pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/08/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μελιτζάνες καρνίγιαρικ με… καταγωγή από την Πόλη

Ο Σάββας Καρίπογλου δίνει τη συνταγή για τα... «παπουτσάκια» αλλιώς

9/07/2021 - 2:25μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)

(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι μελιτζάνες καρνίγιαρικ είναι τα… γνωστά «παπουτσάκια», αλλά όπως τα έκαναν στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή χωρίς μπεσαμέλ.

Με αρώματα πολίτικης κουζίνας, φαγητό γνωστό και στη σημερινή Τουρκία.

Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» δίνουν τη συνταγή που έχει πρωταγωνιστή ένα αγαπημένο κηπευτικό του καλοκαιριού, βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας:

4 μελιτζάνες 
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 ντομάτες 
4 καυτερές πιπεριές (εναλλακτικά πιπεριές Φλωρίνης ή πράσινες) 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κ.σ. αλάτι 
Από 1 κ.γ. κύμινο, κόλιανδρο αποξηραμένο και δυόσμο αποξηραμένο
Από 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καπνιστή και ρίγανη 
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λίγο ελαιόλαδο για τον κιμά
  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε έτσι ώστε να έχουν μια μεριά με φλούδα και μία χωρίς. Τις τηγανίζουμε σε αρκετό ηλιέλαιο.
  2. Παράλληλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τον πελτέ και τα μπαχαρικά και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό.
  3. Βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε μισή κούπα νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.
  4. Σχίζουμε τις μελιτζάνες στη μέση έτσι ώστε να πάρουν σχήμα βάρκας και γεμίζουμε με κιμά. Στρώνουμε με φέτες ντομάτας και την πιπεριά. Βάζουμε ρίγανη και αλάτι και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C σε αντιστάσεις.

Σάββας Καρίπογλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πεζουκλού τανέας, η παντζαροσαλάτα αλά ποντιακά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεζουκλού τανέας, η παντζαροσαλάτα αλά ποντιακά

12/08/2022 - 11:39πμ
Καλοκαιρινοί ντολμάδες με νεροκρέμμυδα: Όταν η Ζάκυνθος συνάντησε τη Σμύρνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλοκαιρινοί ντολμάδες με νεροκρέμμυδα: Όταν η Ζάκυνθος συνάντησε τη Σμύρνη

5/08/2022 - 2:33μμ
Λαβράκια «μανταρλί», τα ποντιακά!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαβράκια «μανταρλί», τα ποντιακά!

29/07/2022 - 4:18μμ
Ζουμερό πολίτικο κεμπάπ από κοτόπουλο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερό πολίτικο κεμπάπ από κοτόπουλο

22/07/2022 - 4:12μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Αρτακηνών-Κυζικηνών)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρτακηνά μικίκια (ή μεκίκια) – Από τη Μικρά Ασία, αγαπημένα και στη Θράκη

14/07/2022 - 4:35μμ
Σμυρναίικο ρύζι στο φούρνο, «γεμιστό» με κιμά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρναίικο ρύζι στο φούρνο, «γεμιστό» με κιμά

8/07/2022 - 11:54πμ
Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα πιροσκί γεμιστά με φέτα

1/07/2022 - 2:05μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε ποντιακά βαρένικα βήμα προς βήμα

24/06/2022 - 4:22μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαψία τούφα – Μία ποντιακή συνταγή που μυρίζει θάλασσα

30/05/2022 - 1:20μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περέκ στο φούρνο – Η ποντιακή πίτα, εύκολα και γρήγορα

13/05/2022 - 4:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αυτοκίνητο του 29χρονου κτηνοτρόφου (φωτ.: ΕΡΤ)

Άρτα: Άφαντος ο κτηνοτρόφος που δολοφόνησε τον πεθερό του – Ο 75χρονος έσωσε την κόρη και το εγγόνι του

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)

Η Αγγλία τέθηκε και επισήμως σε κατάσταση ξηρασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ο Τσαβούσογλου ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλά η Ελλάδα δεν μπαίνει σε λογική έντασης

1 ώρα πριν
Η μαρμάρινη κεφαλή παιδιού (αρ. κατ. ΕΑΜ Γ 3616) από το Μουσείο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Από τις στάχτες της Σμύρνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Ένα ασυνήθιστο εύρημα περιμένει το κοινό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας)

Τι λέει ο ΕΟΔΥ για τον νέο ιό Langya henipavirus στην Κίνα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Παραγραφή χρεών προς τον ΕΦΚΑ – Ποιους αφορά και πότε θα γίνει

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign