pontosnews.gr
Τρίτη, 6/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιαπωνία: Θανατική ποινή στον κατά συρροή «δολοφόνο του Twitter»

Σκότωσε και διαμέλισε εννέα ανθρώπους μέσα σε δύο μήνες, το 2017

15/12/2020 - 9:13μμ
Ιαπωνία: Θανατική ποινή στον κατά συρροή «δολοφόνο του Twitter»

Ιαπωνία: Θανατική ποινή στον κατά συρροή «δολοφόνο του Twitter»

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε θάνατο καταδικάστηκε σήμερα ένας 30χρονος Ιάπωνας από δικαστήριο του Τόκιο για τη δολοφονία το 2017 εννέα ανθρώπων, τους οποίους προσέλκυσε διαδοχικά στο σπίτι του αφού τους εντόπισε στο Twitter. Με την απόφαση αυτή έκλεισε η πολύκροτη δίκη που είχε γίνει πρωτοσέλιδο στην Ιαπωνία, του «δολοφόνου του Twitter», όπως χαρακτηρίστηκε ο κατηγορούμενος επειδή είχε έρθει σε επαφή με τα θύματά του μέσω της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Επιβλήθηκε η θανατική ποινή», δήλωσε αξιωματούχος του δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος Τακαχίρο Σιραΐσι ομολόγησε κατά τη διάρκεια της δίκης του ότι σκότωσε και διαμέλισε εννέα ανθρώπους ηλικίας 15 ως 26 ετών, οι οκτώ από τους οποίους ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σιραΐσι στραγγάλισε και διαμέλισε τα θύματά του από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2017, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ φέρεται ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και τις οκτώ γυναίκες.

Οι συνήγοροί του, οι οποίοι είχαν ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης στον 30χρονο, επιχειρηματολόγησαν στο δικαστήριο ότι τα θύματά του –τα οποία είχαν εκφράσει τάσεις αυτοκτονίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης– είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους για να πεθάνουν.

Ωστόσο η εκδοχή αυτή, την οποία αμφισβήτησε ακόμη και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

«Κανένα από τα εννέα θύματα δεν είχε συναινέσει να πεθάνει, ούτε καν εμμέσως», δήλωσε ο δικαστής Ναοκούνι Γιάνο, ο οποίος προέδρευσε της δίκης, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ο δικαστής υπογράμμισε ότι η ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου επιτρέπει να κριθεί υπεύθυνος για τους φόνους, σημειώνοντας ότι οι πράξεις αυτές είναι «εξαιρετικά σοβαρές» και ότι «συνεθλίβη η αξιοπρέπεια» των θυμάτων.

Ο Σιραΐσι προσέγγιζε τα θύματά του στο Twitter λέγοντάς τους ότι μπορούσε να τα βοηθήσει στα σχέδιά τους να αυτοκτονήσουν, ακόμη και να πεθάνει δίπλα τους.

Ο κατηγορούμενος δικαζόταν επίσης για τον διαμελισμό των θυμάτων του και την αποθήκευσή τους σε καταψύκτες στο μικρό διαμέρισμά του στη Ζάμα, νοτιοδυτικά του Τόκιο, το οποίο η αστυνομία ανακάλυψε στις 31 Οκτωβρίου του 2017.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Σιραΐσι είχε δηλώσει πριν από τη δίκη του ότι ακόμη κι αν καταδικαστεί σε θάνατο, δεν θα ασκήσει έφεση.

Η πιο πρόσφατη εκτέλεση στην Ιαπωνία έγινε πριν από έναν χρόνο. Ο θανατοποινίτης που εκτελέστηκε ήταν ένας Κινέζος που κρίθηκε ένοχος για το φόνο τεσσάρων μελών μιας οικογένειας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας το 2003.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πολίτες στέκονται μπροστά στον αυτοσχέδιο βωμό στο σημείο της τραγωδίας στο Κραν Μοντανά (φωτ.: EPA/Cyril Zingaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Κανένας έλεγχος ασφαλείας στο μοιραίο κλαμπ από το 2019

6/01/2026 - 4:13μμ
(Φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό τέλος διακοπών για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά

6/01/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα ώρα… μηδέν – Τα πυρά στο προεδρικό παλάτι στο Καράκας, ο αιχμάλωτος Μαδούρο και ο διεθνής συναγερμός

6/01/2026 - 9:48πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη δυτική Ιαπωνία αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι

6/01/2026 - 8:50πμ
Ιταλοί αξιωματούχοι μεταφέρουν μια από τις σορούς στη διάρκεια επαναπατρισμού ενός από τα θύματα της φωτιάς στο Κραμ Μοντανά (φωτ.: EPA/Matteo Corner)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες – Το συγκινητικό βίντεο των εργαζομένων

5/01/2026 - 9:58μμ
Ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια Φλόρες λίγο μετά την αποβίβασή τους στο ελικοδρόμιο, στη Wall Street, 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:   EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαι αθώος»: H κινηματογραφική μεταφορά Μαδούρο στο δικαστήριο και η ημερομηνία-κλειδί της υπόθεσης

5/01/2026 - 8:43μμ
Φωτογραφία του Reuters δείχνει τον Νικολάς Μαδούρο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο συνοδεία ομοσπονδιακών πρακτόρων (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπρούκλιν-Μανχάταν: Από τη διαβόητη φυλακή στο δικαστήριο ο Μαδούρο

5/01/2026 - 3:09μμ
Δεξαμενόπλοιο στη λίμνη Μαρακαΐμπο στη Βενεζουέλα, τον Δεκέμβριο του 2025 (φωτ.: (EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα σε «dark mode»: Δεξαμενόπλοια έφυγαν με κλειστό το AIS

5/01/2026 - 2:17μμ
(Φωτ.: EPA/Etienne Laurent)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή η Εύα Σλος, ετεροθαλής αδελφή της Άννας Φρανκ

5/01/2026 - 1:04μμ
(Φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/ POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μαδούρο ενώπιον της δικαιοσύνης στις ΗΠΑ – Απειλές Τραμπ προς Κολομβία, Ιράν και Γροιλανδία

5/01/2026 - 8:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τόνια Καζιάνη: Έφυγε από τη ζωή η τελευταία πρωταγωνίστρια της Φίνος Φιλμ

20 λεπτά πριν
Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Ρόουζμπαντ, κατά μήκος της ακτογραμμής της χερσονήσου Μόρνινγκτον (φωτ.: facebook/Glik Andriotis)

Ομογένεια: Ηλιόλουστα Θεοφάνια στη Βικτόρια

52 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Σέρρες: Στον εισαγγελέα την Τετάρτη ο 16χρονος με δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση – Η αφορμή για το επεισόδιο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pontosnews.gr)

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Η κοπή της βασιλόπιτας και τ’ αποθαμενίων το κερίν σε μία εκδήλωση

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jean-Christophe Bott)

Nestlé: Εθελοντική ανάκληση προϊόντων βρεφικού γάλακτος

2 ώρες πριν
Οι φωτογραφίες είναι από εξώφυλλα δίσκων της Στέλλας Γκρέκα, από τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Στέλλα Γκρέκα: Η ζωή μιας γυναίκας-θρύλου – «Έφυγε» σαν σήμερα, στα 103 της

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign