pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όχι, κύριε Πορτοσάλτε, οι ανεμβολίαστοι δεν θα χρεώνονται τα νοσήλια τους

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

2/07/2021 - 6:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η δημόσια τοποθέτηση του δημοσιογράφου και διευθυντή του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος είπε, «οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν τα νοσήλια τους στα δημόσια νοσοκομεία εάν εισαχθούν με Covid-19», δεν είναι μία ακόμη δημοσιογραφική αθλιότητα από τον συγκεκριμένο τύπο.

Είναι –με πονηρό και συνάμα πρόστυχο τρόπο– προπαγάνδα υποστήριξης της πολιτικής της κατάργησης της δημόσιας υγείας, και η εφαρμογή στην πράξη μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της οποίας εδώ και καιρό είναι ένθερμος υποστηρικτής.

Δεν έχει να κάνει ούτε με το αν διακατέχεται από μισανθρωπισμό ο συγκεκριμένος κύριος, ούτε αν είναι της σχολής Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει δηλώσει: «Πρέπει να παίρνουμε μέτρα κατά της κοινωνίας, εκπαιδευτικού χαρακτήρα».

Με σύστημα. Με μέθοδο. Με καθημερινή πλύση εγκεφάλου. Αλλά και με τεχνικές κοινωνικού αυτοματισμού που στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου προσπαθούν ο Πορτοσάλτε και οι ομοϊδεάτες του να πείσουν τον κόσμο να αποδεχθεί στην πράξη την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. 

Να πάθουν, δηλαδή, οι Έλληνες ό,τι έπαθαν στην Αμερική όσοι νοσηλεύθηκαν στα νοσοκομεία. Μετά την αποθεραπεία τους από την Covid-19 το αμερικανικό Δημόσιο τούς έστειλε μέσω της εφορίας το λογαριασμό για τα νοσήλια τους – τα ποσά ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 100.000 δολάρια για καθένα νοσηλευόμενο.

Οι άνθρωποι δεν πίστευαν στα μάτια τους και δεν μπορούσαν να βρουν το δίκιο τους πουθενά, με αποτέλεσμα να αποδεχθούν το χρέος και να το αποπληρώνουν είτε παίρνοντας δάνειο και υποθηκεύοντας την υπόλοιπη ζωή τους, είτε με διακανονισμό για πολλά, πολλά χρόνια.

Αυτό το σύστημα ονειρεύεται να μας φέρει στη χώρα ο κάθε κύριος Πορτοσάλτε. Κι όλα αυτά, για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν δει σαν ευκαιρία ακόμα μεγαλύτερου πλουτισμού τους την κάθε κρίση που περνάει η κοινωνία.

Φυσικά ο ίδιος θέτει τις προϋποθέσεις για μια λαμπρή πολιτική πορεία στο μέλλον, αφού είναι ο καλύτερος καθημερινός ντελάλης στα ΜΜΕ για την κυβέρνηση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η παραβολή των Δέκα Παρθένων διά χειρός της Ιρλανδής ζωγράφου Phoebe Anna Traquair, 1852-1936 (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Α’)

28/10/2025 - 9:34πμ
Οπαδοί του Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος κέρδισε τον εκλεκτό του Ερντογάν στα Κατεχόμενα (φωτ.: EPA / Birol Bebek)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί η Τουρκία ανησυχεί για την Κύπρο

26/10/2025 - 3:38μμ
Είσοδος του βασιλιά Γεωργίου Α' στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το 1912 (πηγή: Ρωμαΐδης-Zeitz/ benaki.org/ΦΑ_9_949)
ΓΝΩΜΕΣ

Θεσσαλονίκη: Από την απελευθέρωση στην εγκατάλειψη

25/10/2025 - 9:59πμ
Μεγάλη η χαρά του Γερμανού ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ στη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, στις 17 Οκτωβρίου, στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/ TURKISH FOREIGN MINISTRY PRESS OFFICE HANDOUT)
ΓΝΩΜΕΣ

Η γερμανική αθλιότητα…

24/10/2025 - 4:12μμ
(Φωτ.: pickpik.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Εις προσοχήν των… αρμοδίων

19/10/2025 - 2:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού χρειάζεται επανεξέταση η εξωτερική πολιτική

18/10/2025 - 8:44πμ
Νετανιάχου και Ερντογάν το ...μακρινό 2023  (φωτ.: x.com/RTErdogan)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι δέον γενέσθαι με το Ισραήλ

17/10/2025 - 4:25μμ
Η Βάπτιση. Ψηφιδωτό στο Καθολικό της Νέας Μονής Χίου (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Δ’)

14/10/2025 - 9:45πμ
Ένα χαμογελαστό παιδί με φόντο ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΓΝΩΜΕΣ

Γάζα με Παλαιστίνιους, χωρίς τη Χαμάς

12/10/2025 - 6:27μμ
Παλαιστίνιοι περπατούν πάνω στα ερείπια σπιτιών, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ MOHAMMED SABER)
ΓΝΩΜΕΣ

Η εκεχειρία στη Γάζα και το έλλειμμα της ελληνικής πολιτικής

11/10/2025 - 9:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: opap.gr)

«Μαζί για Καλό Σκοπό»: Οι συνεργάτες του δικτύου ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα γίνονται φορείς αλλαγής

23 λεπτά πριν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε βιντεοδιάσκεψη στη Μόσχα (φωτ.: EPA/ ALEXANDER KAZAKOV/ SPUTNIK/KREMLIN / POOL)

Βλαντίμιρ Πούτιν: Γεγονός η δοκιμή του Poseidon, υποβρύχιου drone με πυρηνική ικανότητα

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/stux-12364/)

«Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου

1 ώρα πριν
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της
Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας (πηγή: facebook.com/poe.org)

Νέο ΔΣ στην ΠΕΝ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/ipsilantisfrechen)

Ο «Υψηλάντης» του Φρέχεν ετοιμάζεται να γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά

3 ώρες πριν
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση του «Φραπέ» και της Πόπης Σεμερτζίδου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign