, από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου, μέχρι και αύριο Κυριακή, από τις καταπράσινες πλαγιές του φιλόξενου Βερμίου νέοι και νέες ποντιακής καταγωγής.

Το 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, παρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την αυστηρή συμμόρφωση σε αυτά απ’ όλους τους συμμετέχοντες, δεν θα μειονεκτεί σε σχέση με τα προηγούμενα, αναφορικά με την πιστή τήρηση των αξιών του ποντιακού ελληνισμού και την ανάδειξη του πλούσιου πολιτισμού του.

«Για 23η χρονιά τα ελληνόπουλα ποντιακής καταγωγής εκπροσωπώντας ποντιακά σωματεία θα ανέβουν στα υψώματα του Βερμίου. Θα φωνάξουν ότι δεν ξεχνούν και θα αποδείξουν ότι αποτελούν συνέχεια των προγόνων τους σε ό,τι αφορά στην τήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων του ποντιακού ελληνισμού. Παράλληλα, θα ενισχύσουν το δέσιμο με τις ρίζες τους και θα δείξουν ότι έχουν πάρει επάξια τη σκυτάλη», λέει στο pontosnews.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος και Σωματείου «Παναγία Σουμελά», Γιώργος Τανιμανίδης.

Για φέτος η οργανωτική επιτροπή πήρε απόφαση να τηρηθούν όλα τα μέτρα που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως μάσκες, γάντια, self-test κ.ά. Το φετινό Συναπάντημα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και στο πλαίσιο αυτό οι νεολαίοι θα ακούσουν εισήγηση για την Ηρωϊκή Πόλη της Νάουσας.

«Επίσης, θα ενημερωθούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Οι νεολαίοι θα εκδώσουν κι ένα ψήφισμα για όλα τα θέμα του ποντιακού ελληνισμού το οποίο θα αποσταλεί σε όλα τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου», σημειώνει.

«Συναντούμε φίλους απ’ όλη την Ελλάδα»

Με μεγάλη χαρά περιμένουν κάθε χρόνο νέοι ποντιακής καταγωγής απ’ όλη την Ελλάδα το ετήσιο συναπάντημα στη Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Μία εκδήλωση που αποτελεί χρυσή ευκαιρία ώστε ν’ αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκτούν πρωτοβουλίες και να προετοιμαστούν για την ημέρα που θα έρθει σε εκείνους η ευθύνη της διαχείρισης των ποντιακών θεμάτων και της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του ποντιακού ελληνισμού.

(Φωτ.: Facebook / Συναπάντημα Νεολαιας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

«Με μεγάλη χαρά περιμένουμε κάθε χρόνο το ετήσιο Συναπάντημα, αν και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί διαφορετικά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Δεν θα μπορέσουμε να χορέψουμε και να αγκαλιαστούμε μεταξύ μας και ευελπιστούμε του χρόνου όλα να επανέλθουν στις φυσιολογικές καταστάσεις.

»Από τα Συναπαντήματα πέρασαν γενιές και γενιές και έχουν δημιουργηθεί σε αυτά δυνατές φιλίες. Υπάρχουν άτομα, φίλοι μας από διάφορα μέρη της χώρας, με τους οποίους συναντιόμαστε μόνο στα Συναπαντήματα», τονίζει στο pontosnews.gr η Χρυσή Γρηγοριάδου, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του 23ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων.

Το πρόγραμμα

Με βάση το πρόγραμμα που καθόρισε η οργανωτική επιτροπή, οι αποστολές θα φτάσουν στο mοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στις 10:00. Θα γίνουν τα απαραίτητα self-test και θα ακολουθήσει εκδρομή στην Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα. Με την επιστροφή οι συμμετέχοντες θα ακούσουν μία εισήγηση για τη σημασία του εμβολιασμού κατά της Covid-19 και θα ακολουθήσει γεύμα.

Στις 6 το απόγευμα ξεκινάει το συνέδριο, με το καλωσόρισμα των νέων από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων και οι εισηγήσεις των νεολαίων-ομιλητών.

Θα μιλήσουν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 23ου Συναπαντήματος Στεφανία Τανιμανίδου και Χαράλαμπος Φανιάδης για την Ηρωική Πόλη της Νάουσας και τη συμβολή της στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία Μουσική αύρα των αλησμόνητων πατρίδων από τον Γιώργο Πουλαντσακλή και τη 15μελή μουσική του ομάδα.

Η δεύτερη μέρα του Συναπαντήματος, Κυριακή 18 Ιουλίου, θα ξεκινήσει με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και στις προτομές των κτητόρων και πρωτεργατών του ιδρύματος.

Μετά το πρωινό οι νεολαίοι θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων, όπου θα εγκριθεί το ψήφισμα και θα δοθούν οι τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικά.

Το 23ο Συναπάντημα θα ολοκληρωθεί με την αναμνηστική φωτογραφία, τον αποχαιρετιστήριο χορό, το γεύμα και τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του 24ου Συναπαντήματος για το 2022.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με το Συναπάντημα θα λειτουργεί στο «Μελισσανίδειον Μέλαθρον» Διαδημοτική Έκθεση των βιβλιοθηκών της Μακεδονίας, με θέμα «Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία».

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Κλαυδία Παπαδοπούλου με την ελληνική σημαία στη σκηνή της 69ης Eurovision (φωτ.: EPA / Georgios Kefalas)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Κλαυδία του Πόντου που κουβάλησε την Ελλάδα – Απόψε τα βλέμματα στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών

25/06/2025 - 10:27πμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση που έγινε στις 19 Μαΐου 2025 στο Παραλίμνι, για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Facebook / Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Κύπρος αναγνώρισε με νόμο τη Γενοκτονία των Ποντίων – Τι αλλάζει

24/06/2025 - 9:25μμ
(Φωτ.: facebook / Γιώργος Πουλαντσακλής)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Το Μουσικό Εργαστήρι, με τον Γιώργο Πουλαντσακλή, υποδέχτηκαν το καλοκαίρι με μουσικές του Πόντου

24/06/2025 - 7:50μμ
Από τη συγκέντρωση στην Πλατεία Γενοκτονίας στην περιοχή της Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο (φωτ.: 902.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Ασπρόπυργος: Συγκέντρωση για τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ

24/06/2025 - 1:05μμ
Άποψη της Σινώπης στα τέλη του 19ου αιώνα (φωτ.: history.arsakeio.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Σινώπη: Όταν Τούρκοι αξιωματικοί επευφημούσαν Έλληνες μαθητές που έψαλλαν τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν»

24/06/2025 - 10:04πμ
(Φωτ.: Κατερίνα Μπίλη)
ΠΟΝΤΟΣ

7o Συριανοπατώ: Ο Πόντος ήταν στο μεγάλο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που άνοιξε με μια δυνατή πατινάδα και έληξε άδοξα, λόγω… ντεσιμπέλ!

23/06/2025 - 9:22μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΠΕΝ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας: «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε» – Πρόγραμμα εθελοντικών αιμοδοσιών στα ποντιακά σωματεία

23/06/2025 - 5:45μμ
Αναμνηστική φωτογραφία από το 3ο Ποντιακό Βαυαρικό Κάμπινγκ «Pontisches Bavarian Camp» (πηγή.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακό Βαυαρικό Κάμπινγκ: Τριήμερο-σφραγίδα στην ποντιακή ταυτότητα από τους συλλόγους της Βαυαρίας

23/06/2025 - 11:14πμ
Επιστολικό δελτάριο από το Αρχείο του Κωνσταντίνου Νίγδελη
ΠΟΝΤΟΣ

Μπάνια στον παραθαλάσσιο Πόντο με τυλιγάδ’ και καμίσι

22/06/2025 - 8:47μμ
Η Αυλήαννα (Gümüstug) στη Μεσοχαλδία του Πόντου (φωτ.: facebook.com/ ayeser29 Vehbi Yalçın)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δράκοι σκορπούσαν τον τρόμο στην Αυλήαννα και την Άδυσσα – Ο Άγιος Γεώργιος και κάτοικοι έδιωξαν την απειλή

22/06/2025 - 10:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κλαυδία Παπαδοπούλου με την ελληνική σημαία στη σκηνή της 69ης Eurovision (φωτ.: EPA / Georgios Kefalas)

Η Κλαυδία του Πόντου που κουβάλησε την Ελλάδα – Απόψε τα βλέμματα στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφύτου Δράμας)

Τα έθιμα του Άι-Γιαννιού και του Κλήδονα αναβιώνουν στην Καλλίφυτο Δράμας

1 ώρα πριν
Ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού στη Χίο (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)

Χίος: Σώθηκαν τα μαστιχόδεντρα, χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά μετά από τρεις μέρες

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Χάγη (φωτ.: Χ/Square profile picture
Anadolu English)

Για εμπορικές συναλλαγές ύψους 100 δισ. δολαρίων συζήτησαν Τραμπ και Ερντογάν στη Χάγη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Αίθριος ο καιρός της Τετάρτης – θα «φλερτάρει» με τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο

3 ώρες πριν
(φωτ.: facebook.com/ Σύλλογος Ποντίων Ανοιξιάς "Κοτύωρα")

Λαϊκοποντιακό γλέντι από τον Σύλλογο Ποντίων Ανοιξιάς «Κοτύωρα»

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign