pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς τίμησε την Παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων των Γενοκτονιών ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Οι Έλληνες του Πόντου και όλης της Μικράς Ασίας, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι, θρηνούν πάνω από 3 εκατομμύρια θύματα της Γενοκτονίας των Τούρκων κατά τα έτη 1914-1923

9/12/2020 - 5:59μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων Εγκλημάτων Γενοκτονίας και Αποτροπής του Εγκλήματος αυτού και «στέκεται στο πλευρό των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων στηρίζοντας τις άοκνες προσπάθειές τους για την καθολική διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού».

Όπως τονίζεται σε μήνυμα της δημοτικής Αρχής με αφορμή την σημερινή ημέρα, «την τριετία 1915-1918, η γενοκτονία των Αρμενίων αποτέλεσε την πρώτη Γενοκτονία του 20ού αιώνα με τη συστηματική εξόντωση ενάμισι εκατομμυρίου ανθρώπων από τις Οθωμανικές αρχές. Ωστόσο στην αθέατη περιοχή της ιστορίας προσμένουν την ιστορική ετυμηγορία για την διεθνή αναγνώρισή τους και άλλες γενοκτονίες όπως η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Ράνια Χρυσοχοΐδου: Η μη αναγνώριση και ατιμωρησία αποθρασύνει το θύτη
«Οι Έλληνες του Πόντου και όλης της Μικράς Ασίας, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι, με πάνω από 3 εκατομμύρια θύματα της Γενοκτονίας των Τούρκων κατά τα έτη 1914-1923, αγωνίζονται για τη διεύρυνση της περιορισμένης μέχρι σήμερα, αναγνώρισης του εγκλήματος αυτού κατά της ανθρωπότητας. Η μη αναγνώριση και ατιμωρησία, αποθρασύνει το θύτη να συνεχίζει τη Γενοκτονία. Το χρέος για τη δικαίωση της μνήμης των θυμάτων, αλλά κυρίως για τη διασφάλιση του ειρηνικού μέλλοντος και τη μη συνέχιση της Γενοκτονίας από μέρους της Τουρκίας, υπαγορεύουν τον αταλάντευτο αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση, στον οποίο οφείλουν να πρωτοστατούν οι πολιτικές ηγεσίες», δηλώνει η Ράνια Χρυσοχοΐδου, πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα», στην ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Χριψιμέ Χαρουτουνιάν: Το μέλλον της ανθρωπότητας να μείνει απαλλαγμένο από εγκλήματα του παρελθόντος
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, δηλώνει στην ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Σμύρνης τα εξής: «Ο λαός μας, εδώ και 105 χρόνια μετά από τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία, μετρά καθημερινά τις αντοχές του. Το χθες και το σήμερα όλων μας προσδιορίζεται από το χρέος να προασπίσουμε την εθνική μας κληρονομιά, την Αρμενία και το Αρτσάχ μας.

»Η συνεχιζόμενη άρνηση και υπονόμευση της Γενοκτονίας από τον ίδιο θύτη, την Τουρκία, η προσπάθεια εξόντωσης της μνήμης και των μνημείων του λαού μας, η λεηλασία των ιστορικών εδαφών της πατρίδας μας Αρμενίας και του Αρτσάχ, στοιχειώνουν τους πολιτισμένους λαούς όλου του κόσμου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε. Γιατί το μέλλον της ανθρωπότητας πρέπει να μείνει απαλλαγμένο από τα εγκλήματα του παρελθόντος».

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης αναφέρει ακόμη πως για τον λαό της Αρμενίας «είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τον ξεριζωμό που υπέστησαν στα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά από 45 ημέρες πολέμου και μια συνθηκολόγηση που πλήγωσε βαθιά, για πολλοστή φορά, την περηφάνια αυτού του λαού. Η πόλη μας, η Νέα Σμύρνη είναι τόπος που γεννήθηκε από τον ξεριζωμό και την καταστροφή για αυτό και σε μια προσπάθεια να τείνουμε χείρα βοηθείας είμαστε σε επικοινωνία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

8/01/2026 - 10:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί της Αττικής στις 13 και 14 Ιανουαρίου

8/01/2026 - 9:34μμ
Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στο Καναβάρι της Βοιωτίας (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικό μέτωπο σε τεντωμένο σχοινί: Διάλογος με όρους από την κυβέρνηση, ένταση και φωτιές στο μπλόκο της Θήβας

8/01/2026 - 8:13μμ
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακυρώνει 50 δρομολόγια λόγω μπλόκων

8/01/2026 - 5:22μμ
Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη από αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου της Νίκαιας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες απέκλεισαν Μπράλο και Τέμπη, η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα

8/01/2026 - 3:41μμ
Στρατής Λιαρέλλης και Νίκος Ανδρουλάκης στην κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη, στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Γιωργάρα, στο καλό»: Συγκίνηση στο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη

8/01/2026 - 3:16μμ
Αεροφωτογραφίες από την κατασκευή του FlyOver στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολο 48ωρο για τη Θεσσαλονίκη: Κλείνει o Περιφερειακός, με παρακάμψεις και κυκλοφοριακή πίεση

8/01/2026 - 2:53μμ
Ο 53χρονος πατέρας στα Δικαστήρια Ηρακλείου, 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: cretalive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική υπόθεση στη Μεσσαρά: Πατέρας κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση δύο παιδιών του

8/01/2026 - 2:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Έκλεισαν εθνικές οδοί, γέφυρες, τελωνεία αλλά και παρακαμπτήριοι δρόμοι

8/01/2026 - 12:06μμ
Οι ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακυρώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

8/01/2026 - 9:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook / Χρίστος Πολίτης / Christos Politis)

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πολίτης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυτώ Αναστασίου)

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Αποκλείστηκε ο Προμηθέας με δύο ήττες

3 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία σε προσφυγικό βιβλιάριο, από την έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ», που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)

Μαρτυρία Στυλιανού Γαντζίδη: Κρεμμύδι και ψωμί να τρώμε, καλύτερα να ζούμε στην Ελλάδα, παρά στην Τουρκία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης)

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign