pontosnews.gr
Τρίτη, 27/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Twitter θα αφαιρεί fake news για τα εμβόλια κατά της Covid-19

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

17/12/2020 - 11:11μμ
(Φωτ.: pixabay.com)

(Φωτ.: pixabay.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το Twitter έκανε γνωστό ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ζητά από τους χρήστες να αφαιρούν τα νέα μηνύματά τους που περιέχουν ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια για την Covid-19, σε μια διεύρυνση της γενικότερης πολιτικής του για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε μέσω του ιστολογίου της ότι η απαγόρευση αφορά μηνύματα «που χρησιμοποιούνται σκοπίμως για να προκαλέσουν βλάβη ή να ελέγξουν πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων δηλώσεων σχετικά με τα εμβόλια, οι οποίες επικαλούνται κάποια συνωμοσία».

Επίσης, η αφαίρεση tweets θα περιλάβει ψευδείς ισχυρισμούς ότι η πανδημία δεν είναι πραγματική ή σοβαρή και συνεπώς οι εμβολιασμοί δεν είναι αναγκαίοι, καθώς επίσης πως όσοι εμβολιάζονται θα έχουν σημαντικές παρενέργειες.

Εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με επιστήμονες για να προσδιορίσει ποιες παραπλανητικές πληροφορίες για τα εμβόλια είναι αρκούντως επιβλαβείς ώστε να δικαιολογείται η αφαίρεσή τους. Η νέα πολιτική του Twitter θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια ανθούν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το YouTube πρόσφατα ανακοίνωσαν περιορισμούς σε περιεχόμενο με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια, οι οποίοι αντιβαίνουν στις πληροφορίες των ειδικών δημόσιας υγείας.

Το Twitter σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει ανάμεσα στην ξεκάθαρη παραπληροφόρηση που θα αφαιρείται κατά προτεραιότητα και σε μηνύματα που εμπίπτουν σε μια «γκρίζα ζώνη», όπως αυτά που εκφράζουν απλώς ανησυχίες για τις παρενέργειες των εμβολίων. Σε αυτό το πλαίσιο, από την αρχή του νέου έτους και μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πλατφόρμα θα αρχίσει να βάζει σήμανση ή προειδοποιήσεις στα μηνύματα που περιέχουν «ανυπόστατες φήμες, αμφισβητούμενους ισχυρισμούς, καθώς επίσης μη ολοκληρωμένες και εκτός του δέοντος πλαισίου πληροφορίες για τα εμβόλια», σύμφωνα με τους New York Times και το πρακτορείο Reuters.

Προηγουμένως, το Twitter ζητούσε από τους χρήστες να αφαιρούν μηνύματα με ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τη φύση του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα ή ασφάλεια των προληπτικών μέτρων (π.χ. χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) και των θεραπειών, καθώς επίσης τον κίνδυνο λοίμωξης ή θανάτου. Σύμφωνα με την εταιρεία, πλέον κρύβει τέτοια tweets και μπλοκάρει τους χρήστες από το να τα διαμοιράζουν, έως ότου τα αφαιρέσουν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔρ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ωριωνίδης στον νυχτερινό ουρανό, σε φωτογραφία της 21ης Οκτωβρίου 2020. Διακρίνεται επίσης ο γαλαξίας της Ανδρομέδας (φωτ.: Wikimedia Commons / David Wipf)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ωριωνίδες 2026: Τα «πεφταστέρια» του Χάλεϊ πλησιάζουν – Πότε να κοιτάξουμε τον ουρανό

20/10/2026 - 3:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Δαίδαλος»: Μπήκε στην πρίζα ο εθνικός υπερυπολογιστής – Τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

19/10/2026 - 1:59μμ
Ψηφιακή μακέτα του χώρου όπου φιλοξενείται ο υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», προβάλλεται σε οθόνη υπολογιστή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ»: Σήμερα τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Μετσόβιου

19/10/2026 - 9:46πμ
Στιγμιότυπο από την υπόγεια διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αττική: Στον αέρα η αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου – Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες

18/10/2026 - 9:20μμ
Η αριστερή ωμοπλάτη του «Shanidar A» (φωτ.: University of Cambridge)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νεάντερταλ: Τραύμα 75.000 ετών ίσως αποκαλύπτει την αρχαιότερη θανατηφόρα επίθεση με ξύλινο δόρυ

16/10/2026 - 10:00μμ
(Φωτ.: Reuters)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κίνα: Ανακαλύφθηκε θηλαστικό με γιγάντια ουρά που ζούσε πριν από 160 εκατ. χρόνια

11/10/2026 - 2:24μμ
Οπτικό στοιχείο του KM3NeT (φωτο.: KM3NeT)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Φυσικής: Από τον πάγο της Ανταρκτικής στα βάθη της Μεσογείου – Η ελληνική συμμετοχή στην αναζήτηση των νετρίνων

8/10/2026 - 9:19μμ
Σύνθεση από τις πρώτες εικόνες του Sentinel-3C: αριστερά η Ιταλία και η κεντρική Ευρώπη, επάνω δεξιά η καναδική Αρκτική και κάτω δεξιά οι Μπαχάμες και η Κούβα. Οι λήψεις έγιναν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Copernicus Sentinel 2026 / επεξεργασία ESA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Sentinel-3C: Οι πρώτες εικόνες της Γης από τον νέο δορυφόρο του Copernicus

8/10/2026 - 8:09μμ
Μέλη της Επιτροπής Νόμπελ Χημείας ανακοινώνουν τους παραλήπτες του Βραβείου Νόμπελ Χημείας 2026, Κένσο Σοάι και Ανρί Μπ. Καγκάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας στη Στοκχόλμη (φωτ.: EPA/FREDRIK SANDBERG SWEDEN OUT)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Χημείας 2026: Στους Ανρί Καγκάν και Κένσο Σοάι για τις ανακαλύψεις στην ασύμμετρη κατάλυση

7/10/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: Αρχείο Ελευθέριου Κοσμά/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Ελληνικοί δορυφόροι «τσέπης» από την Αθήνα στην Αστάνα του Καζακστάν

7/10/2026 - 11:29πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ελλήνων, στην Πλατεία Πέτοφι της Βουδαπέστης. Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Hungary)

Βουδαπέστη: Το «ΟΧΙ» στις φωνές των παιδιών της Ομογένειας – Τιμή στο συγκρότημα «Μύδρος»

25 λεπτά πριν
Κόσμος, κρατώντας ομπρέλες, περπατά στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)

Ο καιρός σήμερα: Επιμένουν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

42 λεπτά πριν
Κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το «Χωριάτικο» μεταφέρονται από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

«Χωριάτικο»: Διώξεις για τους 59 συλληφθέντες – Μαστροπεία και ληστεία στις κατηγορίες

9 ώρες πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Ερντογάν: «Δεν επιδιώκουμε να βάλουμε γκολ σε κανέναν» – Αιχμές στην ΕΕ για το τουρκολιβυκό

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Buholzer)

Ελβετία: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον Ρήνο – Έκκληση για μάρτυρες απευθύνει η αστυνομία

10 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της 7ης έκθεσης ζωγραφικής, στην αίθουσα «Ναϊάς» στη Νάουσα. Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Δίνει βήμα στα παιδιά, να μιλήσουν με τα έργα τους

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV