pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θλίψη και οδύνη για τον Πόλιο Παπαγιαννίδη – Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του σπουδαίου Πόντιου καλλιτέχνη

14/05/2020 - 8:06μμ
Θλίψη και οδύνη για τον Πόλιο Παπαγιαννίδη – Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του σπουδαίου Πόντιου καλλιτέχνη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο οργανωμενος ποντιακός χώρος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια και βαθιά θλίψη για την απώλεια του Πόλιου Παπαγιαννίδη, του σπουδαίου Πόντιου καλλιτέχνη που έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε οδύνη και συγκίνηση. Και αυτό αποτυπώθηκε όχι μόνο μέσα από τα συλλυπητήρια μηνύματα των θεσμικών φορέων αλλά και από τα εκατοντάδες σχόλια που γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγη ώρα μετά την θλιβερή αναγγελία της απώλειας του πολυτάλαντου καλλιτέχνη, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Πόλιου Παπαγιαννίδη. «Ο Πολυχρόνης Παπαγιαννίδης, γνωστός και ως Πόλιος, υπήρξε γνήσιος εκφραστής της ποντιακής μουσικής παράδοσης. Καταξιωμένος στιχουργός και τραγουδιστής αλλά και εξαίρετος οργανοπαίχτης του αγγείου, της φλογέρας και του ζουρνά», αναφέρει η ΠΟΕ στην ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει ότι η είδηση του θανάτου του «έφερε μεγάλη συγκίνηση σε ολόκληρο τον ποντιακό χώρο».

«Με βαθιά θλίψη και απέραντη συγκίνηση η ποντιακή οικογένεια αποχαιρετά τον Πόντιο καλλιτέχνη, Πόλιο Παπαγιαννίδη, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. «Υπήρξε γνήσιος εκφραστής και άξιος εκπρόσωπος της ποντιακής μουσικής. Συνέβαλε τα μέγιστα στο να παραμείνει ζωντανή η πλούσια μουσική παράδοση του Πόντου και να μεταλαμπαδευτεί, ως παρακαταθήκη, στις νεότερες γενιές. Διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος και τη μετριοπάθειά του», σημειώνει  ΠΟΠΣ.

Σε θλιμμένο τόνο είναι και η ανάρτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, στη σελίδα της στο facebook. «Στη γειτονιά των αγγέλων και ο Πόλιος Παπαγιαννίδης. Ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης που πρόσφερε τα μέγιστα στον Ποντιακό πολιτισμό. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πόλιου (Πολυχρόνη) Παπαγιαννίδη. Καλό Παράδεισο Πόλιο! Αιωνία σου η Μνήμη!».

Η Ένωση Ποντίων Ματσούκας αναφέρει ότι «σήμερα χάσαμε αναπάντεχα έναν απο τους δημοφιλέστερους Ποντίους καλλιτέχνες, γνήσιο εκφραστή της μουσικής μας παράδοσης, τον Πόλιο Παπαγιαννίδη με καταγωγή απο το χωριό Κοσμά της Ματσούκας. Ο Πόλιος ήταν γνωστός για τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του και τον προσφιλή χαρακτήρα του, που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους. Ο “θείος” Πόλιος μας διασκέδαζε συχνά σε συνεστιάσεις του συλλόγου και φυσικά στο λάλεμα της παρχαρομάνας. Θα μας λείψει πολύ. Ευχόμαστε καλό παράδεισο και συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ακόμη, πολλοί ποντιακοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του σπουδαίου καλλιτέχνη. «Καλό ταξίδι θείο Πόλιο… Φτωχότερη η ποντιακή μουσική παράδοση, όχι μόνο που έφυγε από κοντά μας ένας τόσο καταξιωμένος καλλιτέχνης, αλλά και επειδή έφυγε ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος που ενέπνεε σεβασμό σε κάθε του φράση, σε κάθε του λέξη… Σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες και για την τιμή που μας έκανες να σε γνωρίσουμε από κοντά! Θα ζεις για πάντα μέσα από το έργο σου!», αναφέρει η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αθηνών.

Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, γράφει: «Έφυγες για ταξίδι μακρινό… Πολύ νωρίς… Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια Παπαγιαννίδη», ενώ η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ηρακλείου Κρήτης εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πόλιου Παπαγιαννίδη και ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» θρηνεί τον χαμό «του αγαπημένου μας φίλου Πόλιου Παπαγιαννίδη, που ήταν «ένας Άνθρωπος, φίλος, τραγουδιστής και στιχουργός» ο οποίος «θα λείψει από τον Σύλλογό μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια από καρδιάς. Καλό Παράδεισο».

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Πόλιου Παπαγιαννίδη. «Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας Πόλιου Παπαγιαννιδη, εξαίρετου καλλιτέχνη της ποντιακής μουσικής και μέλος του Συλλόγου μας. Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη και τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του και στα παιδιά του Γιάννη και Γιώργο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Messinia Live)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Συγκίνηση και μνήμη στην Καλαμάτα

23/04/2026 - 9:51μμ
O Αρμένιος διανοούμενος, ιδιοφυής μουσικοσυνθέτης, ιερέας και μάρτυρας της Γενοκτονίας των Αρμενίων Κομιτάς (φωτ.: regionalpost.org)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Κομιτάς: Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και μάρτυρας της Γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής

23/04/2026 - 8:55μμ
(Πηγή: facebook.com/profile.php/ Ένωσης Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης Homenetment – Αρμενική)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Διαδρομή Μνήμης: Αρμενία & Πόντος»: Ένας ποδηλατικός μαραθώνιος 200 χλμ τιμά τα θύματα των Γενοκτονιών

23/04/2026 - 1:28μμ
(Φωτ.: Μέριμνα Ποντίων Κυριών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Το ιστορικό σωματείο βραβεύτηκε από το ΥΜΑΘ για τη διαχρονική ουσιαστική προσφορά του

23/04/2026 - 12:02μμ
Ο Θεοδόσης Κυριακίδης στο συμπόσιο που έγινε στη Βοστόνη, Σάββατο 18 Απριλίου (φωτ.: World Pontian Folk Organization)
ΠΟΝΤΟΣ

Βοστόνη: Στο επίκεντρο η μνήμη του Πόντου και της Μικράς Ασίας – Διεθνές συμπόσιο με ισχυρό μήνυμα

23/04/2026 - 11:35πμ
(Φωτ.: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος Νέων» Αρσενίου)
ΠΟΝΤΟΣ

4ο Παιδικό-Εφηβικό Αντάμωμα Ποντιακών Χορών: Στη Σκύδρα θα συναντηθούν 52 ποντιακά σωματεία για τη μεγάλη γιορτή της παράδοσης

23/04/2026 - 10:06πμ
Το έργο της Σοφίας Αμπερίδου «Αμάραντη μνήμη»
ΠΟΝΤΟΣ

Θεσσαλονίκη: Η μνήμη γίνεται τέχνη – Έκθεση ζωγραφικής για τη 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

22/04/2026 - 11:15μμ
Έναρξη ποντιακού γλεντιού στο Οχυρό Νυμφαίας, στα «Παρχάρια 2023» (πηγή: Facebook / ΠΑΡΧΑΡΙΑ ΟΧΥΡΟΥ ΝΥΜΦΑΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ - PARXAR OXIRO NIMFEAS KOMOTINI RODOPI)
ΠΟΝΤΟΣ

Ροδόπη: Τα «Παρχάρια» ζωντανεύουν ξανά – Η καρδιά του Πόντου χτυπά στη Νυμφαία

22/04/2026 - 6:53μμ
Ο Γερβάντ Οντιάν από το «Ημερολόγιο των Πάντων» του Αρμένιου διανοούμενου Τεοντίκ (Teodoros Lapchinchian), που εκδόθηκε το 1922. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική ιστορικά, καθώς εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, προσπαθώντας να καταγράψει τις απώλειες των πνευματικών ανθρώπων του έθνους (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Odian.jpg)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία του Yervant Odian από το Ντέιρ εζ-Ζορ – Η οδύσσεια του Αρμένιου συγγραφέα τεκμηριώνει τη Γενοκτονία

22/04/2026 - 3:19μμ
Συζήτηση μπροστά από το περίπτερο, κατά την καθιερωμένη ολονυχτία της 19ης Μαΐου (φωτ. αρχείου: facebook / Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής - ΕΠΟΝΑ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

19 Μαΐου 1919: Εκδηλώσεις μνήμης της ΠΟΕ – Κάλεσμα εθελοντών για τα ενημερωτικά περίπτερα

22/04/2026 - 1:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άγημα της Προεδρικής Φρουράς στο Σικάγο, για την παρέλαση της ομογένειας για τα 205 χρόνια της Επανάστασης. Κυριακή 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Elios Photography)

Νέα Υόρκη: Το τριήμερο των εκδηλώσεων που προετοιμάζει τη μεγάλη ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: kavalanews.gr)

Η Καβάλα υποδέχθηκε με λαμπρότητα την Παναγία Σουμελά από τη Βέροια

48 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το σημείο στην οδό Λιοσίων, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2026, 16χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Στη φυλακή ο 16χρονος για την παράσυρση και εγκατάλειψη της μαθήτριας στη Λιοσίων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Messinia Live)

111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Συγκίνηση και μνήμη στην Καλαμάτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Πρωταθλητής στη Volley League γυναικών ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
O Αρμένιος διανοούμενος, ιδιοφυής μουσικοσυνθέτης, ιερέας και μάρτυρας της Γενοκτονίας των Αρμενίων Κομιτάς (φωτ.: regionalpost.org)

Κομιτάς: Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και μάρτυρας της Γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign