pontosnews.gr
Πέμπτη, 24/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μήνυμα για το Κυπριακό η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

16/11/2020 - 9:21πμ
Μήνυμα για το Κυπριακό η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μπορεί η καταρρακτώδης βροχή να χάλασε τη χθεσινή φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ωστόσο η παρουσία του δίπλα στον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ σηματοδότησε την έναρξη του σχεδίου της Άγκυρας για τα Βαρώσια.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στα Κατεχόμενα για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

«Αφού είδα την κλειστή περιοχή του Βαρωσίου, είναι να προβληματίζεται κανείς γιατί ως βορράς και ως νότος αυτά τα μέρη, με όλη αυτή την ομορφιά, κρατήθηκαν μακριά από τον κόσμο», δήλωσε. Μάλιστα κάλεσε τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες να αποταθούν στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Με την πρόταση αυτή εκτιμάται ότι θέλει να δώσει νομιμοφάνεια στις τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο που παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.


Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Τουρκίας)

Ο κυπριακός Τύπος σχολιάζει ότι η χθεσινή παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα σηματοδοτεί τους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς για το Κυπριακό, στέλνοντας το μήνυμα ενόψει της άτυπης συνεδρίασης της πενταμερούς πως οποιαδήποτε λύση θα πρέπει ν’ αναζητηθεί στο πλαίσιο των δύο κρατών.

Για «νέα μοντέλα λύσης» έκανε λόγο και ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος αναφέρθηκε στην κυριαρχική ισότητα. «Θα πρέπει πλέον να τεθεί στο τραπέζι η λύση δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης πολιτικής ισότητας», είπε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε τη γνωστή του θέση, σημειώνοντας ότι στους σχεδιασμούς θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με δίκαιο τρόπο και η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνόδευε ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος υπερεθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Στην Αμμόχωστο έφτασαν το νωρίς το απόγευμα, κοντά στο συγκρότημα διαμερισμάτων Σερενίσιμα στη Λεωφόρο Κένεντι, στο παραλιακό μέτωπο του Βαρωσιού, και ακολούθησε γεύμα παρά την κακοκαιρία, το περίφημο πικνίκ που σχεδίαζε η Άγκυρα.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Λευκωσίας, η οποία κατήγγειλε ότι η Τουρκία τορπιλίζει τις προοπτικές δημιουργίας κατάλληλου κλίματος, κάτι που έχει ζητηθεί από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ώστε να υπάρξει νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης από τον ΟΗΕ προς Ερντογάν: Η διχοτόμηση δεν θα γίνει αποδεκτή

23/09/2026 - 10:09μμ
Η στιγμή που τα παιδιά του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Παναγίδη αντικρίζουν για πρώτη φορά τον τάφο του πατέρα τους (πηγή: Ιστορικές Μνήμες ΕΟΚΑ 1955-59/Εικόνα επεξεργασμένη με Τεχνητή Νοημοσύνη)
ΚΥΠΡΟΣ

Ανδρέας Παναγίδης: Σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου 1956 η θυσία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ

21/09/2026 - 4:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Γαλλία βλέπει λύση – «Απαιτείται πολιτικό θάρρος»

11/09/2026 - 11:41πμ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχεται τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΓΤΠ / Ανδρέας Λουκαΐδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Ισραήλ: Άμυνα και ενέργεια στη σκιά του πολέμου – Η ιδέα για τριμερή με τον Λίβανο

10/09/2026 - 4:04μμ
Συλληφθείς για το πολύνεκρο ναυάγιο του Filo Jet οδηγείται στο «δικαστήριο» της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: AA / Harun Özalp)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Η πλώρη έσπασε από τα κύματα», κατέθεσε ο καπετάνιος του Filo Jet

31/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο ΕΡΑ)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Αγωνία για 18 αγνοουμένους – Συνεχίζονται οι έρευνες σε βάθος άνω των 500 μέτρων

31/08/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Συνελήφθη ο καπετάνιος – «Έλεγαν δεν συμβαίνει τίποτα, έφυγαν πρώτοι», λένε επιζώντες

30/08/2026 - 10:51μμ
Επιβαίνοντες με σωσίβια, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας: Αναφορές για νεκρούς – Έτοιμη να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία

30/08/2026 - 4:13μμ
Το αναποδογυρισμένο καταμαράν ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, με επιβαίνοντες να περιμένουν τη διάσωσή τους πάνω στο εκτεθειμένο τμήμα του σκάφους (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανατράπηκε καταμαράν με 270 επιβαίνοντες ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας

30/08/2026 - 2:39μμ
Το σημείο της τραγωδίας, στο Κάβο Γκρέκο. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, συνολικά τρία σκάφη βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (πηγή: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ντίμης Μαυρόπουλος: «Του φώναζαν να κατέβει» – Η δραματική μαρτυρία για την τραγωδία στο Κάβο Γκρέκο

30/08/2026 - 1:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος)

71 χρόνια για τον Πόντο, 75 για τη Μικρά Ασία – Οι αναγνωρίσεις που άργησαν και το κενό των Ασσυρίων

21 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λύκειον των Ελληνίδων: «Όποιος φυλάει τα ρούχα του…»

50 λεπτά πριν
Φωτογραφία του (μικρού) Δημήτρη Μελισσανίδη με τον πατέρα του Ζώρα, στην τιμητική πλακέτα (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η κάθε γενιά έχει τον δικό της αγώνα»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Pixabay / www_slon_pics)

Τουρκία: Αναφορές σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, αλλά και στη Συνθήκη της Λοζάνης από το υπουργείο Άμυνας

2 ώρες πριν
Λαχταριστά ωτία (φωτ.: pontosnews.gr / Κώστας Κατσίγιαννης)

Η Καλαμαριά υποδέχεται γεύσεις και μουσικές του Πόντου στο πλαίσιο του 20ού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)

Μητσοτάκης στον «Guardian»: Η Βρετανία δεν θα διαμέλιζε την Ταπισερί της Μπαγιέ. Ας επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV